Θεατρο - Οπερα

O Παυλίδης φτιάχνει μουσική για χορό

Η παράσταση «Beyond collapse» στο Σύγχρονο Θέατρο

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 566
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321672-643473.jpg

Από τι αποτελείται η ουτοπία; Είναι μια ανάμνηση ή μια προβολή στο μέλλον; H παιδική ηλικία, ο έρωτας και η επανάσταση είναι συστατικά της; Σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει το σύμπαν την ουτοπίας, η νεαρή χορογράφος Εύη Σούλη δημιουργεί την παράσταση «Beyond collapse» και ο Παύλος Παυλίδης συνθέτει για πρώτη φορά μουσική για τον χορό και το θέατρο.

Τι υπάρχει πέρα από κάθε προσωπική ή κοινωνική κατάρρευση; Ποιος είναι ο ήχος της πτώσης; Και ο ήχος της πτώσης πώς λέτε να ακούγεται; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που ανακύπτουν παρακολουθώντας την προσπάθεια μιας ομάδας νέων να χτίσει τη δική της ευδαιμονία με γνώριμα υλικά. Μία παρέα, όμως, που δεν γνωρίζει ότι η προσπάθειά αυτή γίνεται μέσα σε έναν χώρο απόλυτα ελεγχόμενο, ο οποίος εμποδίζει την πορεία της προς τα έξω, προς τα πάνω, προς πέρα.

Υπάρχει άλλος δρόμος ή θα μείνουν δέσμιοι σε ένα έξωθεν δεσμευμένο περιβάλλον; Εναλλασσόμενα εύθραυστες οριακές καταστάσεις σε μια πορεία με καταρρεύσεις και ανοικοδομήσεις που συνοδεύεται από τη λαχτάρα για μια βαθιά ανάσα λύτρωσης. Μήπως τελικά η ουτοπία είναι μόνο μια ανάσα;

Αυτό είναι το «Beyond collapse», η παράσταση χορού της Εύης Σούλη, όπου αυτές οι ανυψωτικές και πτωτικές διαδρομές «ντύνονται» με τις ροκ μελωδίες του Παύλου Παυλίδη. Πρωτότυπες συνθέσεις, γραμμένες αποκλειστικά για το έργο που θα ανέβει στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου, 25 με 27 Απριλίου.

Η Εύη Σούλη κατάγεται από τη Ζάκυνθο. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης σχολής χορού «Ραλλού Μάνου» και φοιτά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην τεχνική κλασσικού, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας κι έχει συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους του χορού, του θεάτρου και άλλων τεχνών, ενώ διδάσκει κλασσικό και σύγχρονο χορό.

Ο Παύλος Παυλίδης είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε το 1964 στη Βρέμη, μεγάλωσε στη Βέροια και ζει στην Αθήνα. Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε ως κιθαρίστας στην ελληνική ροκ μπάντα Μωρά στη Φωτιά (1986-1988) και μετέπειτα ως frontman και στιχουργός στα Ξύλινα Σπαθιά έως το 2003. Από το 2004 ακολουθεί solo καριέρα και συνεργάζεται με τους B-Movies. Το Beyond Collapse είναι η πρώτη παράσταση για την οποία συνθέτει μουσική.

image

Ερμηνεία - Συν-δημιουργία: Kατερίνα Φώτη, Μαρία Πασχαλίδου, Χριστιάνα Κοσιάρη, Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης, Μάρω Σταυρινού.

BeyondCollapse: 25-27 Απριλίου 2016, 21.30, Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι

Eίσοδος: 12 ευρώ, 8 ευρώ (φοιτητικό, ανεργίας, κάρτας ΣΕΗ, Σ.Ε.ΧΩ.ΧO) Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3464380, http://sixronotheatro.gr/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ