Μουσικη

Μοναδικό ρεκόρ της Τέιλορ Σουίφτ: Κατέκτησε και τις 10 πρώτες θέσεις του Billboard

Ένα επίτευγμα που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά από κανέναν καλλιτέχνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Τέιλορ Σουίφτ
Η Τέιλορ Σουίφτ © ΕPA

Τέιλορ Σουίφτ: Το «Midnights» κατέκτησε και τις 10 θέσεις του Billboard

Το Billboard ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Τέιλορ Σουίφτ ξεπέρασε τον Drake που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ, όταν εννέα από τα δέκα τραγούδια του Top 10 ήταν δικά του, για μία εβδομάδα, τον Σεπτέμβριο του 2021. 

Η σταρ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της στα social media. «10 στα 10 στο Hot 100; Στο 10ο άλμπουμ μου;», έγραψε. Στο Νο1 των τσαρτ είναι το τραγούδι «Anti-Hero» της Σουίφτ, που γρήγορα έγινε trend στο TikTok. Στο top10 επίσης μπήκαν τα τραγούδια: «Lavender Haze», «Maroon», «Snow on the Beach», «Midnight Rain», «Bejeweled» και «Question … ?». 

Ο δίσκος «Midnights» έχει πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα από τότε που έγινε διαθέσιμο για ακρόαση, στις 21 Οκτωβρίου. Όμως η επιτυχία δεν σταμάτησε εκεί καθώς υπήρξαν και περισσότερες από μισό εκατομμύριο πωλήσεις βινυλίου.

Σύμφωνα με το Billboard, το άλμπουμ έχει πουλήσει συνολικά 1.578 εκατ. αντίτυπα. Η τελευταία φορά που ένα άλμπουμ σημείωσε μεγάλο αριθμό πωλήσεων μέσα σε μια εβδομάδα, ήταν το 2015 με τον δίσκο «25» της Αντέλ. Αυτό το επίτευγμα φέρνει την Σουίφτ σε ισοπαλία με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ όσον αφορα τον τίτλο της γυναίκας καλλιτέχνη με τις περισσότερες πρωτιές άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μαζί με τους Drake, The Beatles, Jay-Z και Μπρους Σπρίνγκστιν είναι οι μοναδικοί καλλιτέχνες με περισσότερα από 10 LPs που έφτασαν την κορυφή.

Το «Midnights» της Taylor Swift σημειώνει την τρίτη καλύτερη εβδομάδα streaming που έχει καταγραφεί για ένα άλμπουμ. Καταγράφει επίσης τη μεγαλύτερη εβδομάδα streaming για ένα άλμπουμ που δεν είναι R&B/hip-hop και για οποιοδήποτε άλμπουμ από γυναίκα καλλιτέχνιδα.

Η πρώτη και η δεύτερη καλύτερη εβδομάδα streaming ανήκουν σε δύο άλμπουμ του Drake: το «Scorpion» (745,92 εκατομμύρια) και το «Certified Lover Boy» (743,67 εκατομμύρια), αντίστοιχα. Προηγουμένως, το άλμπουμ της Taylor Swift με τα περισσότερα streams σε μια εβδομάδα ήταν το «Red (Taylor’s Version)», το οποίο συγκέντρωσε 303,23 εκατομμύρια στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, τον Νοέμβριο του 2021.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ