- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου με τη Σαρλότ Γκενσμπούρ ταξιδεύει στις Κάννες
Πρώτες πληροφορίες για τη φιλόδοξη διεθνή συμπαραγωγή - Γυρίσματα στην Αντίπαρο
Η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου με τη Σαρλότ Γκενσμπούρ και διεθνές καστ ηθοποιών παρουσιάζεται στην Αγορά του Φεστιβάλ των Καννών
Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκεται η νέα κινηματογραφική δουλειά του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου με τίτλο «Oh, How Fun».
Η αγγλόφωνη ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου παρουσιάζεται φέτος στην Αγορά του Φεστιβάλ των Καννών από τη γαλλική εταιρεία πωλήσεων Lucky Number, έχοντας ήδη εξασφαλίσει μια εντυπωσιακή ομάδα ηθοποιών.
Στο πλευρό της εμβληματικής Σαρλότ Γκενσμπούρ θα δούμε τους Έντγκαρ Ραμίρεζ, Άναμπελ Γουόλις και Λίνα Χίντι, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι καταξιωμένοι Έλληνες ηθοποιοί Αγγελική Παπούλια και Μάκης Παπαδημητρίου.
Πρόκειται για μια φιλόδοξη συμπαραγωγή ανάμεσα σε Ελλάδα, Βρετανία και Καναδά, που συνδυάζει το εγχώριο ταλέντο με τη διεθνή λάμψη.
Η πλοκή μάς μεταφέρει στην Αντίπαρο, όπου οι διακοπές μιας ομάδας προνομιούχων Βρετανών μετατρέπονται σε εφιάλτη. Το ζεύγος Σκίντμορ και οι φίλοι τους περνούν τις μέρες τους με πολυτελή δείπνα και μια ιδιαίτερη παράδοση: τη διοργάνωση περίτεχνων φαρσών. Ωστόσο, η φετινή «μεγάλη φάρσα» θα πάρει μια απροσδόκητη και ανελέητη τροπή, αποκαλύπτοντας τις ρωγμές πίσω από την προνομιούχα καθημερινότητά τους.
Το σενάριο, που υπογράφουν ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος και ο Γιώργος Γεωργόπουλος, εξερευνά την ανθρώπινη συμπεριφορά υπό πίεση και τα όρια του παράλογου. Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, παρά τον «σκοτεινό» χαρακτήρα της κωμωδίας, στον πυρήνα της παραμένει μια αισιόδοξη ταινία που στοχεύει στην καθαρή ψυχαγωγία.
Τα γυρίσματα προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο στην Αντίπαρο, με την υποστήριξη σημαντικών φορέων όπως το ΕΚΚΟΜΕΔ, το Onassis Culture, η Telefilm Canada και η SODEC.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βρετανός ηθοποιός εξηγεί γιατί το κοινό δεν είναι έτοιμο για έναν μαύρο πράκτορα 007
Η νέα animated επιτυχία των Universal-Nintendo σαρώνει στα ταμεία παγκοσμίως
Ταινίες είδους από το δεύτερο μισό τού 20ού αιώνα, που άλλαξαν τους κανόνες του genre τους και προβάλλονται ακόμα με πάθος, παντού
Από τις πρώτες υπαίθριες προβολές στις αρχές του 20ού αιώνα έως τη χρυσή εποχή των θερινών σινεμά, η διαδρομή ενός αθηναϊκού συμβόλου.
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.