- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ώτων Project: Πώς μια πόλη μετατρέπεται σε μουσική;
Η Στέγη καλεί δύο αθηναϊκά μουσικά σύνολα και έναν τούρκο συνθέτη να συλλέξουν τους ήχους της Αθήνας
Αυτιά ανοιχτά, ανήσυχα, περιδιαβαίνουν την πόλη και συλλέγουν τους ήχους της. Δύο αθηναϊκά μουσικά σύνολα και ένας τούρκος συνθέτης αφουγκράζονται μαζί την Αθήνα. Αυτό είναι το Ώτων Project, ένα ηχητικό πρότζεκτ που αποτυπώνει το ιστορικό κέντρο της πόλης.
Ο συνδυασμός των συνόλων ARTéfacts και Ventus περιλαμβάνει όλα τα ξύλινα και χάλκινα πνευστά, κλασικά κρουστά και ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα, βιολί, μπάσο και συνθεσάιζερ. Οι συνθέτες Μάνος Βεντούρας και Κώστας Τζέκος συνδυάζουν ακουστικούς και ηλεκτρικούς ήχους με τους ήχους της πόλης και δημιουργούν ένα soundtrack με αναπάντεχες προσμείξεις.
Ο προσκεκλημένος συνθέτης Tolga Tüzün, που κατοικεί στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε την Αθήνα για να τη νιώσει, να την ακούσει και να δουλέψει με τους αθηναίους μουσικούς. Τι άραγε θα τον εντυπωσιάσει περισσότερο μέσα στον αστικό ιστό και πόσο διαφορετικό θα είναι από αυτό το οποίο θα επιλέξουν οι συνάδελφοί του που ζουν εδώ;
Τα έργα του Tolga Tüzün ακούγονται εναλλάξ με αυτά των Βεντούρα και Τζέκου, δημιουργώντας έναν διάλογο. Εμείς θα ακούσουμε τη συναυλία μέσα σε ένα εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, το οποίο διαμόρφωσαν ειδικά για την περίσταση ο σκηνοθέτης Λουίζος Ασλανίδης και μια ομάδα φοιτητών της Σχολής, χρησιμοποιώντας προβολές και εγκαταστάσεις.
Μια αλλιώτικη αθηναϊκή εμπειρία σε περιμένει αφού θα μπορείς να αφήσεις και το δικό σου αποτύπωμα στο πρότζεκτ.
Συντελεστές
ARTéfacts ensemble και Ventus ensemble: Μάνος Αναγνωστόπουλος (ηλεκτρικό μπάσο), Θοδωρής Βαζάκας (κρουστά), Μάνος Βεντούρας (ηλεκτρονικά, συνθεσάιζερ), Σπύρος Βέργης (τρομπόνι, μπάσο τρομπόνι), Φάνης Βερνίκος (τρομπέτα), Κώστας Γιοβάνης (όμποε, αγγλικό κόρνο), Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα), Όθωνας Γκόγκας (φλάουτο, πίκολο), Γιάννης Γούναρης (κόρνο), Αλέξανδρος Δρυμωνίτης (ηλεκτρική κιθάρα), Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί), Δημήτρης Μαρίνος (πλήκτρα), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα), Δημήτρης Ντακοβάνος (φαγκότο), Κώστας Σερεμέτης (κρουστά), Γιάννης Σταυρόπουλος (ντραμς), Κώστας Τζέκος (μπάσο κλαρινέτο, σαξόφωνα), Σπύρος Τζέκος (κλαρινέτο), Guido De Flaviis (σαξόφωνα)
Φοιτητές της ΑΣΚΤ: Ευγενία Αντωνίου, Μίνα Αρχοντάκη, Αντώνης Βασιλάκης, Αλεξάνδρα Δαμιράλη, Σοφία Κρεμμύδα, Καλλιρόη Κωστίκογλου, Ειρήνη Μαντινάου, Άρτεμις Ορφανίδου, Παναγιώτης Σκαλκώτος, Yukari Sakata (επισκέπτρια Tokyo University of the Arts)
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Ώτων Project στο Guide της Athens Voice και στο site της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DJs, διεθνείς συνεργασίες και 16 ημέρες ζωντανών εμφανίσεων και καλοκαιρινής ενέργειας
Μια πραγματική γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens, το Σάββατο 27 Ιουνίου
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν περίπου 33.000 νέα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια τους
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης μετά την ανακοίνωση των συναυλιών του Σεπτεμβρίου
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.