Κινηματογραφος

«Θύμα» της τεχνητής νοημοσύνης και ο Τομ Χανκς - Η... οδοντιατρική διαφήμιση με τον ίδιο πρωταγωνιστή

Ξεκαθάρισε πως έγινε χωρίς την συγκατάθεσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τομ Χανκς
© EPA / CAROLINE BREHMAN

Τομ Χανκς: Η τεχνητή νοημοσύνη και η ψεύτικη διαφήμισή του - Ξεκαθάρισε πως έγινε χωρίς την συγκατάθεσή του

Ο Τομ Χανκς λέει ότι η AI εκδοχή του χρησιμοποιήθηκε σε διαφήμιση οδοντιατρικού περιεχομένου χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε ταινίες, λέει στους θαυμαστές του πως «δεν έχει καμία σχέση» με την συγκεκριμένη διαφήμιση.

Ο Τομ Χανκς προειδοποίησε τους θαυμαστές του ότι η διαφήμιση για το οδοντιατρική θεραπεία που φαίνεται να χρησιμοποιεί την εικόνα του είναι στην πραγματικότητα ψεύτικη και δημιουργήθηκε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε στους 9,5 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram, ο ηθοποιός δήλωσε ότι η εικόνα του χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδειά του.

«ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Υπάρχει ένα βίντεο εκεί έξω που προωθεί κάποιο οδοντιατρικό πρόγραμμα με μια τεχνητή έκδοση του εαυτού μου. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό», έγραψε ο Χανκς.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ έχει εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αν και δεν έχει αποφύγει να εγκρίνει ψηφιακά τροποποιημένες εκδοχές του εαυτού του σε ταινίες.

Μιλώντας με τον Βρετανό κωμικό Adam Buxton στο podcast του στις 18 Απριλίου, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της απεργίας των συγγραφέων του Χόλιγουντ, ο Hanks δήλωσε για την AI:

«Το περιμέναμε αυτό. Είδαμε ότι θα υπήρχε αυτή η ικανότητα να παίρνουμε μηδενικά και μονάδες μέσα σε έναν υπολογιστή και να τα μετατρέπουμε σε ένα πρόσωπο και έναν χαρακτήρα. Τώρα αυτό έχει αυξηθεί κατά δισεκατομμύρια φορές από τότε και το βλέπουμε παντού. Μπορώ να σας πω ότι [γίνονται] συζητήσεις σε όλες τις συντεχνίες, σε όλους τους οργανισμούς και σε όλα τα νομικά γραφεία για να βρεθούν οι νομικές προεκτάσεις του ότι το πρόσωπό μου και η φωνή μου - και όλων των άλλων - είναι η πνευματική μας ιδιοκτησία.

»Αυτή τη στιγμή, αν ήθελα, θα μπορούσα να μαζέψω τους κατάλληλους και να προτείνω μια σειρά από επτά ταινίες στις οποίες θα πρωταγωνιστούσα εγώ και στις οποίες θα ήμουν 32 ετών από τώρα μέχρι να έρθει η... βασιλεία του Θεού. Ο καθένας μπορεί πλέον να αναδημιουργήσει τον εαυτό του σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης ή της τεχνολογίας deepfake».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ