Μουσικη

Πέθανε ο Steve Bronski, συνιδρυτής και μέλος των Bronski Beat

Τo «smalltown boy» έγινε από τους μεγαλύτερους ύμνους όλων των εποχών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βronski Beat
Bronski Beat © Getty Images/Ideal Image

Ένας εκ των ιδρυτών του synthpop γκρουπ των Bronski Beat, ο Steve Bronski, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών.

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή ο Steve Bronski, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του πρωτοποριακού βρετανικού synth-pop trio, των Bronski Beat, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook το ένα από τα τρία μέλη του συγκροτήματος, ο Jimmy Somerville γράφοντας: «Λυπάμαι που ακούω ότι ο Steve Bronski πέθανε». O ίδιος χαρακτήρισε τον Bronski ως έναν «ταλαντούχο και πολύ μελωδικό άνθρωπο». «Το να δουλέψω μαζί του πάνω σε διάφορα μουσικά κομμάτια, αλλά και σε ένα από αυτά που έμελλε να αλλάξει τις ζωές μας και να αγγίξει τόσο κόσμο, ήταν για μένα μια διασκεδαστική και ενθουσιώδης εμπειρία. Ευχαριστούμε για τις μελωδίες, Steve».

 

 

Το ντεμπούτο single των Bronski Beat από το 1984, «Smalltown Boy», έμελλε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ύμνους όλων των εποχών της ΛΟΑΤΚΙ+  κοινότητας. Ήταν ιδιαίτερα πρωτοποριακό για πολλούς θαυμαστές που σχετίζονταν με την ιστορία ενός νεαρού, ομοφυλόφιλου άνδρα που εγκατέλειψε την πόλη του για την ελευθερία της μεγάλης πόλης.

Το ριζοσπαστικό για την εποχή βίντεο κλιπ έδειχνε τον Sommerville να καταδιώκεται από μια ομοφοβική συμμορία, να τον φέρνει στο σπίτι του η αστυνομία και να τον διώχνουν στην συνέχεια οι γονείς του, πριν μπει στο τρένο για να ξεκινήσει μια νέα ζωή με τους φίλους του. 

Bronski Beat - Smalltown Boy (Official Video)

Ο Steve Bronski, κατά κόσμον Steven Forrest, δημιούργησε τους Bronski Beat μαζί με τον Somerville και τον Larry Steinbachek το 1983. Ο Somerville αποχώρησε από το συγκρότημα το 1985, συνεχίζοντας με επιτυχία στους Communards αλλά και σαν σόλο καλλιτέχνης. Οι Bronski Beat συνέχισαν τότε με νέους frontmen. Κυκλοφόρησαν δύο ακόμη δίσκους, τους Truthdare Doubledare (1986) και Out & About (1987). Επέστρεψαν το 1995 με το Rainbow Nation.

Ο Bronski συνέχισε να βρίσκεται στον ρόλο του παραγωγού δίσκων, ενώ ο ίδιος συνεργάστηκε δισκογραφικά και με καλλιτέχνες όπως οι Jayne County, Darryl Pandy, Strawberry Switchblade.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ