- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Naxatras: Το κοινό μας είναι ανοιχτόμυαλο
Η ψυχεδελική rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που ακούγεται σε όλο τον κόσμο μιλάει πριν την εμφάνισή της στο The Long Beach Festival
Συνέντευξη Naxatras: Ο τραγουδιστής και μπασίστας Γιάννης Βαγενάς μιλάει στην ATHENS VOICE για το νέο άλμπουμ και τα πρώτα live μετά το lockdown
Αν δεν έχει τύχει να ακούσετε Naxatras, υπάρχει πάντα μια ευκαιρία να το κάνετε, αφού το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που μέσα σε πέντε χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη αγάπη σε όλες τις ηπείρους για την trippy μουσική του, βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό. Μετά το «ΙΙΙ» προετοιμάζει την επόμενη δισκογραφική κυκλοφορία του και σύντομα θα βρεθεί ξανά ζωντανά με τους ακροατές του. Η DIY μπάντα με τα εξώφυλλα υψηλής αισθητικής και την αφοσίωση στον ήχο μπορεί να έχει αρκετές επιρροές από το παρελθόν αλλά μόνο σε αυτό δεν είναι κολλημένη. Λίγο πριν την εμφάνισή τους στο The Long Beach Festival, το Σάββατο 25 Ιουλίου, στο Terra Republic, 55ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, Δ.Κ. Πύδνας, o frontman των Naxatras, Γιάννης Βαγενάς, ξεκόλλησε από τις πρόβες και το στούντιο κι έστειλε σήμα στην ATHENS VOICE με όλα όσα συμβαίνουν στο συγκρότημα από τότε που δημιουργήθηκε.
Σε τι στάδιο βρίσκεται το νέο σας άλμπουμ; Τι νιώθετε ότι σας βγαίνει μέσα στο στούντιο;
Αυτή τη στιγμή έχουμε ολοκληρώσει τους κορμούς από σχεδόν όλα τα κομμάτια, το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε κάποιες ενορχηστρωτικές πινελιές και φυσικά η μίξη και το mastering. Νιώθουμε απίστευτα δημιουργικοί αυτές τις μέρες, έχουμε πολύ καλό workflow και οι καινούργιες συνθέσεις ακούγονται στα αυτιά μας ακόμα καλύτερες απ’ ό,τι περιμέναμε.
Είστε μια παρέα που τρέχετε τα πράγματα μόνοι σας αλλά η μουσική σας έχει ταξιδέψει πολύ μακριά. Πώς συναντήθηκαν οι Naxatras και ποιους θέλουν να ευχαριστήσουν για τη βοήθεια σε αυτή τη διαδρομή;
Εγώ και ο Γιάννης (κιθάρα) συναντηθήκαμε στο Τμήμα Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Κώστας με τον Γιάννη είναι φίλοι από παιδιά κι έτσι γίναμε μπάντα. Οι άνθρωποι που θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε είναι πάρα πολλοί, αλλά σίγουρα είναι ο Χριστόφορος (Chris RW) που σχεδιάζει τα εξώφυλλά μας, ο Jesus και η Bine από το Magnetic Fidelity όπου έχουμε ηχογραφήσει τα τρία πρώτα άλμπουμ μας, ο Χρήστος από Made of Stone, ο Στεφ από Sound of Liberation, ο Δημήτρης Μεταξάκης που είναι ο live ηχολήπτης μας και ο Γιώργος Γιαννίκος που είναι βασικό μέλος του crew στις περιοδείες μας.
Μετρώντας πλέον εκατομμύρια streams, αισθάνεστε κάποια πίεση για το πώς θα υποδεχτούν οι ακροατές το καινούργιο υλικό;
Το κοινό μας είναι ανοιχτόμυαλο, οπότε είμαστε αισιόδοξοι πως θα αγαπήσουν και το επόμενο άλμπουμ μας όσο τα προηγούμενα, ίσως και περισσότερο!
Άλλαξε κάτι στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε την μπάντα και τη μουσική, όταν ξεκινήσατε να περιοδεύετε στον κόσμο;
Όσο αποκτάς εμπειρίες αλλάζεις κιόλας, σίγουρα παικτικά έχουμε βελτιωθεί πολύ παίζοντας τόσες συναυλίες, αλλά και η επαφή μας με το κοινό και οι μεταξύ μας σχέσεις έχουν δυναμώσει μέσα στις περιοδείες.
Τι σας συγκινεί στον αναλογικό ήχο;
Η ζεστή υφή του που σε πάει κατευθείαν σε ακούσματα παλιότερων δεκαετιών, τις οποίες αγαπάμε, καθώς και η οργανική του φύση.
Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη rock σκηνή της Θεσσαλονίκης;
Λόγω κορωνοϊού δεν συμβαίνει τίποτα, χαχαχά!
Η πιο ωραία ανάμνηση από το συναυλιακό σας ημερολόγιο είναι…
Αυτή είναι πολύ δύσκολη ερώτηση, δεν υπάρχει μία φυσικά. Θα ήθελε μια συνέντευξη μόνο για αναμνήσεις από συναυλίες!
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος μύθος για το rock;
Το rock είναι μύθος από μόνο του.
Σε ποιο φιλμ θα θέλατε να ακουστεί η μουσική σας;
Σε κάποια ταινία του Jodorowsky ίσως.
Οι Naxatras υπήρξαν μια από τις μεγαλύτερες uprising περιπτώσεις του underground. Αδιαφορήσατε για τα προκάτ ηχογραφημένα τραγούδια, τα γηπεδικά ρεφρέν κι επιμείνατε στις περιπλανητικές και πολυδαίδαλες συνθέσεις σας γνωρίζοντας ευρεία αποδοχή. Αισθάνεστε δικαιωμένοι;
Κατά κάποιο τρόπο ναι, γιατί ο κόσμος αγκάλιασε τη μουσική μας χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε εκπτώσεις στο όραμά μας, που δεν θα κάναμε ούτως ή άλλως.
Πού αναζητάτε την ηρεμία σας;
Σε παραλίες, λίμνες και βουνά!
Το πιο όμορφο μέρος που έχουν δει τα μάτια σας είναι;
Για εμένα είναι μια συγκεκριμένη παραλία στο Πήλιο. Αλλά μια από τις ομορφότερες χώρες που έχουμε επισκεφθεί ως μπάντα είναι η Ελβετία.
Η καλύτερη συναυλία που έχετε δει ως θεατές;
Προσωπικά θα πω το The Wall του Roger Waters το 2011.
Έχετε άγχος πριν βγείτε στη σκηνή; Αν ναι, πώς το αντιμετωπίζετε;
Σπάνια έχουμε άγχος, μόνο στα πολύ μεγάλα live, αλλά κι εκεί φεύγει με το που παίζουμε την πρώτη νότα.
Η πιο σοφή κουβέντα που έχετε ακούσει από κάποιο μουσικό είναι…
Χωρίς καλό ντράμερ δεν πας πουθενά! Ευτυχώς εμείς δεν έχουμε τέτοιο θέμα, χαχαχά!
Σε λίγες μέρες εμφανίζεστε ξανά ζωντανά στα The Long Beach Festival στο Terra Republic, κοντά στην Κατερίνη, και στο Chania Rock Festival. Τι περιμένετε να συμβεί;
Μετά από τόσο καιρό χωρίς live, πιστεύουμε πως ο κόσμος και οι μπάντες θα έχουν πολλή μαζεμένη ενέργεια να δώσουν!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Μιλήσαμε με τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλος Παρνασσός
Το συγκρότημα του Ντέιμον Άλμπαρντ παρουσίασε το νέο άλμπουμ με καλεσμένους-έκπληξη και οικοδεσπότη τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Η ζωντανή εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ εντάσσεται αποκλειστικά στο Help(2) για την ενίσχυση του War Child
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το «Ferto» ζωντανά στη σκηνή
Αποκαλυπτήρια του έργου που απεικονίζει τον σερ Έλτον Τζον, τον σύζυγό του, τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους λαμπραντόρ
Το «Long Long Road» θα περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μπίλι Στρινγκς και Σέριλ Κρόου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.