Μουσικη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρόνων η τραγουδίστρια της φολκ Melanie

Έγινε γνωστή από την εμφάνιση της στο θρυλικό Woodstock

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρόνων η τραγουδίστρια της φολκ Melanie
William Morris Agency (management)/Neighborhood Music

Μelanie: Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα τραγουδίστρια που έγινε γνωστή από το Woodstock

Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 76 ετών, η Melanie, η τραγουδίστρια που εμφανίστηκε στο Woodstock το 1969 και είχε μεγάλες επιτυχίες με τα «Brand New Key» και «Lay Down (Candles in the Rain)» στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε η διαφημιστική της εταιρεία Glass Onyon PR.

Τα τρία της παιδιά ανάρτησαν ένα μήνυμα στο Facebook, γράφοντας: «Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα από εσάς για την αγάπη που έχετε για τη μητέρα μας και να σας πούμε ότι σας αγαπούσε όλους σας πάρα πολύ! Ήταν μία από τις πιο ταλαντούχες, δυνατές και παθιασμένες γυναίκες της εποχής και κάθε λέξη που έγραφε, κάθε νότα που τραγουδούσε το αντανακλούσε. Ο κόσμος μας είναι πολύ πιο σκοτεινός, τα χρώματα ενός θλιβερού, βροχερού Τενεσί ωχριούν με την απουσία της σήμερα, αλλά ξέρουμε ότι είναι ακόμα εδώ, χαμογελώντας σε όλους μας, σε όλους σας, από τα αστέρια».

«Η Melanie δεν είχε πάντα την τιμητική της στην ανδροκρατούμενη φολκ-ροκ σκηνή της εποχής», σχολιάζει το Variety. Η ίδια έκανε εικασίες στον Guardian σχετικά με το γιατί μπορεί να συνέβαινε αυτό: «Δεν ήταν η εποχή των χαμογελαστών γυναικών», έλεγε.

H εμφάνιση στο Woodstock

Ήταν σχεδόν άγνωστη όταν εμφανίστηκε το φεστιβάλ του Woodstock το 1969, αφού δεν είχε κάνει καμία επιτυχία. Το 1989, και ξανά το 2019, καθώς το φεστιβάλ συμπλήρωνε επετείους-ορόσημα, έγραψε για την εμπειρία της στο Rolling Stone.

«Είχα την πρώτη μου εξωσωματική εμπειρία. Ήμουν τρομοκρατημένη», είπε. «Απλά άφησα το σώμα μου, πηγαίνοντας σε μια πλευρά, με θέα. Είδα τον εαυτό μου να ανεβαίνει στη σκηνή, να κάθεται και να τραγουδάει. Άρχισε να βρέχει λίγο πριν βγω στην σκηνή. Ο Ραβί Σανκάρ είχε μόλις τελειώσει την εμφάνισή του και ο εκφωνητής είπε ότι αν ανάβατε κεριά, αυτό θα βοηθούσε να κρατηθεί μακριά η βροχή. Μέχρι να τελειώσω το πρόγραμμά μου, όλη η πλαγιά του λόφου ήταν μια μάζα από μικρά φώτα που τρεμόπαιζαν».

Αυτή η εμπειρία αποτέλεσε τη βάση για το «Lay Down (Candles in the Rain)», την επιτυχία που την έκανε να ξεχωρίσει και ίσως το πιο δημοφιλές τραγούδι της σήμερα, παρά το γεγονός ότι το «Brand New Key» ήταν πιο γνωστό. «Τα κεριά έγιναν σήμα κατατεθέν των συναυλιών της για περίπου ένα χρόνο μετά από αυτό», είπε η Melanie. . Ακολούθησε το 1971 το «Brand New Key», το οποίο έφτασε στο Νο. 1, και ήταν η μόνη άλλη top 10 επιτυχία της στις Η.Π.Α. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έφτασε επίσης στο top 10 με μια διασκευή του "Ruby Tuesday" των Rolling Stones.

LAY DOWN Melanie & The Edwin Hawkins Singers LIVE '70 (Candles In The Rain)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ