Μουσικη

Καλοκαίρι με μουσική

Όζι, καρπούζι και Πρόντιτζι

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 398
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Morrissey
Morrissey

Συναυλίες του καλοκαιριού στην Αθήνα

Καλοκαίρι αναβολών και ματαιώσεων. Λογικό. Μετά το cancel σε Rufus, Dandy Warhols και Julia Holter, το θερμό αυτό καλοκαίρι φεστιβαλίζεται με Rockwave και Εjekt, ανυπομονεί για Μοrrissey και υπόσχεται  Red Hot Chili Peppers και Dead Can Dance στους ηλιοκαμένους. Έχουμε και λέμε...

EJEKT FESTIVAL Indie rock το βρετανικό από Kasabian μαζί με James, Miles Kane, Βand Of Skulls, Customs. Πιτσιρικαρία στο φουλ και είσαι ήδη ψημένος, αν διαβάζεις ακόμη NME. (27/6, Πλατεία Νερού)

image

Kasabian

MF DOOM Περσόνα του hip hop και Madvillain δείχνει τη μεταλλική του μάσκα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Essential. (29/6, Bios) [To live του ΜF Doom ακυρώνεται]

n

MF Doom

ROCKWAVE FESTIVAL Ozzy με άγριες διαθέσεις, μεγάλη παρέα και Black Sabbath ρεπερτόριο, Paradise Lost με δυνατό νέο άλμπουμ, Prodigy που κόλλησαν με το ελληνικό κοινό, Ιggy ο αειθαλής μαζί με Stooges και raw power,  εγγυημένο ροκ εν ρολ την πρώτη ημέρα από τους πάντα εξαιρετικούς Last Drive, με ωραία παρέα από Nashville Pussy, Nightstalker και ισπανικές σκα δυνάμεις. (30/6, 1&2/7, Τerra Vibe)

n

Ozzy Osbourne

n

Iggy Pop

n

Prodigy

ΠΡΩΤΟ CUBA FESTIVAL Aφιέρωμα στον τραγουδιστή των Buena Vista Social Club Ibrahim Ferrer με καλεσμένο τον υιό Ibrahim Ferrer Jr. Οι μόνοι φαν που θα λείψουν είναι όσοι φεύγουν για Αβάνα. (30/6, Γήπεδο Baseball)

WOVEN HAND Folk Noir με πιστό κοινό που ακολουθεί από τη Sixteen Horsepower εποχή. (6/7, Gagarin 205)

DISAPPEARS Και μόνο με τα 1:51 λεπτά του «Superstition» είσαι εντάξει. Φρεσκαδούρα από Σικάγο, με νέο μέλος τον Steve Shelley από Sonic Youth. Πιο εμμονικό kraut σε αφήνει στον τόπο. (10/7, AN Club)

PINK MARTINI Πινκ λίκνισμα, πνευστά, μαρτίνι, σιγοτραγούδισμα και ευκαιρία να ακούσουμε πώς λέει «Τα παιντιά του Πειραιά» η νέα τραγουδίστρια Storm Large. Θέλω να είστε large. (11/7, Λυκαβηττός)

MORRISSEY Οι ποπάδες της Αθήνας, αν είναι να διαλέξουν μια συναυλία αυτό το καλοκαίρι, θα προτιμήσουν τον Μοz. Αγία Νοσταλγία, γλαδιόλες, βετζ, πλεϊμποϊσμός, παλιμπαιδισμός, διανόηση και ποπ υστερία. (16/7, Λυκαβηττός)

n

Morrissey

RED HOT CHILI PEPPERS Καλύτερο από το σεξ του «Californication» στην πιο μαζική μουσική συνάντηση της χρονιάς. Μην αρχίσεις πάλι τα σε είδα, στείλε εδώ και τέτοια. Μίλα επιτόπου ενώ χτυπιέσαι στο give it away, give it away, give it away, now. (4/9, OAKA)

image

Red Hot Chili Peppers

DEAD CAN DANCE Το πιο σκοτεινό και όμορφο κοινό της Αθήνας θα είναι εδώ με διάθεση να αφουγκραστεί ευλαβικώς τις ανάσες της Lisa Gerrard. (23/9, Λυκαβηττός)


ΟΛΟΙ ΕΞΩ

Στην Αθήνα το καλοκαιρινό clubbing είναι παντού

●  40 χλμ. παραλιακής από το Νέο Φάληρο έως το Σούνιο. Με club υπερπαραγωγές, όπως τη σύμπραξη B.E.D. - Boutique - Yaya στα Αστέρια Γλυφάδας. Με σταθερές αξίες, όπως το Balux και το Ακρωτήρι ή το Island (που έχει και καινούργια πάρτι στο πρόγραμμά του) και καθαρόαιμα beach bars σαν το Mojito Bay πέρα κι από την «τρύπα του Καραμανλή».

●  Ο νέος υπαίθριος βίος. Δίπλα στην Πανόρμου, την Καρύτση, την πλατεία Αγίας Ειρήνης, την πλατεία στο Γκάζι, την τιμημένη Κλειτίου, πρόσθεσε τη Θησέως, που δίπλα στο Story και το Ippo ήρθε να γεμίσει τον πεζόδρομο το Drunk Sinatra από το team του Pairi Daeza. Σημείωσε το Komma, που καθιερώθηκε και ψάχνει συμπαίκτες στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου πίσω από την εκκλησία της Ζ. Πηγής στα Εξάρχεια, και το γειτονικό Τσιν Τσιν, εκεί που μεγαλώσαμε με την Cafeina, αλλά και το InSight στο Καλλιμάρμαρο για μοριακά κοκτέιλ που κλέβουν την παράσταση. Στην αυλή του Πειραματικού Λυκείου της Πλάκας, εκεί που κάποτε έπαιζε το μπορντό «Μελάκι», άνοιξε το επόμενο «καλύτερο» μπαρ της Αθήνας. Λέγεται Bluebird και συνδυάζεται άψογα με κρασί στο γειτονικό Oινοscent της οδού Βουλής.

●  Το πιο ωραίο πάρτι γίνεται (και) στην ταράτσα σου. Είναι πιο φθηνό, πιο δροσερό, πιο εκλεκτικό. Κι αν δεν ξέρεις μόνος σου τα bartending κόλπα, μπαίνεις στο drinkworks.gr και διαλέγεις το party kit που σου αρέσει. Π.χ. το Caribbean, που ταιριάζει και με ντεκόρ πλαστικό κοκκοφοίνικα.

●  Στην ατζέντα του φθινοπώρου κράτα χώρο για το enTechno, ραντεβού στα 6 Σ.Κ.Υ.Λ.Ι.Α 21-22/9 με πρώτο όνομα τον Jickael Macson. Μεθαύριο στο Mamaca’s η αυτού minimal-ότης Ricardo Villalobos.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ