- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Θεόδωρος Κουρεντζής ζωντανά από τους Δελφούς
«Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν» με μια συναυλιακή σκυταλοδρομία σε 9 πόλεις με 9 συναυλίες για τις 9 Συμφωνίες. Η Ελλάδα συμμετέχει μέσω του Μεγάρου.
Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν: Θεόδωρος Κουρεντζής και musicAeterna σε ζωντανή αναμετάδοση από τους Δελφούς στον Κήπο ή την ιστοσελίδα του Μεγάρου
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων του Μεγάρου, συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή «Η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν», μια συναυλιακή σκυταλοδρομία σε 9 πόλεις με 9 συναυλίες για τις 9 Συμφωνίες του εμβληματικού συνθέτη. Την Κυριακή 6/6 την απολαμβάνουμε από τον Κήπο ή την ιστοσελίδα του Μεγάρου.
Κάθε ώρα και μια Συμφωνία, κάθε συναυλία και σε μια διαφορετική πόλη. Μας ιντριγκάρει ο εμπνευσμένος μουσικός μαραθώνιος που υλοποιεί ο γαλλογερμανικός τηλεοπτικός σταθμός ARTE σε συνεργασία με την Κρατική Γερμανική Τηλεόραση και την Unitel, τον διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής, στις 6 Ιουνίου. Και μας κεντρίζει ακόμα περισσότερο η ιδέα ότι η Ελλάδα συμμετέχει μέσω του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Εβδόμη του Μπετόβεν, από την Ορχήστρα musicAeterna υπό την μπαγκέτα του διάσημου μαέστρου Θεόδωρου Κουρεντζή και την καταξιωμένη χορογράφο Sasha Waltz να υπογράφει μια νέα χορογραφία ειδικά για τη συναυλία που θα ακούσουμε σε ζωντανή αναμετάδοση από το μοναδικής ομορφιάς αρχαίο θέατρο Δελφών. Το δικό μας ραντεβού είναι στις 20:00, όχι in situ στον Ομφαλό της Γης, αλλά από την άνεση του Κήπου ή της ιστοσελίδας του Μεγάρου.
Η Έβδομη Συμφωνία πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βιέννη το 1813, με τον συνθέτη στο πόντιουμ, σε μια φιλανθρωπική συναυλία για τους τραυματίες της Μάχης του Χάναου. Το έργο, που αποτίνει φόρο τιμής στους πεσόντες της μάχης, άσκησε τεράστια επιρροή σε μεταγενέστερους ομότεχνους του Μπετόβεν, με τον Βάγκνερ να τη χαρακτηρίζει ως «αποθέωση του χορού». Το ταξίδι στις Συμφωνίες του Γερμανού μουσουργού ξεκινά στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) από τη Βόννη (με την Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ και τον Nτάνιελ Χάρντινγκ) και ανά ώρα ξετυλίγεται με live από το Δουβλίνο (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιρλανδικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης υπό τον Χάιμε Μαρτίν), το Ελσίνκι (Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας με τον Νίκολας Κόλλον), το Λουξεμβούργο (Φιλαρμονική του Λουξεμβούργου με τον Γκουστάβο Χιμένο), την Πράγα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Τσεχίας υπό τον αρχιμουσικό Στήβεν Μερκιούριο), το Λουγκάνο (Ελβετική Ορχήστρα Δωματίου I Barocchisti και Ντιέγκο Φαζόλις), το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών (musicΑeterna και Θεόδωρος Κουρεντζής), το Στρασβούργο (Φιλαρμονική του Στρασβούργου υπό τον Μάρκο Λετόνια) και τη Βιέννη (Συμφωνική της Βιέννης με την ελληνικής καταγωγής αρχιμουσικό Καρίνα Κανελλάκη).
Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ζωντανή αναμετάδοση από 2 γιγαντοοθόνες σε πραγματικό χρόνο στον Κήπο και online στο site του Μεγάρου. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης στο www.megaron.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου
Ο αρχιτέκτονας του trip-hop σπάει τη σιωπή του με το Different When It’s Silent
Το θρυλικό δίδυμο ανακοίνωσε το «Inferno» μετά από μια αινιγματική καμπάνια με κασέτες VHS και κώδικες Μορς
Το όνομα «No Na», που σημαίνει «δεσποινίς» στη γλώσσα Bahasa
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.