Κοσμος

New York Times: Η σύζυγος του CEO της OceanGate είναι απόγονος επιβατών του Τιτανικού

Το τραγικό τέλος τους περιγράφεται στη διάσημη ταινία «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποβρύχιο Titan: Η σύζυγος του διευθύνοντος συμβούλου της OceanGate Expeditions είναι δισέγγονη δυο επιβατών του Τιτανικού - Η τραγική ιστορία αγάπης τους.
New York Times: Η σύζυγος του CEO της OceanGate είναι απόγονος επιβατών του Τιτανικού

Υποβρύχιο Titan: Η σύζυγος του διευθύνοντος συμβούλου της OceanGate Expeditions είναι δισέγγονη δύο επιβατών του Τιτανικού - Η τραγική ιστορία αγάπης τους.

Ο Στόκτον Ρας, ένας από τους επιβαίνοντες στο αγνοούμενο υποβρύχιο στον Βόρειο Ατλαντικό, είναι ο σύζυγος μιας απογόνου δύο επιβατών της πρώτης θέσης στον Τιτανικό, που βυθίστηκε το 1912 όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο, γράφουν σήμερα οι New York Times.

Ο Ρας, σύζυγος της Γουέντι Ρας, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που εδρεύει στις ΗΠΑ OceanGate Expeditions στην οποία ανήκει το υποβρύχιο Titan, που αγνοείται από την Κυριακή καθώς καταδύθηκε μεταφέροντας τον ίδιο και άλλους τέσσερις επιβάτες για να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού ανοιχτά των ακτών του Καναδά.

Η Γουέντι Ρας, γεννημένη ως Γουέντι Χόλινγκς Γουέιλ, παντρεύτηκε τον Στόκτον Ρας το 1986. 

Eίναι διευθύντρια επικοινωνίας της OceanGate και στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε τρεις αποστολές στο ναυάγιο, το 2021, το 2022 και το 2023, σύμφωνα με τη σελίδα της στο LinkedIn.

H Γουέντι Ρας είναι επίσης δισέγγονη του μεγιστάνα του λιανεμπορίου Ίσιντορ Στράους και της συζύγου του Άιντα, που ήταν δύο από τους πλουσιότερους επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times επικαλούμενο αρχεία.

Οι πρόγονοι της Γουέντι Ρας και η τραγική ιστορία αγάπης στον Τιτανικό

Μάλιστα, η τραγική ιστορία του Ίσιντορ Στράους, συνιδιοκτήτη του πολυκαταστήματος Macy's, και της συζύγου του Άιντα περιγράφεται στη διάσημη ταινία «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον.

Οι επιζώντες της καταστροφής θυμούνται ότι είδαν τον Ισιντoρ Στράους να αρνείται να καθίσει σε μια σωσίβια λέμβο, όταν γυναίκες και παιδιά περίμεναν ακόμη να φύγουν από το βυθιζόμενο πλοίο.

Η Ίντα Στράους, η επί τέσσερις δεκαετίες σύζυγός του, αρνήθηκε να αφήσει πίσω τον σύζυγό της και οι δυο τους εθεάθησαν να στέκονται χέρι-χέρι στο κατάστρωμα του Τιτανικού, καθώς το πλοίο βυθιζόταν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ