- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κάρλα Σοφία Γκασκόν: Έξαλλος ο σκηνοθέτης του «Emilia Pérez» με τα ρατσιστικά tweets της
Καθώς οι πιθανότητες να κερδίσει Όσκαρ έχουν μειωθεί αρκετά
Κάρλα Σοφία Γκασκόν: Ο σκηνοθέτης του «Emilia Pérez» επικρίνει τα «ασυγχώρητα» tweets της
Ο σκηνοθέτης τoυ «Emilia Pérez» Ζακ Οντιάρ απάντησε στα αμφιλεγόμενα tweets που αποκαλύφθηκαν από την υποψήφια για Όσκαρ πρωταγωνίστριά του Κάρλα Σοφία Γκασκόν χαρακτηρίζοντάς τα «μισητά».
Ο Γάλλος σκηνοθέτης, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συμπεριφορά της Γκασκόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία είχε επιδείξει φανατικές απόψεις για τους έγχρωμους, τους μουσουλμάνους και την αυξημένη ποικιλομορφία στα Όσκαρ.
«Είναι πολύ δύσκολο για μένα να θυμάμαι τη δουλειά που έκανα μαζί της», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Deadline. «Η εμπιστοσύνη, η εξαιρετική ατμόσφαιρα που είχαμε στο πλατό που βασιζόταν πράγματι στην εμπιστοσύνη. Και όταν έχεις αυτού του είδους τη σχέση και ξαφνικά διαβάζεις κάτι που έχει πει αυτό το άτομο, πράγματα απολύτως μισητά και άξια μίσους, φυσικά και επηρεάζεται αυτή η σχέση. Είναι σαν να πέφτεις σε μια τρύπα. Γιατί αυτό που είπε είναι ασυγχώρητο».
Όταν ρωτήθηκε αν έχει μιλήσει μαζί της από τότε, απάντησε: «Δεν της έχω μιλήσει και δεν θέλω να της μιλήσω. Βρίσκεται σε μια αυτοκαταστροφική προσέγγιση στην οποία δεν μπορώ να παρέμβω και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζει».
Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκαν αναρτήσεις από τον λογαριασμό της Γκασκόν στο Χ (τότε Twitter), που χρονολογούνται από το 2016, επανεμφανίστηκαν αυτήν την εβδομάδα από διεθνή ΜΜΕ και περιλαμβάνουν σχόλια που στοχοποιούν το ντύσιμο, τη γλώσσα και τον πολιτισμό των μουσουλμάνων στην Ισπανία. Επίσης, είχε προτείνει να απαγορευθεί το Ισλάμ.
Λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από έναν λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη το 2020, προκαλώντας μια σειρά από μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ, η Γκασκόν είχε σχολιάσει ότι ο Φλόιντ ήταν ναρκομανής για τον οποίο «πολύ λίγοι άνθρωποι είχαν νοιαστεί». Και για να το απογειώσει όλο αυτό; Μια ανάρτηση που επιτίθεται στα ίδια τα Όσκαρ. Για την εκδήλωση του 2021, στην οποία το Nomadland κέρδισε την καλύτερη ταινία, η Γκασκόν έγραψε: «Η Nomadland κέρδισε την καλύτερη ταινία: «Όλο και περισσότερο τα #Όσκαρ μοιάζουν με μια τελετή για ανεξάρτητες ταινίες και ταινίες διαμαρτυρίας, δεν ήξερα αν παρακολουθούσα ένα αφροκορεάτικο φεστιβάλ, μια διαδήλωση του Black Lives Matter ή την 8Μ [ισπανικός τρόπος αναφοράς στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας]. Πέραν αυτού, ένα άσχημο, άσχημο γκαλά».
Μετά την πρεμιέρα του στις Κάννες, το αστυνομικό μιούζικαλ επιλέχθηκε από το Netflix και έκτοτε έγινε η πιο υποψήφια μη αγγλόφωνη ταινία όλων των εποχών στα Όσκαρ, συγκεντρώνοντας 13 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της Γκασκόν ως καλύτερης ηθοποιού. Έγινε η πρώτη outing τρανσέξουαλ ηθοποιός που προτάθηκε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Oι πρωταγωνιστές Μάικλ Κέιν και Γκλέντα Τζάκσον αποτελούν ένα απολαυστικό δίδυμο
Το φιλμ κέρδισε το Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου 2025.
Θρίλερ που καθηλώνει με τον δυναμισμό του και συγκινεί με την αδυσώπητα σκληρή αλήθεια του.
Όταν ο Κρίστοφερ Νόλαν μεταφέρει στο σινεμά το πιο επιδραστικό κείμενο της δυτικής λογοτεχνίας
Από πού εμπνεύστηκαν οι αδερφοί Ντάφερ για να δημιουργήσουν την επιτυχημένη σειρά
Ο διάσημος σκηνοθέτης ανοίγει τον δρόμο για νέο κεφάλαιο στο κινηματογραφικό σύμπαν του Kill Bill
Η 90χρονη σταρ της υποκριτικής μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καριέρα και την καθημερινότητά της
«Μου αρέσει να δουλεύω με ηθοποιούς, δεν θέλω να τους αντικαταστήσω», ανέφερε ο σκηνοθέτης
Ο Βρετανός ηθοποιός προσπέρασε τους Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον και Χένρι Κάβιλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.