Μουσικη

Music update

Mετά το σοκ χωρίς δέος στην εμφάνιση των Wu χωρίς τους Legends ακολουθεί η πιο γεμάτη συναυλιακή εβδομάδα της χρονιάς.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 398
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Iggy Pop
Iggy Pop

H πιο γεμάτη συναυλιακή εβδομάδα της χρονιάς. Η ώρα των φεστιβάλ έφτασε

Mετά το σοκ χωρίς δέος στην εμφάνιση των Wu χωρίς τους Legends ακολουθεί η πιο γεμάτη συναυλιακή εβδομάδα της χρονιάς. Το ελ-βελ θα γεμίσει από μουσικές βαλίτσες, κιθάρες και υπέρβαρα

>>> Για πρώτη φορά στην Αθήνα (Bios, 29/6) ο θρυλικός μασκοφόρος MF Doom που ακούστηκε πολύ μέσα από τις συνεργασίες του με Madlib και Danger Mouse με τον ξεχωριστό hip hop ήχο της Stones Throw

>>> Η ώρα των φεστιβάλ έφτασε

>>> Πρώτο και καλύτερο το Rockwave με κιθαριστικό πανδαιμόνιο. Ξεκίνημα (TerraVibe, 30/6) με ισπανόφωνο ska-punk από τους Locos του Pipi των Ska-P και την πιο αυθεντική ροκ εν ρολ παρέα που έβγαλε αυτή η πόλη, των Last Drive, με νέο υλικό από το «News from Nowhere» και τα παλιότερα  killer κομμάτια τους να συναντούν το stoner rock των φίλων τους Νightstalker και των αμερικανών Nashville Pussy.

>>> Nέο μπλακσαμπαθικό ποτάμι αναμένεται να σχηματιστεί υπό την επήρεια του Οzzy την 1/7 με δυνατό goth-death-doom μπαλαντέρ τους Paradise Lost (η συνέντευξή τους στο athensvoice.gr)

>>> Στις 2/7 οι Voodoo People των υπερκινητικών Prodigy θα συναντηθούν με τα σκυλιά του υπερηχητικού Ιggy.

>>> Βρετανικό indie rock στίγμα στο φετινό Ejekt (Πλατεία Νερού, 27/6) με σημείο αναφοράς τους Κasabian, πολλά υποσχόμενα νέα γκρουπ και κρυφό χαρτί τους James.

>>> Ξεκίνημα και για το πρωτάκι Cuba Festival (Προπονητικό Κέντρο Baseball, 30/6) με αφιέρωμα στο θρύλο της κουβανέζικης μουσικής Ibrahim Ferrer και το ανεξάντλητο «Buena Vista» υλικό του. Ζέσταμα με Free εκδηλώσεις στις 28-29/6 σε ανοιχτούς χώρους της Αθήνας.

>>> Φουλ γκάζια στο πρόγραμμα της Τεχνόπολις με προσκύνημα για Σωκράτη Μάλαμα (29/6), μπάλκαν ευφορία με Goran Bregovic (30/6), καράβια χιώτικα με Παντελή Θαλασσινό(2/7), come back από την Αφροδίτη Μάνου (3/7) και ντισκοτέκα «Reggae Nights» με Locomondo.

>>> Μad world, δηλαδή. Αλλά αυτό το ζούμε nonstop.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ