- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
250 παραστάσεις θα κάνουν πρεμιέρα μέχρι τέλη Οκτωβρίου και υπολογίζεται πως μέχρι τέλος σεζόν θα διπλασιαστούν. Το θέατρο ίσως είναι ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα Τρόικα, ΔΝΤ και κυβέρνηση για ν’ αποδείξουν πως τα νέα μέτρα φέρνουν ανάπτυξη.
Έφτασε η ώρα της πρεμιέρας για το μεγάλο στοίχημα του Εθνικού Θεάτρου. Το ομηρικό έπος μεταφέρεται στη σκηνή από το μεγάλο φορμαλιστή σκηνοθέτη, σε μια συμπαραγωγή με το Piccolo Teatro του Μιλάνου. Ο Σταύρος Ζαλμάς (Οδυσσέας) και η Μαρία Ναυπλιώτου (Πηνελόπη/Καλυψώ/Κίρκη) μίλησαν για την εμπειρία του ανεβάσματος.
Νιώθω πολύ υπεύθυνος που παίζω στην «Οδύσσεια» – είναι μια τεράστια παραγωγή για τη μικρή μας Ελλάδα, που σου δημιουργεί ευθύνη. Τα έργα του Robert Wilson είναι διεθνή γεγονότα, σαν έργα τέχνης, αναπαράγονται συνεχώς. Ο ίδιος είναι μια φυσιογνωμία μοναδική, και κανείς από εμάς τους ηθοποιούς δεν είχε δουλέψει με τέτοιο τρόπο ξανά, αν και μπορώ να πω ότι εντοπίζω κοινά στοιχεία με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου με τον οποίο δούλεψα χρόνια.
Η «Οδύσσεια» είναι το εθνικό μας παραμύθι, και ο λόγος που υπάρχει στη ζωή μας έντονα είναι ότι μεταφέρεται ακόμη από στόμα σε στόμα. Ο Wilson έχει σκηνοθετήσει τα παραμύθια όλων των χωρών, είναι κάθε τρεις μέρες σε ένα αεροπλάνο. Ήρθε η ώρα να δούμε την οπτική του και στο δικό μας!
Μια μαγευτική εμπειρία. Ο τρόπος που δουλεύει ο Wilson με γοητεύει και με συγκινεί. Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να δουλέψω μαζί του. Θεωρώ πολύ μεγάλη πρόκληση το πώς μέσα από την αυστηρή φόρμα προετοιμασίας που ακολουθούμε, έρχεται ο λόγος σε πρώτο πλάνο. Ο Wilson είναι ένας σκηνοθέτης που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, αλλά ενώ σου ζητάει κάτι πολύ ακριβές και συγκεκριμένο, αυτά που σου λέει τροφοδοτούν συνεχώς τη δημιουργική σου φαντασία για να προχωρήσεις και να εξελίξεις τους ρόλους σου.
Τις συνεντεύξεις πήρε η Ελίζα Συναδινού
Παίζουν (επίσης) Ν. Τσακίρογλου, Ζ. Δούκα, Απ. Τότσικας, Λ. Παπληγούρα. Αλ. Μυλωνάς, Λ. Κονιόρδου, Β. Παπαδοπούλου, Α. Σακελλαρίου, Κ. Φουντούκης, Θ. Ακοκκαλίδης κ.ά. Από 26/10. Εθνικό θέατρο, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, 210 5288.170-171. Η Α.V. είναι χορηγός επικοινωνίας.



ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη παράσταση προσβάσιμη σε θεατές με αισθητηριακές αναπηρίες στην ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου
«Κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού και στην ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία», αναφέρει η ανακοίνωση
Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή της ΕΛΣ, η σοπράνο και ο τενόρος μιλούν στην ATHENS VOICE
Ο Αριστοφάνης, ο Σεφερλής και οι κωμωδίες που συνεχίζουν να γεμίζουν τα ελληνικά θέατρα
Οι παραγωγές παρουσιάζονται σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών της Βαλτικής
Το έργο ζωντανεύει με έναν εξαιρετικό θίασο και την ηχηρή παρουσία του κειμένου του συγγραφέα Γιώργου Διαλεγμένου
Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας επιστρέφουν με το νέο τους σατιρικό έργο
Η παράσταση έρχεται το φθινόπωρο στην Αθήνα
Η αριστοφανική ηρωίδα με την ιδιοφυή αυθάδεια ζωντανεύει ξανά
Η νέα μεγάλη παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια
Μιλήσαμε με τους συντελεστές της παράστασης «Ανα-τίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θέατρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» μας μίλησε για την παράσταση «Πηνελόπες και Πηνελοπιάδες - The Loom» που ανεβάζει στη ΣΤΟΑ Culture του Μεγάρου Αρσάκη
Με Λυδία Κονιόρδου και Ευαγγελία Μουμούρη οι πρώτες παραστάσεις
Το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας - Ελεύθερη η είσοδος για το κοινό
Το έργο είναι βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του Θωμά Κοροβίνη
Ο Χρήστος Θεοδωρίδης σκηνοθετεί την πιο παλιά σωζόμενη τραγωδία, τους Πέρσες του Αισχύλου
Η παράσταση που ήταν προγραμματισμένη για τις 20-22 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 ματαιώνεται για λόγους υγείας
Στο πλαίσιο των 20 ετών από τη λειτουργία της Πειραιώς, ο «Έναστρος Ουρανός» προσφέρει στο κοινό μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις της Ελλάδας ή του εξωτερικού
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει το πρώτο σωζόμενο έργο του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά
Μιλήσαμε με τον δημοφιλή ηθοποιό για τις «Στρακαστρούκες», για την «αγία ελληνική οικογένεια» και την καλοκαιρινή περιοδεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.