Μουσικη

O Θεόδωρος Κουρεντζής ζωντανά από τους Δελφούς

«Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν» με μια συναυλιακή σκυταλοδρομία σε 9 πόλεις με 9 συναυλίες για τις 9 Συμφωνίες. Η Ελλάδα συμμετέχει μέσω του Μεγάρου.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 786
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεόδωρος Κουρεντζής
© Liliya Olkhovaya

Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν: Θεόδωρος Κουρεντζής και musicAeterna σε ζωντανή αναμετάδοση από τους Δελφούς στον Κήπο ή την ιστοσελίδα του Μεγάρου

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων του Μεγάρου, συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή «Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν», μια συναυλιακή σκυταλοδρομία σε 9 πόλεις με 9 συναυλίες για τις 9 Συμφωνίες του εμβληματικού συνθέτη. Την Κυριακή 6/6 την απολαμβάνουμε από τον Κήπο ή την ιστοσελίδα του Μεγάρου.

Κάθε ώρα και μια Συμφωνία, κάθε συναυλία και σε μια διαφορετική πόλη. Μας ιντριγκάρει ο εμπνευσμένος μουσικός μαραθώνιος που υλοποιεί ο γαλλογερμανικός τηλεοπτικός σταθμός ARTE σε συνεργασία με την Κρατική Γερμανική Τηλεόραση και την Unitel, τον διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής, στις 6 Ιουνίου. Και μας κεντρίζει ακόμα περισσότερο η ιδέα ότι η Ελλάδα συμμετέχει μέσω του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Εβδόμη του Μπετόβεν, από την Ορχήστρα musicAeterna υπό την μπαγκέτα του διάσημου μαέστρου Θεόδωρου Κουρεντζή και την καταξιωμένη χορογράφο Sasha Waltz να υπογράφει μια νέα χορογραφία ειδικά για τη συναυλία που θα ακούσουμε σε ζωντανή αναμετάδοση από το μοναδικής ομορφιάς αρχαίο θέατρο Δελφών. Το δικό μας ραντεβού είναι στις 20:00, όχι in situ στον Ομφαλό της Γης, αλλά από την άνεση του Κήπου ή της ιστοσελίδας του Μεγάρου.

Η Έβδομη Συμφωνία πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βιέννη το 1813, με τον συνθέτη στο πόντιουμ, σε μια φιλανθρωπική συναυλία για τους τραυματίες της Μάχης του Χάναου. Το έργο, που αποτίνει φόρο τιμής στους πεσόντες της μάχης, άσκησε τεράστια επιρροή σε μεταγενέστερους ομότεχνους του Μπετόβεν, με τον Βάγκνερ να τη χαρακτηρίζει ως «αποθέωση του χορού». Το ταξίδι στις Συμφωνίες του Γερμανού μουσουργού ξεκινά στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) από τη Βόννη (με την Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ και τον Nτάνιελ Χάρντινγκ) και ανά ώρα ξετυλίγεται με live από το Δουβλίνο (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιρλανδικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης υπό τον Χάιμε Μαρτίν), το Ελσίνκι (Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας με τον Νίκολας Κόλλον), το Λουξεμβούργο (Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου με τον Γκουστάβο Χιμένο), την Πράγα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Τσεχίας υπό τον αρχιμουσικό Στήβεν Μερκιούριο), το Λουγκάνο (Ελβετική Ορχήστρα Δωματίου I Barocchisti και Ντιέγκο Φαζόλις), το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών (musicΑeterna και Θεόδωρος Κουρεντζής), το Στρασβούργο (Φιλαρμονική του Στρασβούργου υπό τον Μάρκο Λετόνια) και τη Βιέννη (Συμφωνική της Βιέννης με την ελληνικής καταγωγής αρχιμουσικό Καρίνα Κανελλάκη).


Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ζωντανή αναμετάδοση από 2 γιγαντοοθόνες σε πραγματικό χρόνο στον Κήπο και online στο site του Μεγάρου. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης στο www.megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ