Μουσικη

Μπιγιονσέ: Το «Cowboy Carter» εκτοξεύτηκε στην κορυφή των αμερικανικών πωλήσεων

Η πρώτη μαύρη καλλιτέχνιδα Νο1 με κάντρι άλμπουμ

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μπιγιονσέ σε φωτογράφιση για το άλμπουμ «Cowboy Carter»
Μπιγιονσέ: Στην κορυφή το άλμπουμ «Cowboy Carter» © Instagram

Μπιγιονσέ: Στην κορυφή το άλμπουμ «Cowboy Carter» - Γράφει ιστορία η σταρ της αμερικανικής μουσικής 

Το τελευταίο άλμπουμ της σταρ της αμερικανικής μουσικής Μπιγιονσέ «Cowboy Carter» εκτοξεύθηκε στην κορυφή της κατάταξης των πωλήσεων στις ΗΠΑ «Billboard 200» και στην κορυφή της κατάταξης για το είδος κάντρι, μια πρώτη για τη μαύρη καλλιτέχνιδα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Billboard, πρόκειται για το όγδοο άλμπουμ στην καριέρα της Beyoncé που κατακτά την πρώτη θέση στις πωλήσεις.

Στην πρώτη θέση το «Cowboy Carter» με τις καλύτερες επιδόσεις για το 2024

Έχοντας πουλήσει 407.000 αντίτυπα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 4η Απριλίου, το "Cowboy Carter" καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις για το 2024 και την καλύτερη επίδοση από την κυκλοφορία του "1989 (Taylor's Version)" μιας άλλης σημαντικής τραγουδίστριας, της Τέιλορ Σουίφτ, με 1,6 εκατομμύρια άλμπουμ να έχουν πουληθεί στην κατάταξη της 11ης Νοεμβρίου του 2023.

Αφότου ανακοινώθηκε την 11η Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του Super Bowl, με την κυκλοφορία των σινγκλ "Texas Hold 'Em" και "16 Carriages", το "Cowboy Carter" είναι ένας φόρος τιμής εκ μέρους της διάσημης ερμηνεύτριας της μουσικής pop και R&B στις αφρο-αμερικανικές ρίζες της μουσικής κάντρι, ένα είδος που κυριαρχείται σήμερα από λευκούς άνδρες καλλιτέχνες.

Beyoncé - TEXAS HOLD 'EM (Official Lyric Video)

Περίοπτη θέση στο άλμπουμ, που αποτελείται από 27 κομμάτια κι είναι το δεύτερο μέρος της μουσικής τριλογίας της "Renaissance", έχουν επίσης τα είδη μουσικής dance, soul και hip-hop.

Η υπέροχη εκδοχή της Μπιγιονσέ στο «Jolene» και «Blackbird»

Η Μπιγιονσέ διασκευάζει μεταξύ άλλων το κλασσικό "Jolene" της απόλυτης σταρ της κάντρι μουσικής Ντόλι Πάρτον, όπως και το "Blackbird" των Beatles, ένα τραγούδι που συνέθεσε ο Πολ Μακάρτνεϊ τη δεκαετία του 1960 προς τιμήν εννέα μαύρων εφήβων που αναδείχθηκαν σε είδωλα του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς κατάφεραν να φοιτήσουν σε ένα λύκειο με αμιγώς λευκούς μαθητές, την εποχή του φυλετικού διαχωρισμού στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Μακάρτνεϊ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το τραγούδι της Μπιγιονσέ χαιρετίζοντας, στον ιστότοπό του, «μια έξοχη διασκευή που ενισχύει το μήνυμα υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων, το οποίο με ώθησε να γράψω αυτό το κομμάτι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ