- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τολστόι έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Από το φως του έρωτα στο σκοτάδι του θανάτου
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης φέρνουν στη σκηνή την παράσταση «Πόλεμος και Ειρήνη», βασισμένη στο έπος του Λέοντος Τολστόι.
Το 1869 κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση ενός από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο λόγος για το «Πόλεμος και Ειρήνη», το διαχρονικό έπος του Λέοντος Τολστόι, που σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, με μία οικουμενική σκιαγράφηση της ανθρώπινης ψυχής, των παθών που αυτή φέρει και της μοιραίας κατάληξής τους.
Η αφήγηση μας μεταφέρει στην Τσαρική Ρωσία του 1805 με 1820, όταν η Γαλλία του Ναπολέοντα εισέβαλε στο έδαφός της και την έθεσε υπό την κυριαρχία της. Ο Τολστόι, ο οποίος γεννήθηκε 8 χρόνια μετά το τέλος των γεγονότων, βάζει στο επίκεντρο την γενναιότητα, την ομορφιά, την δύναμη ψυχής, τη στρατηγική ευφυΐα και το ψηλό φρόνημα του ρωσικού λαού, υπογραμμίζοντας σε κάθε του γραμμή το πώς ο άνθρωπος περνά από την φρίκη του πολέμου στην θαλπωρή της ειρήνης, αλλά και από το φως του έρωτα στο σκοτάδι και την αποδοχή του θανάτου.
Τώρα, δύο αιώνες σχεδόν μετά τα γεγονότα του μυθιστορήματος, αυτά έρχονται να πάρουν ζωή μέσα από τη θεατρική διασκευή της Ιόλης Ανδρεάδη, η οποία υπογράφει και την σκηνοθεσία, και του Άρη Ασπρούλη. Από τις 18 Νοεμβρίου, ο Στρατηγός Κουτούζωφ και η Άννα Πάβλοβνα θα αποκτήσουν σάρκα και οστά σε μία παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32) και θα μας μεταφέρουν στη Ρωσία των πρώτων χρόνων του 19ου αιώνα.
Το έπος του ρώσου συγγραφέα θα βοηθήσουν να έρθει στη σκηνή ο Κώστας Καζάκος στον ρόλο του ίδιου του Τολστόι, αλλά και του Στρατηγού Κουτούζωφ, η Ρούλα Πατεράκη ως Σοφία Τολστόι και Άννα Πάβλοβνα, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως Αντρέι Μπαλκόνσκι, η Νεφέλη Κουρή ως Νατάσα Ροστόβα, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής ως Πιερ Μπεζούχωφ, ο Γεράσιμος Γεννατάς ως Ναπολέων Βοναπάρτης, η Βασιλική Τρουφάκου ως «Μπελ» Ελέν Κουράγκινα, ο Κώστας Νικούλι ως Νικολάι Ροστώφ, η Τζένη Κόλλια ως Μαρία Μπαλκόνσκαγια, η Εστέλλα Κοπάνου ως Λίζα Μπαλκόνσκαγια και ο Ανδρέας Κανελλόπουλος ως Ανατόλ Κουράγκιν.
Δείτε το τρέιλερ της παράστασης
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο προγραμματισμός για τη σεζόν 2026-2027
Ο ιδρυτής του νέου θεατρικού χώρου μιλά στην ATHENS VOICE για τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό του
Η παράσταση είχε αναβληθεί λόγω πυρκαγιών
Οι πρεμιέρες και οι επαναλήψεις στα θέατρα Άνεσις, Νέος Ακάδημος και Χορν
Η αριστοφανική κωμωδία γίνεται μια σύγχρονη αντιπολεμική παραβολή, γεμάτη μουσική, χιούμορ και μικρές αλήθειες που δύσκολα ξεχνιούνται
Γιώργος Γάλλος και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πρωταγωνιστούν στη σκοτεινότερη τραγωδία του Σαίξπηρ
Ένα έργο για τα όρια του ανθρώπου, της μνήμης και της τεχνητής νοημοσύνης, σε σκηνοθεσία του Γκαλίν Στόεφ
Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά για τη «Λυσιστράτη», τη σοβαρότητα της κωμωδίας και την εσωτερική ελευθερία που φέρνει ο χρόνος στη σκηνή και τη ζωή
Μια παράσταση χωρίς αποκλεισμούς από το Εθνικό Θέατρο και την Alpha Bank
Μετά τη Νέα Υόρκη, ταξιδεύει σε Λονδίνο και Ρώμη, για να επιστρέψει εκ νέου στην Αθήνα τον Δεκέβριο
Ο Αστέριος Πελτέκης σκηνοθετεί το έργο του Αριστοφάνη
Αύγουστος στην Αθήνα με θέατρο- Δείτε τις επιλογές σας
Ο Κωνσταντίνος Ζωγράφος, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Άλκης Μπακογιάννης, ο Γιάννης Σαμψαλάκης, Κωνσταντίνος Κοντογεωργόπουλος, ο Γιλμάζ Χουσμέν, ο Αντώνης Χρήστου και ο Σπύρος Μπόσγας μάς εκφράζουν τι είναι για εκείνους η Ειρήνη
Το ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο με μια εκρηκτική Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και μια «dream team» δημιουργών, αναζητώντας την έξοδο από την κοινωνική εντροπία μέσα από το γέλιο και τη συλλογική διεκδίκηση
Η πρώτη παράσταση προσβάσιμη σε θεατές με αισθητηριακές αναπηρίες στην ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου
«Κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού και στην ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία», αναφέρει η ανακοίνωση
Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή της ΕΛΣ, η σοπράνο και ο τενόρος μιλούν στην ATHENS VOICE
Ο Αριστοφάνης, ο Σεφερλής και οι κωμωδίες που συνεχίζουν να γεμίζουν τα ελληνικά θέατρα
Οι παραγωγές παρουσιάζονται σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών της Βαλτικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.