Μουσικη

To πιο brain damage ελληνικό βίντεο κλιπ: «Trash» του Βασίλη Μπαμπούνη

Με πόσες λέξεις ριμάρει το Trash;

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rocketman - Launch Trailer

Παρασκευιάτικα μεσημέρι ήρθε ένα βίντεο κλιπ στο μέιλ, καλό για αποσυμπίεση της εβδομάδας, έξυπνη κίνηση. Λέει το δελτίο τύπου:

«To πιο brain damage ελληνικό βίντεο κλιπ του σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη έρχεται να "ξε-ντύσει" τους synth pop ήχους του "Τρας", single και opener από τον επερχόμενο δίσκο του Βασίλη Μπαμπούνη -Τα “Μυστικά Ομορφιάς Για Το Τέλος Του Κόσμου".
Έπειτα από τις συνεργασίες του με τον Σπύρο Γραμμένο και τον Σταμάτη Μεσημέρη ο Βασίλης Μπαμπούνης επανέρχεται δυναμικά με ενα ερωτικό b-movie βίντεο κλιπ που καταφέρνει την απόλυτη σύγχυση ήχου και εικόνας. Το σημαίνον χάνει το σημαινόμενο, αλλά ο πρωταγωνιστής βρίσκει την αγάπη.
Ένα βίντεο για ένα… άλλο τραγούδι. Κόκκινη γόβα και πέτσινο τζάκετ σιγοτραγουδούν ένα κλασικό ξένο χιτ των 80s που περιμένει να ανακαλυφθεί από τους πιο... περίεργους που διαβάζουν τα χείλη.
Ένα τραγούδι με επιτηδευμένο τρας για την επιτηδευμένη ελληνική κοινωνία σε ένα βίντεο που επαναστάτησε για να πάρει το δικό του δρόμο».

Εντάξει, όταν το δηλώνεις ότι είσαι επιτηδευμένα τρας, δεν παύεις να είσαι επιτηδευμένα και βολικά τρας - θέλω να πω, θα μπορούσε να δείξει την τρας εκδοχή του ελληνάρα -που αγωνίζεται, που επιμένει, με μία αισθητική που θα απογείωνε το κομμάτι, αλλά όλα παίζουν τελικά στο laundry του μυαλού μας της Παρασκευής. Ένα «trash με στρας» και προφορά σε λέξεις μαζεμένες από τους τέσσερις ανέμους του διαδικτύου, το τραγουδάκι έχει ένα ευχάριστο beat που τρασάρει κατάλληλα για να κλείσεις μία κουραστική εβδομάδα. 
Ας το δούμε αλλά ας περιμένουμε και το άλμπουμ.

Στίχοι-Μουσική: Βασίλης Μπαμπούνης
www.vasilisbabounis.gr
Σενάριο- Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Φωτογραφία:  Φίλιππος Μαργαλιάς
Σκηνικά - Κοστούμια: Ζωή Αρβανίτη  
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κική Μπαρμπαβασίλογλου
Συμμετέχει η Κατερίνα Αντζουλάτου

Βασίλης Μπαμπούνης
Ο Βασίλης Μπαμπούνης γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε μέσα στο θέατρο αλλά σπούδασε μουσική. Το 2007 κυκλοφόρησε τον δίσκο «τα παράξενα πουλιά δεν πετάνε» σε στίχους και μουσική Σταμάτη Μεσημέρη και το 2012 το άλμπουμ «Εγωκερως» με δικά του τραγούδια, αμφότερα σε δική του ενορχήστρωση, εκτέλεση και παραγωγή (Αυλός). Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και για διαφημιστικά σποτ και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Σπύρο Γραμμένο .  Στον ελεύθερο του χρόνο γράφει λακωνικά και ανέμπνευστα βιογραφικά σημειώματα σε τρίτο πρόσωπο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ