Μουσικη

Οι Pearl Jam κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ, «Dark Matter»

Το συγκρότημα θα υποστηρίξει την κυκλοφορία με μια παγκόσμια περιοδεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα 5 μέλη των Pearl Jam
Οι Pearl Jam ετοιμάζονται για παγκόσμια περιοδεία μετά την κυκλοφορία του «Dark Matter» © Instagram/pearljam

Οι Pearl Jam γιορτάζουν την κυκλοφορία του «Dark Matter» με μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία το 2024 ξεκινώντας από τον Καναδά

Οι Pearl Jam επέστρεψαν σήμερα με την κυκλοφορία του 12ου στούντιο άλμπουμ τους, «Dark Matter».

Running

Pearl Jam: Θα ήταν ωραίο να κυκλοφορήσουμε και άλλη μουσική

Το συγκρότημα ηχογράφησε το νέο τους άλμπουμ, το οποίο είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο, με τον Andrew Watt στην παραγωγή σε μια περίοδο τριών εβδομάδων στα Shangri-La Studios στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια και κυκλοφόρησε σήμερα μέσω της Monkeywrench Records/Republic Records.

Πριν την κυκλοφορία του «Dark Matter» των 11 κομματιών είχε προηγηθεί η κυκλοφορία του ομώνυμου σινγκλ, καθώς και των «Running» και «Wreckage».

Σε μια εμφάνιση στο podcast «Kyle Meredith With…», ο Stone Gossard των Pearl Jam μίλησε για την εμπειρία της συνεργασίας της μπάντας με τον Watt και μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει και άλλη μουσική στο μέλλον.

«Νομίζω ότι αυτός ο δίσκος ήταν μια δυναμωτική εμπειρία για όλους», είπε ο κιθαρίστας. «Ήταν κάτι σαν ταξίδι, αλλά η συνεργασία με τον Andrew Watt έκανε τη διαφορά καθώς εκτός από παραγωγός είναι και θαυμαστής. Θα ήταν ωραίο να κάνουμε περισσότερα».

Kyle Meredith with... Stone Gossard (Pearl Jam)

Οι Pearl Jam ξεκινούν παγκόσμια περιοδεία

Οι Pearl Jam γιορτάζουν την κυκλοφορία του «Dark Matter» με μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία το 2024. Το συγκρότημα θα ξεκινήσει την εκτεταμένη περιοδεία του 2024 από το Βανκούβερ του Καναδά στις 4 Μαΐου με αρκετές εμφανίσεις στις ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένου μιας headline εμφάνισης στο Bottlerock Festival στην Napa Valley της Καλιφόρνια) προτού κατευθυνθεί στην Ευρώπη για ένα σύντομο tour. Θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ τον Αύγουστο για να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους.

Το «Dark Matter» είναι το πρώτο άλμπουμ των Pearl Jam μετά το «Gigaton» του 2020, ενώ ο κιθαρίστας Mike McCreedy ανέφερε ότι το άλμπουμ θα ήταν «βαρύτερο από όσο θα περίμενες».

Dark Matter Tracklist:

  1. Scared of Fear
  2. React, Respond
  3. Wreckage
  4. Dark Matter
  5. Won’t Tell
  6. Upper Hand
  7. Waiting for Stevie
  8. Running
  9. Something Special
  10. Got to Give
  11. Setting Sun

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ