Μουσικη

O Kamasi Washington αποκάλυψε το νέο του άλμπουμ «Fearless Movement»

Δείτε το βιντεοκλίπ για το καινούργιο τραγούδι «Prologue»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Kamasi Washington αποκάλυψε το νέο του άλμπουμ «Fearless Movement»
© B+

Kamasi Washington: Το νέο του άλμπουμ «Fearless Movement» κυκλοφορεί στις 3 Μαΐου - Στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Prologue».

Ο Kamasi Washington ανακοίνωσε πως το νέο του άλμπουμ με τίτλο “Fearless Movement” θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαΐου από την Young. Παράλληλα, παρουσίασε το νέο τραγούδι “Prologue” καθώς και το video clip γι’ αυτό που σκηνοθέτησε ο επί χρόνια συνεργάτης του AG Rojas.

Kamasi Washington - Prologue (Official Video)

Ο Washington χαρακτήρισε το “Fearless Movement” ως το χορευτικό του άλμπουμ. «Όχι κυριολεκτικά» αναφέρει. «Ο χορός είναι κίνηση και έκφραση, και κατά κάποιο τρόπο είναι το ίδιο πράγμα με τη μουσική — Η έκφραση του πνεύματος μέσα από το σώμα σου. Το άλμπουμ σε ωθεί ακριβώς σε αυτό». Ο χορός ως μορφή έκφρασης του σώματος σηματοδοτεί μια αλλαγή για την θεματική του Washington. Ενώ στα προηγούμενα άλμπουμ του έδινε βάρος σε κοσμικές ιδέες και υπαρξιακές έννοιες, με το “Fearless Movement”, επικεντρώνεται στην καθημερινότητα, εξερευνώντας την γήινη ζωή. Αυτή η αλλαγή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη γέννηση του πρώτου παιδιού του Washington πριν από μερικά χρόνια.

Στο άλμπουμ συμμετέχει η κόρη του Washington, η οποία έγραψε τη μελωδία για το “Asha The First”, καθώς παλιοί και νέοι συνεργάτες. Ο André 3000 παίζει φλάουτο, ο George Clinton δανείζει τη φωνή του, όπως και οι BJ The Chicago Kid, D-Smoke και Taj & Ras Austin των Coast Contra, οι δίδυμοι γιοι του θρύλου, Ras Kass. Ο Washington έφερε επίσης, παλιούς φίλους και συνεργάτες, ανάμεσά τους οι: Thundercat, Terrace Martin, Patrice Quinn, Brandon Coleman, DJ Battlecat και άλλοι.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει και το “The Garden Path,” ένα τραγούδι που παρουσίασε για πρώτη φορά στην εμφάνισή του στο “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”.

Ο Kamasi Washington είναι ένας πολυοργανίστας, παραγωγός και συνθέτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λος Άντζελες. Τα τρία έργα του ως σήμερα, The Epic, Harmony of Difference και Heaven and Earth, θεωρούνται από τα σημαντικότερα αυτού του αιώνα. Η μικρού μήκους ταινία As Told To G/D Thyself που συνόδευε το άλμπουμ Heaven and Earth παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Sundance Film Festival του 2019 κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Το 2020 o Kamasi Washington έγραψε τη μουσική του ντοκιμαντέρ για τη Michelle Obama “Becoming”, κερδίζοντας βραβείο Emmy ενώ ήταν υποψήφιος και για βραβεία Grammy. Επιπλέον, την ίδια χρονιά, συν-δημιούργησε το super group Dinner Party με τους επί χρόνια φίλους και συνεργάτες του Terrace Martin, Robert Glasper και 9th Wonder. Το EP Dinner Party (Dessert) ήταν επίσης υποψήφιο για το βραβείο Grammy στην κατηγορία “Best Progressive R&B Album”. To 2021 διασκεύασε το “My Friend of Misery” των Metallica με αφορμή το project Metallica Blacklist covers.

Δείτε το εξώφυλλο και το track list του άλμπουμ παρακάτω:

Kamasi Washington: Το νέο του άλμπουμ «Fearless Movement» κυκλοφορεί στις 3 Μαΐου - Στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Prologue».
  1. Lesanu
  2. Asha The First featuring Thundercat, Taj Austin, Ras Austin
  3. Computer Love featuring Patrice Quinn, DJ Battlecat, Brandon Coleman
  4. The Visionary featuring Terrace Martin
  5. Get Lit featuring George Clinton
  6. Dream State featuring André 3000
  7. Together featuring BJ the Chicago Kid
  8. The Garden Path
  9. Interstellar Peace (The Last Stance)
  10. Road to Self (KO)
  11. Lines in the Sand
  12. Prologue

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ