Κοσμος

Δολοφόνος επιτέθηκε στον δικηγόρο του μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου (βίντεο)

Καταδικάστηκε σε θάνατο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο καταδικασμένος σε θάνατο δολοφόνος, Joseph Zieler
© Youtube

Φλόριντα: Επίθεση δολοφόνου στον δικηγόρο μέσα στο δικαστήριο - Η καταδίκη σε θάνατο για διπλό έγκλημα

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο Joseph Zieler, για τις δολοφονίες ενός 11χρονος κοριτσιού και της μπέιμπι σίτερ στη Φλόριντα. Λίγο πριν την ανακοίνωση της καταδίκης του ο κατηγορούμενος χτύπησε με τον αγκώνα του τον δικηγόρο του μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο 61χρονος δολοφόνος εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο με τη λέξη «δολοφόνος» γραμμένη στα δόντια του. Το επεισόδιο με τον δικηγόρο του καταγράφηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο Zieler έκανε νόημα στον δικηγόρο του ότι ήθελε να του μιλήσει. Όταν εκείνος τον πλησίασε, έγειρε προς το μέρος του για να μιλήσει και τότε με τον αγκώνα του τον χτύπησε στο πρόσωπο, γεγονός που κατέγραψαν οι κάμερες που κάλυπταν τη δίκη για τη διπλή δολοφονία. Άμεσα, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον κάτω και τον απομάκρυναν από την αίθουσα του δικαστηρίου. 

Joseph Zieler elbows attorney in the face ahead of his sentencing

Σύμφωνα με βίντεο που προβλήθηκε από το Fort Myers News-Press, ο δικηγόρος κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να επιστρέψει στη θέση του. Μάλιστα, διαβεβαίωσε τον δικαστή ότι μπορεί η διαδικασία να συνεχιστεί, αφού το χτύπημα δεν ήταν τόσο δυνατό. Όπως είπε ως πρώην πυγμάχος είχε υποστεί βαρύτερους τραυματισμούς στο παρελθόν.

Η διπλή δολοφονία με θύματα μία 11χρονη και τη μπέιμπι σίτερ της

Ο Zieler από το North Fort Myers επιτέθηκε το 1990 στην 11χρονη Robin Cornell, 11 ετών και την 32χρονη μπέιμπι σίτερ της Lisa Story μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν.  Η μητέρα του παιδιού είχε πάει στο σπίτι του φίλου της και όταν επέστρεψε στο διαμέρισμα του Cape Coral την επόμενη μέρα βρήκε το κορίτσι και τη νεαρή γυναίκα νεκρές. Τα θύματα είχαν δεχτεί σεξουαλική επίθεση και ξυλοδαρμό, προτού ο δολοφόνος τις πνίξει. Η υπόθεση είχε τεθεί για περίπου δύο χρόνια στο αρχείο, μέχρι το 2016 όταν δείγματα από DNA οδήγησαν στην ταυτοποίηση του δράστη. Επιπλέον, ο Zieler κρατούνταν για επίθεση με θύμα τον θετό του γιο. 

Τον Μάιο το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 61χρονο για τις δολοφονίες του κοριτσιού και της νεαρής γυναίκας, προτείνοντας να επιβληθεί η θανατική ποινή. Από την αρχή, ο 61χρονος έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή με την υπόθεση, χωρίς να πείθει τους δικαστές. Ένα δικαστήριο τον καταδίκασε για τις δολοφονίες τον Μάιο και πρότεινε τη θανατική ποινή νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Το Lee County Circuit Robert Branning καταδίκασε επισήμως τον Zieler σε θάνατο το απόγευμα της Δευτέρας μετά την επίθεση στον δικηγόρο του.

Η Jan Cornell, η μητέρα της 11χρονης, βρέθηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα και είδε από κοντά τον δολοφόνο του παιδιού της. 

Joseph Zieler sentenced to death for 1990 murders of Cape Coral girl and babysitter

Με πληροφορίες από New York Times

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ