Ελλαδα

Κως: «Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις και τα ευρήματα DNA θα δείξουν τον δολοφόνο της 27χρονης»

Τι εκτιμά ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 27χρονη Αναστάζια δολοφονήθηκε στην Κω
© Facebook

Κως - Δολοφονία 27χρονης: Η σημασία των αποτελεσμάτων από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις για την ταυτοποίηση του δράστη 

Ιδιαίτερη σημασία για την έκβαση της υπόθεσης δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια που δολοφονήθηκε στην Κω έχουν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων που αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, τα ευρήματα θα δείξουν ποιος είναι ο δράστης του άγριου εγκλήματος, αλλά και το αν η σορός μετακινήθηκε.

«Είναι σημαντικό να δούμε δηλαδή ποια ευρήματα έχει σορός εκεί που βρέθηκε, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε αν μετακινήθηκε πια την αρχική στάση και φυσικά αν έχει αλλάξει κάτι κατά την πορεία της μεταφοράς» δήλωσε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής και πρόσθεσε: «Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα προκύψουν αν η λήψη ή χορήγηση ουσιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστολή, οποιαδήποτε άλλη διαταραχή και τέλος τα ευρήματα της σήμανσης όπως είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA». 

Μάλιστα, αναφερόμενος στο DNA του δράστη ο ιατροδικαστής τόνισε ότι «είναι άλλο να βρεθεί τυχαία στο σώμα και άλλο να βρεθεί στα γεννητικά όργανα ή στα νύχια ή σε οποιαδήποτε άλλη σημείο το οποίο ουσιαστικά "δένει" ένα έγκλημα. Και μπορούμε να αποφασίσουμε και να καταλήξουμε σε συμπέρασμα ποιος ήταν δράστης και με ποιον τρόπο έλαβε χώρα η όλη πράξη. Με τη μορφή στην οποία βρέθηκε η σορός σίγουρα μιλάμε για ένα έγκλημα. Δε μιλάμε για ένα παθολογικό θάνατο. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ευρήματα από τα εργαστήρια. Αυτό που μένει είναι να γίνει συνδυασμός αυτών των ευρημάτων ούτως ώστε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε και φυσικά ποιος είναι και ο πιθανός δράστης από αυτούς που εμπλέκονται στην υπόθεση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctiyhrbfyymx)

Κως - Δολοφονία 27χρονης: Τα 92 λεπτά στο σπίτι του βασικού υπόπτου

Συνολικά 92 λεπτά φαίνεται ότι διήρκησε ο εφιάλτης για την 27χρονη Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα, που δολοφονήθηκε στην Κω. Πρόκειται για το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ο 32χρονος βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της εισέρχεται στο σπίτι του μαζί με το θύμα, μέχρι τη στιγμή που η κάμερα της απέναντι οικίας στις 23:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας εντοπίζει μόνο τον κρατούμενο να βγαίνει από το σπίτι του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», ο «Γκουλάμ», ο συγκάτοικος του υπόπτου επέστρεψε στο σπίτι στις 22:10. Όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του, στο σπίτι δεν βρισκόταν ο συγκάτοικός του, ούτε όμως και κάποια κοπέλα. Αυτή του τη θέση άλλαξε στις επόμενες τρεις συμπληρωματικές καταθέσεις του. Σε νέα του κατάθεση ισχυρίστηκε ότι μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας (12.6) άκουσε τη μοτοσικλέτα του 32χρονου να φεύγει από το σπίτι. Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο συγκάτοικός του επέστεψε σπίτι τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ όπως είδε είχε πάνω του χώματα, στάχυα και χόρτα, και τα παπούτσια του ήταν λασπωμένα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctid62gb75kh)

Σε δηλώσεις του στο Mega μόλις την Τετάρτη (21.6) ο συγκάτοικος του βασικού υπόπτου δήλωσε ότι όταν επέστρεψε στο σπίτι το μοιραίο βράδυ, είδε τον συγκάτοικό του και την κοπέλα να είναι εκεί και να πίνουν μπίρες σε εμφανή κατάσταση μέθης. Είπε, επίσης, πως είπε σε έντονο ύφος στον 32χρονο να φύγουν από το σπίτι μαζί με την κοπέλα και πως μετά τις 23:00 άκουσε τη μοτοσικλέτα να φεύγει και με τους δύο μαζί, κάτι όμως που δεν διαπιστώνεται από τις κάμερες ασφαλείας του απέναντι σπιτιού που τους είχε «πιάσει» κατά την είσοδό τους. Επιπλέον, ο «Γκουλάμ» υποστήριξε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι είχε ξυπνήσει δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν είχε δει στο σπίτι τον συγκάτοικό του. Προσπάθησε -όπως είπε- να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά το τηλέφωνο του 32χρονου ήταν κλειστό.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι αστυνομικοί, εκτιμώντας πως το έγκλημα έγινε μεταξύ 20:38 και 22:10, θεωρούν πως ο 32χρονος απέκρυψε προσωρινά τη σορό της 27χρονης σε χωράφια με πυκνή βλάστηση πίσω από το σπίτι. Δεν αποκλείουν το έγκλημα να έχει γίνει εξωτερικά στην πλαϊνή αυλή του σπιτιού, όπου βρέθηκαν κάποια αποτσίγαρα και μπίρες. Στο κρεβάτι του 32χρονου έχουν βρεθεί ίχνη DNA της 27χρονης. Ο 32χρονος, μετά από ολιγόλεπτη έξοδο με τη μοτοσικλέτα μετά τις 23:00, ίσως για να εξαφανίσει στοιχεία του εγκλήματος ή να βρει υλικά για την κάλυψη της σορού.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης στην Κω

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ