- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Lew Palter: Πέθανε ο ηθοποιός του «Τιτανικού» - Η συγκινητική σκηνή της ταινίας και η μάχη με τον καρκίνο
Ο ηθοποιός Lew Palter, γνωστός από τη συμμετοχή του στη θρυλική ταινία ο «Τιτανικός», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών στα τέλη Μαΐου, όπως έκανε γνωστό η κόρη του τη Δευτέρα (26.6).
Ο Lew Palter έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο πνεύμονα στις 21 Μαΐου, όπως έκανε γνωστό η κόρη του Κάθριν στο The Hollywood Reporter. Ήταν ένα οικείο πρόσωπο στην τηλεόραση, μέσα από τα "The Flying Nun", "Columbo", "The Brady Bunch", Hill Street Blues" και "LA Law", μεταξύ άλλων σειρών. Ο Lew Palter υποδύθηκε έναν δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην κωμωδία του 1981 «First Monday In October», με πρωταγωνιστές τους Walter Matthau και Jill Clayburgh.
Σε μια αξέχαστη σκηνή από τον βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας «Τιτανικό», ο Στράους και η σύζυγός του μένουν μαζί στο κρεβάτι, αντί να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από το μοιραίο πλοίο, ενώ το νερό τρέχει στο δωμάτιό τους. Ο Lew Palter έμενε με την κόρη του Κατρίν και τα εγγόνια του Σαμ, Τέσα και Μιράντα. Η σύζυγός του, Nancy Palter, πέθανε το 2020.
«Ο Λιού αγαπούσε την υποκριτική και δίδαξε στους μαθητές του να κάνουν το ίδιο. Ενθάρρυνε βαθιά περιέργεια, φροντίδα, διάνοια και χιούμορ σε κάθε σκηνή, θεατρικό έργο και μάθημα», δήλωσε ο Dean Travis Preston της Σχολής Θεάτρου CalArts σε μια δήλωση και πρόσθεσε: «Είχε τον μέγιστο σεβασμό των μαθητών του και ενθάρρυνε όλους να βρουν την αλήθεια στη δουλειά και τη ζωή τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Η απορρόφηση της WBD από την PSKY αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 19 Ιουνίου 2026
Οι δύο σταρ θα ενσαρκώσουν τους εμβληματικούς ντετέκτιβ Κρόκετ και Ταμπς στη νέα ταινία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Μέσα από το πορτραίτο του Λευτέρη Ηλιάκη, ξυπνούν τα φαντάσματα αυτού του εμφυλίου πολέμου
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Θυμίζει το ιδεολογικά δυνατό και χιουμοριστικά λυτρωτικό σινεμά των Μονιτσέλι και Φερέρι
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.