- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνάντηση Λίνας Μενδώνη - Ζιλιέτ Μπινός: Η Αθήνα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού σινεμά το 2027
Συζήτησαν για τα 39α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου - Ενημέρωση της σταρ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Λίνα Μενδώνη: Συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού με τη Ζιλιέτ Μπινός - Στο επίκεντρο τα 39α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου στην Αθήνα
Στο γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Άκης Σακελλαρίου, είχε την ευκαιρία η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να συζητήσει με την Ζιλιέτ Μπινός, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου- EFA για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Κατά τη συνάντηση της Λίνας Μενδώνη με την Ζιλιέτ Μπινός συζητήθηκαν οι δυνατότητες που προσφέρουν το υπερσύγχρονο Ηχογραφικό Κέντρο και το Κέντρο Επαυξημένης Πραγματικότητας -οι νέες υποδομές που εγκαινιάστηκαν πριν λίγες μέρες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- τα οποία μπορούν να προσελκύσουν ποικίλες παραγωγές και να αξιοποιηθούν ιδιαίτερα για οπτικοακουστικές/ κινηματογραφικές παραγωγές.
Συζητήθηκε επίσης η διοργάνωση της επικείμενης τελετής απονομής των 39ων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου - EFA για πρώτη φορά στην Αθήνα, την 16η Ιανουαρίου 2027. Τα ευρωπαϊκά βραβεία κινηματογράφου είναι τα σημαντικότερα του είδους τους, που απονέμονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας ΕΚΚΟΜΕΔ-Creative Greece-εποπτευόμενος Οργανισμός του Υπουργείου Πολιτισμού- έχει αναλάβει την διοργάνωση της τελετής απονομής.
Η διοργάνωση τους σηματοδοτεί μία κορυφαία στιγμή για την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά και την προβολή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτιστική σκηνή. Παράλληλα, με την απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις, για την ιστορία και την εξέλιξη του ελληνικού κινηματογράφου.
Καθώς στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, προβλήθηκαν δυο ντοκιμαντέρ με θέμα τα «Γλυπτά του Παρθενώνα», η Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε την Ζιλιέτ Μπινός για το ελληνικό αίτημα του επαναπατρισμού τους και της οριστικής επανένωσής τους στην Αθήνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Η Ζιλιέτ Μπινός θα επιστρέψει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, για τα γυρίσματα της ταινίας Merci Charlotte του τούρκου σκηνοθέτη Μπερκούν Ογιά, που θα γίνουν και στην Αθήνα.
Στο γεύμα εργασίας παρακάθησαν η Ελίζ Ζιλαντό Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο Matthiijs Wouter Knol, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, και υπεύθυνος για την διοργάνωση των βραβείων, όπως και στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Επιτροπή Ολυμπίων ανακοίνωσε την αναβολή του φεστιβάλ για τεχνικούς λόγους
Η ελληνική μυθολογία έχει έντονη παράδοση να χρησιμοποιεί υβριδικά, μικτά πλάσματα ως σύμβολα της «ανάμειξης» πολιτισμένου ανθρώπου και άγριας φύσης.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος και ακτιβιστής, με αφορμή την εμφάνισή του στο πλαίσιο του SNF Nostos, μιλάει στην ATHENS VOICE
Μια εβδομάδα αφιερωμένη στον άνθρωπο, τις ιδέες και όσα μας ενώνουν
Τα βράδια μας στον λόφο: Οι συναυλίες και οι παραστάσεις που θα απολαύσουμε φέτος στον Λυκαβηττό
Από τις 25 Ιουνίου έως τις 25 Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί 9 συναυλίες σε δρόμους, πλατείες, θέατρα και αρχαιολογικούς χώρους
Η δημιουργός που μετατρέπει το αστικό τοπίο σε κολάζ εμπειριών μιλάει στην ATHENS VOICE
Το κοινό έχει την ευκαρία να ζήσει μια σπάνια εμπειρία
Aποδεκάτισε τις κοινότητες κυνηγών - τροφοσυλλεκτών
Απομακρύνθηκαν τα ικριώματα
Από τους τοίχους της πόλης στο εξώφυλλο του Summer in the City
Οι τρεις διοργανωτές, Τάσος Μπιμπισίδης, Βάλια Ζαμπάρα και Νάνσυ Φαφούτη, εξηγούν πώς ένα παραδοσιακό σύμβολο της Αστυπάλαιας έγινε αφορμή για ένα νέο πολιτισμικό φεστιβάλ
Από το «Τουρνέ» του Ευριπίδη Λασκαρίδη ως το «Oedipus Steps» του Ζήση Σέγκλια
Μια επίσκεψη με τον Τάκη Ευσταθίου που φωτίζει την κληρονομιά του σπουδαίου ελληνοαμερικανού ζωγράφου και τα ερωτήματα για τη διάσωσή της
Tι γνωρίζουμε από την έρευνα για το μέγεθος και την παρουσία των προσώπων στις παιδικές ζωγραφιές
Η Οντολογία γνωστών φιλοσόφων, στοχαστών, λογοτεχνών
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Με φόντο τη θάλασσα, κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας δίνουν ένα ανοιχτό ραντεβού πολιτισμού και δημιουργίας
Ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία
Ένα ηχηρό κάλεσμα ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσφοβία - Δείτε το βίντεο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.