Μουσικη

Οι Justice επιστρέφουν μετά από οκτώ χρόνια με το άλμπουμ «Hyperdrama» – Η συνεργασία με Tame Impala

Στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ για το τραγούδι «One Night/All Night»

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Justice επιστρέφουν μετά από οκτώ χρόνια με το άλμπουμ «Hyperdrama» – Η συνεργασία με Tame Impala
© André Chemetoff

Justice: Το γαλλικό δίδυμο της electronica κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ «Hyperdrama» μετά από οκτώ χρόνια – Η συνεργασία με Tame Impala

Το γαλλικό δίδυμο των Xavier de Rosnay και Gaspard Augé επιστρέφει με το νέο δίσκο τους "Hyperdrama", μετά από οκτώ χρόνια και το Woman του 2016. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί δύο τραγούδια στη δημοσιότητα, τα “One Night/All Night” και “Generator”, ενώ το τελικό tracklist του album παραμένει άγνωστο. Στο «One Night/All Night» συμμετέχουν οι Tame Impala, δηλαδή το one-man project του Kevin Parker.

Justice - One Night/All Night (Starring Tame Impala) (Official Video)

H σκηνοθεσία του video ανήκει στον Φινλανδό Anton Tammi, γνωστό για τη μη γραμμική αφήγηση του και την πειραματική προσέγγιση στο μοντάζ. O Tammi δήλωσε σχετικά με το video clip πως «ονειρευόταν να δημιουργήσει ένα τέτοιο κομμάτι. Ένα παράξενο πειραματικό αντικείμενο που μοιάζει με λαμπερό φως μέσα στους ανθρώπινους πνεύμονες, στροβοσκοπικός φωτισμός γύρω από μια ανθρώπινη καρδιά». Σύμφωνα δε με το συγκρότημα, το έτερο τραγούδι Generator παραπέμπει σε κλασική techno της δεκαετίας του 1990, ενώ η συνολική προσέγγιση στο νέο album είναι ανάμεσα στην ηλεκτρονική μουσική και στη disco funk. Με τα δύο είδη να συνυπάρχουν, όχι πάντοτε αρμονικά.

Justice - Generator (Official Audio)

Justice: «Μας αρέσει η ιδέα να κάνουμε τις επιρροές μας να παλεύουν για την προσοχή»

Οι Justice ξεκίνησαν τη μουσική τους διαδρομή το 2007 με το ντεμπούτο album Cross”. Έχοντας αρκετά στοιχεία rock στη μουσική τους, το Cross τους έβαλε γρήγορα στο μουσικό χάρτη ενώ αργότερα προτάθηκε για το βραβείο Grammy καλύτερου χορευτικού/ηλεκτρονικού album. O mastermind του γκρουπ Gaspard Augé δηλώνει επηρεασμένος από την ευρωπαϊκή σκηνή και λιγότερο από την αμερικανική. Αγαπάει ιδιαίτερα τα soundtracks από vintage ταινίες και έχει αδυναμία στον Ennio Morricone. Λατρεύει δε το μουσικό πλούτο της περιόδου των τελών των 60s με αρχές των 70s, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως το punk rock έφερε τον «κυνισμό» στη μουσική.

Από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2024, οι Justice θα περιοδεύσουν στην Ευρώπη και σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, το Βέλγιο και η Ελβετία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ