Θεατρο - Οπερα

Αμοργός, Ικαρία, Φούρνοι κι Ορεστιάδα «πήγαν» Εθνικό Θέατρο (video)

Παρακολούθησαν σε απευθείας μετάδοση τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνικό Θέατρο... Απευθείας στην Αμοργό. Μια συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η δεύτερη απευθείας μετάδοση  παράστασης του Εθνικού Θεάτρου σε ακριτικές περιοχές.  

Το περασμένο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην Αμοργό, στην Ικαρία (σε τρία διαφορετικά σημεία Αγιο Κήρυκο, Μάραθο και Αγιο Δημήτρη στης Ράχες), στην Ορεστιάδα και στους Φούρνους, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει   την «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. 

Οι θεατές των ακριτικών αυτών περιοχών κατέκλυσαν από νωρίς τις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, όπου παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσήλωση και ενθουσιασμό την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» σε απευθείας σύνδεση από το Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».  Αξιοσημειώτη ήταν η ανταπόκριση των μικρών παιδιών στις ακριτικές πόλεις, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό παρακολούθησε για πρώτη φορά θεατρική παράσταση.

Το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο με κοινή διάθεση εξωστρέφειας, δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν – σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι - παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Δυστυχώς, λόγω καιρικών συνθηκών, -  ο χώρος διεξαγωγής ήταν ανοιχτός - η προγραμματισμένη απευθείας παράσταση στους Παξούς δεν πραγματοποιήθηκε.

Η επόμενη παράσταση που θα μεταδοθεί απευθείας θα είναι τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ