Μουσικη

Το «Midnights» της Τέιλορ Σουίφτ έγινε το πρώτο άλμπουμ με περισσότερες πωλήσεις σε βινύλιο από CD εδώ και τέσσερις δεκαετίες

Ένα ακόμα ρεκόρ που σπάει το άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Taylor Swift ©  Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Rock and Roll Hall of Fame
Taylor Swift © Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Rock and Roll Hall of Fame

Τέιλορ Σουίφτ: Το «Midnights» είναι το πρώτο άλμπουμ με περισσότερες πωλήσεις σε βινύλιο από CD από τη δεκαετία του 1980

Δεν σταματούν τα ρεκόρ για το «Midnights» της Τέιλορ Σουίφτ το οποίο έγινε το πρώτο άλμπουμ που έχει πουλήσει περισσότερα αντίτυπα σε βινύλιο παρά σε CD από τη δεκαετία του 1980. Το «Midnights» κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου και γρήγορα εκτοξεύτηκε στην κορυφή των charts σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ναγορές, εκτός από την Ιαπωνία, όπου έφτασε στο Νο. 7).

Το «Midnights» πραγματοποίησε παγκοσμίως μέσα σε οκτώ μόλις εβδομάδες πάνω από 6 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις στις ΗΠΑ, συντρίβοντας έτσι ένα ακόμη ρεκόρ πωλήσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το νέο άλμπουμ της Σουίφτ  έχει καταρρίψει περισσότερα από 80 ρεκόρ μέχρι στιγμής. Το «Midnights» κυκλοφόρησε σε πέντε διαφορετικές χρωματιστές εκδόσεις CD και πέντε βινυλίου, με κάποιες από αυτές να διατίθενται για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ο Guardian ανέφερε ότι το «Midnights» έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 800.000 αντίτυπα σε βινύλιο στην αμερικανική αγορά. Το άλμπουμ της  Σουίφτ είχε πουλήσει 575.000 δίσκους βινυλίου την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, τον Οκτώβριο.

Το «Midnights» έγινε το άλμπουμ βινυλίου με τις ταχύτερες πωλήσεις από τότε που άρχισαν να καταγράφονται οι πωλήσεις στις ΗΠΑ το 1991 και είναι συνολικά το άλμπουμ βινυλίου με τις υψηλότερες πωλήσεις του 21ου αιώνα.

Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ το οποίο περιέχει 13 κομμάτια και ήταν το πρώτο της αυτοβιογραφικό υλικό μετά το Lover του 2019, η Σουίφτ έγινε η πρώτη καλλιτέχνιδα που κατέλαβε και τις 10 πρώτες θέσεις στο Hot 100 σε μια εβδομάδα. Το «Midnights» ξεπέρασε, επίσης, το ρεκόρ του Certified Lover Boy από τον Drake για τις περισσότερες top 10 επιτυχίες ενός άλμπουμ και ισοφάρισε τη Barbra Streisand για τα περισσότερα Νο.1 άλμπουμ στο Billboard 200 μεταξύ γυναικών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ