- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η «Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη» ζωντανά 47 χρόνια μετά
Διονύσης Σαββόπουλος και Ελένη Βιτάλη τραγουδούν στο Κύτταρο το τραγούδι του Τσε
«Πού πας παλικάρι, ωραίος σαν μύθος»… Αυτοί οι στίχοι του Σαββόπουλου δεν ήταν στο πρόγραμμα της παράστασης «Σήκω Ψυχή μου Δώσε Ρεύμα». Ακούστηκαν όμως ζωντανά, πέρυσι, παραμονές της 25ης Μαρτίου στο Κύτταρο. Λίγο πριν ολοκληρωθούν οι παραστάσεις, το ιστορικό κομμάτι, που ταυτίστηκε με τον Μάη του ’68, συνάντησε την φωνή της Ελένης Βιτάλη και ηχογραφήθηκε ζωντανά.
Αφιερωμένο στον Τσε «έναν όμορφο νέο, με την επανάσταση στα μάτια», όπως έχει πει σε συνέντευξή του ο Διονύσης Σαββόπουλος, η ωδή στον Καραϊσκάκη είναι στην πραγματικότητα μια ωδή στον… Τσε Γκεβάρα.
Σε νέα live εκτέλεση, με ηλεκτρική ενορχήστρωση και τη λαϊκή φωνή της Βιτάλη, το τραγούδι θα κυκλοφορήσει από τη Feelgood Records σε CD & DVD με ολόκληρη την ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση της παράστασης. Η δωρική ερμηνεία της μεγάλης τραγουδίστριας συνοδεύει τη φωνή του Σαββόπουλου, αποτελώντας ένα μικρό δείγμα των παραστάσεων του περσινού χειμώνα.
«Γιορτή για πάντα, ζωή για πάντα» ακούγεται να λέει ο Σαββόπουλος στην επανεκτέλεση που θυμίζει εποχές παλιές με ιστορία μεγάλη. Τότε στο Παρίσι του 1968, όταν έγραψε τους στίχους ο συνθέτης και το τραγούδι κυκλοφόρησεμ, ένα χρόνο μετά, στον δίσκο «Το περιβόλι του τρελλού».
Info:
Feelgood Records
Παίζουν οι μουσικοί: Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Δημήτρης Λάππας (κιθάρες, μπουζούκι), Στάθης Άννινος (πλήκτρα), Βασίλης Ποδαράς (ντραμς), Θοδωρής Σούκερας (τρομπόνι), Δημήτρης Αγάθος (τρομπέτα), Νατάσσα Παυλάτου (κρουστά)
Ηχοληψία: Γιάννης Τούντας, Μιχάλης Αλεξάκης, Νίκος Ξύδης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.