Μουσικη

Fresh Voices Sessions: Οι Alex Sid & Quasamodo με τους Man Called Shadow στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Λίγο πριν τη σημερινή τους εμφάνιση αποκλειστικά για τους ακροατές του Voice 102.5 μιλούν στην Athens Voice

Λιάνα Μαστάθη
Λιάνα Μαστάθη
ΤΕΥΧΟΣ 893
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Man Called Shadow
Man Called Shadow

Fresh Voices Sessions: Live οι Alex Sid & Quasamodo με τους Man Called Shadow σε μία μοναδική βραδιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 20:30. 

Οι Alex Sid & Quasamodo απαντούν πώς εμπνευστήκαν το soundtrack της σειράς «Η παραλία» και πότε συνειδητοποίησαν την τεράστια απήχησή του. Οι ακροατές του Voice 102.5 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν live τους Alex Sid & Quasamodo με τους Man Called Shadow σε μία μοναδική βραδιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 20:30. Η μουσική επένδυση της τηλεοπτικής σειράς «Παραλία» διαγράφει ήδη τη δική της μοναδική πορεία, με το πρώτο single «Blazing» να κατακτά τα τσαρτ και τα playlist του ραδιοφώνου. Λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Γαλλικό Ινστιτούτο, αποκλειστικά για τους ακροατές του Voice 102.5, ο Alex Sid («Άγριες μέλισσες») μαζί με τον Δημήτρη Νάσιο (aka Quasamodo) μοιράζονται λίγα λόγια για τη δημιουργία του πιο πετυχημένου soundtrack της χρονιάς.

Fresh Voices Sessions: Οι Alex Sid & Quasamodo με τους Man Called Shadow 

Πώς προέκυψε να γράψετε τη μουσική για μία τηλεοπτική σειρά;
A.S. Μετά από τις «Άγριες μέλισσες» ήρθε η πρόταση να γράψω τη μουσική για την τηλεοπτική σειρά «Η παραλία». Με τον Quasamodo συνεργαζόμασταν ήδη στους Man Called Shadow οπότε γνώριζα ότι ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για να γράψω μαζί του τραγούδια με μία αισθητική κοντά στα 60s-70s. Επικοινώνησα μαζί του και μετά από λίγες μέρες γράφαμε ήδη τις πρώτες νότες του Blazing.

Ποια είναι η ιστορία του «Blazing»; Τι σας ενέπνευσε;
Δ.Ν. Γνωρίζαμε ότι «Η παραλία» θα ξεκινούσε με τον φόνο της Ρηνιώς, οπότε σκεφτήκαμε να το γράψουμε από την πλευρά του αγαπημένου της ώστε να τονίσουμε το πόσο του κόστισε ο χαμός της. Το «Blazing» ξεκινάει με τους στίχους «You sail and I wake up alone, together me and my shadow» τους οποίους έγραψε η σύντροφος του Άλεξ (αλλά και συμμαθήτριά μου από το δημοτικό), Άννα Ρογκάκου. Αυτή ήταν και η έμπνευση που χρειαζόμασταν για τους υπόλοιπους στίχους.

Πόσα τραγούδια έχετε γράψει για την «Παραλία» και ποιο είναι το αγαπημένο σας;
A.S. Να σας πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος γιατί είναι πολλά πλέον και αρκετά έχουν γραφτεί αλλά δεν έχουν ηχογραφηθεί. Προσωπικό μου αγαπημένο, νομίζω, είναι το «I knew».
Δ.Ν. Αν και τα αγαπώ όλα, το «Wildflower».

Περιμένατε ότι θα είχε τέτοια απήχηση το τραγούδι; Πότε συνειδητοποιήσατε ότι έγινε τεράστια επιτυχία;
Δ.Ν. Η μόνη σκέψη μας ήταν να γράψουμε εκείνο το τραγούδι που θα ταίριαζε με την εποχή και το ύφος της σειράς. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ αν θα έχει απήχηση, πολύ απλά επειδή αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να προβλέψεις. Η στιγμή που συνειδητοποιήσαμε την επιτυχία του ήταν όταν μας ενημέρωσαν πως ήμασταν συγχρόνως στο νούμερο 1 των trending του YouTube, στις αναζητήσεις του Shazam και στα trending του Χ (πρώην Twitter).

Πώς προέκυψε η κολεκτίβα Man Called Shadow; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να συντονιστείτε όλοι μαζί;
Δ.Ν. Η κολεκτίβα είναι κάτι που στριφογύριζε στο μυαλό μου πολλά χρόνια. Η δουλειά του να γράφεις τραγούδια είναι πολύ όμορφη, αλλά πολλές φορές μοναχική. Ως μουσικοσυνθέτης και παραγωγός για πολλούς καλλιτέχνες και φυσικά για τα προσωπικά μου project Quasamodo, Q Orchestra και Smokey Bandits, είχα την ευτυχία να γνωρίσω ταλαντούχους καλλιτέχνες με πολύ διαφορετικά μουσικά background. Εκεί κατάλαβα ότι ο κάθε μουσικός παράγει κάτι τόσο προσωπικό και ιδιαίτερο, έχει δηλαδή –αν είναι δόκιμο– το δικό του «χρώμα». Η σκέψη να ενώσω διάφορους και διαφορετικούς καλλιτέχνες, τους οποίους θαύμαζα όλα αυτά τα χρόνια, και να βάλουμε το χρώμα μας σε έναν κοινό καμβά ήταν όνειρο ζωής. Έτσι το 2017 αποφασίσαμε με τον Λεωνίδα Τάσιο, έναν άνθρωπο που γνωρίζω και θαυμάζω 20 χρόνια τώρα και που έχει παίξει κιθάρα σε όλα μου τα project, να το ξεκινήσουμε. Γράψαμε τα πρώτα τραγούδια έχοντας κατά νου τους Alex Sid, Στέφανο Φίλιππο Διαμαντόπουλο (Phil Diamond) και Θάλεια Παλιβίδα (Thaliah) ως ερμηνευτές. Τους εξηγήσαμε την πρόθεσή μας και έτσι γεννήθηκαν οι Man Called Shadow. Πλέον, όποιος έχει μια ιδέα για τραγούδι τη φέρνει στην κολεκτίβα και μαζί την ολοκληρώνουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που τα άλμπουμ μας έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν τόσα διαφορετικά «χρώματα». Όσο για τη δυσκολία του συντονισμού, σίγουρα υπάρχει, αλλά το γεγονός ότι είμαστε όλοι φίλοι το κάνει όσο πιο εύκολο και διασκεδαστικό γίνεται.

Πιστεύετε ότι ακόμα και το 2023 η τηλεόραση στην Ελλάδα εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία ενός τραγουδιού; Ή θεωρείτε ότι ένα καλό τραγούδι βρίσκει τον δρόμο του ανεξάρτητα από το μέσο που προβάλλεται;
A.S. Η τηλεόραση εξακολουθεί να έχει εξαιρετικά μεγάλη δύναμη διείσδυσης και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη ενός καλλιτέχνη. Ένα καλό τραγούδι από μόνο του θα χρειαστεί πολλά περισσότερα χρόνια για να φτάσει στα αυτιά του κόσμου σε σύγκριση με ένα τραγούδι που ακούγεται στους τίτλους αρχής μιας δημοφιλούς σειράς. Και φυσικά το κοινό συνδέεται πολύ πιο βαθιά με ένα τραγούδι όταν αυτό συνοδεύει τους αγαπημένους του ήρωες στις συγκλονιστικές περιπέτειές τους.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Διεκδικήστε μια διπλή πρόσκληση, στέλνοντας SMS στο 54301 γράφοντας: VOICE1025 (κενό) ΜΑΝ & το ονοματεπώνυμό σας (χρέωση: 0,34€/sms με ΦΠΑ και τέλη κινητής τηλεφωνίας) για το live των Alex Sid & Quasamodo με τους Man Called Shadow σε μία μοναδική βραδιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 20:30.

Η βραδιά θα έχει γεύση από Carpano Antica Formula. The perfect formula for the perfect negroni. Απολαύστε υπεύθυνα.

Fresh Voices Sessions: Οι Alex Sid & Quasamodo με τους Man Called Shadow στο Γαλλικό Ινστιτούτο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ