Μουσικη

Sillyboy

Ο καλύτερος ελληνικός δίσκος του 2010

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 312
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sillyboy
Sillyboy

O Sillyboy κάνει pop. Μοντέρνα καλόγουστη ΠΟΠ (καλύτερα με ελληνικούς χαρακτήρες). Αποενοχοποιώντας τον όρο, απεγκλωβίζοντάς τον από τον εγχώριο indie σνομπισμό-κομπλεξισμό, παραδίδει στο ντεμπούτο του υπέροχα, «στρογγυλά», δροσερά, στ’ αλήθεια καλοκαιρινά τραγούδια. Με στίχους όπως “I often listen to Ziggy and get undressed” που αποκαλύπτουν το πανταχού παρόν φάντασμα του David Bowie κι επιρροές στις οποίες δεν διστάζει να συμπεριλάβει τον Keziah Jones.

Του ζητήσαμε τα 3 πράγματα που θεωρεί pop στην αθηναϊκή καθημερινότητα. Κι εκείνος απάντησε: «το μουστάκι του Παπανδρέου,το ευρώ, οι εκθέσεις lomography».

Το “Played” κυκλοφορεί από την πρωτοεμφανιζόμενη Just Gazing Records σε περιορισμενο αριθμό 500 βινυλίων που θα βρεις στα ανεξάρτητα δισκάδικα της πόλης. Τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει και σε cd από τη Sound Of Everything.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Myrophora, Kiki Botonaki, Pinelopi: Τρεις DJs του Reworks μιλούν για τη θάση της γυναίκας στην ηλεκτρονική σκηνή
Myrophora, Kiki Botonaki, Pinelopi: Τρεις DJs του Reworks μιλούν για τη θέση της γυναίκας στην ηλεκτρονική σκηνή

Ποια η θέση των γυναικών στην ηλεκτρονική μουσική, την ελληνική club κουλτούρα και μια σκηνή που μεγαλώνει, ταξιδεύει και διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή χάρτη;

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY