«Avatar: The Way of Water»: Το σίκουελ διxάζει τους κριτικούς
Η ταινία του Τζέιμς Κάμερον αξίζει ένα ή πέντε αστέρια;
Avatar: The Way of Water - Η νέα ταινία του Τζέιμς Κάμερον προβληματίζει - Δεν ενθουσιάζονται οι κριτικοί από την επιστροφή στην Πανδώρα
Δεν φαίνεται να ενθουσιάζει τους κριτικούς η ταινία «Avatar: The Way of Water». Τα οπτικά εφέ είναι εντυπωσιακά, οι λήψεις μέσα στο νερό καταπληκτικές, ωστόσο έχει περάσει πλέον αρκετός καιρός από την πρώτη ταινία 3D που είχε αφήσει τους θεατές στους κινηματογράφους με το στόμα ανοικτό το 2009.
Όπως μετέδωσε το BBC, οι βαθμολογίες των κριτικών κυμαίνονται από 1 αστέρι μέχρι 5 αστέρια, επιβεβαιώνοντας όσους κρατούσαν «μικρό καλάθι» για το Avatar 2 του Τζέιμς Κάμερον.
Διίστανται οι απόψεις των κριτικών για το «Avatar: The Way of Water»
«Εκθαμβωτικό» αναφέρει η μία κριτική, «μέτριο» αναφέρει μία άλλη. Όπως και στην πρώτη ταινία, στο «Avatar: The Way of Water» η δράση εκτυλίσσεται στην Πανδώρα, τον φανταστικό πλανήτη των Na’vi, οι οποίοι βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με θανάσιμη απειλή.
Στην κριτική του ο Robbie Collin «έθαψε» τη νέα ταινία του Τζέιμς Κάμερον. «Κλασική περίπτωση επιμήκυνσης franchise όπου τίποτα ουσιαστικό δεν συμβαίνει» αναφέρει στο φαρμακερό του σχόλιο. Αντίθετη γνώμη εκφράζει ο Nick De Semlyen της «Empire», κάνοντας λόγο για «απίστευτα διασκεδαστική ταινία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή». Ο κριτικός κινηματογράφου βάζει 5 αστέρια στο «Avatar: The Way of Water».
Αιχμηρά σχόλια των κριτικών για τη διάρκεια του «Avatar: The Way of Water»
Αιχμηρός ο Danny Leigh των «Financial Times» αναφέρει δεικτικά, σχολιάζοντας τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας: «Σε περισσότερες από τρεις ώρες θα έχετε τον χρόνο να σκεφτείτε με ηρεμία τη γεωπολιτική κατάσταση στον πλανήτη Γη, καθώς και τα σχέδια διακοπών σας, το πρόγραμμα συναντήσεων και πιθανές συνταγές μαγειρικής».
O Peter Bradshaw του «Guardian» βάζει δύο αστέρια. Όπως ξεκαθαρίζει, ολόκληρη η αφήγηση στο «Avatar: The Way of Water» μπορεί να «χωρέσει σε ένα καρτούν διάρκειας 30 λεπτών», αλλά «επεκτείνεται σε μια ταινία επικών διαστάσεων διάρκειας 3 ωρών» χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο.
«Οπτικά θεαματικό αλλά περιττό sequel» σχολιάζει ο Kevin Maher των Times και «καρφώνει» τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, υπογραμμίζοντας με νόημα: «Τα πάντα εδώ επαναδιατυπώνονται και επαναλαμβάνονται».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιστροφή του Μίκυ Μάους, τα θετικά σχόλια και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος
Η πρεμιέρα της ταινίας είναι προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου του 2026
Η ξαδέλφη του Σούπερμαν έχει τη δική της ταινία - Πρεμιέρα τον Ιούνιο 2026
Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς ταινιών επιστρέφουν στο πολυαναμενόμενο prequel
Επιστρέφει στην ελληνική σκηνή μετά από 15 χρόνια και μιλάει για την ζωή στην Αμερική, το νέο του ρόλο στο Ριφιφί, την αχονδροπλασία και το δικαίωμα να στέκεσαι όρθιος
Ετοιμάζεται η κινηματογραφική διασκευή του κλασικού βιβλίου του Μπουλγκάκοφ
Οι δύο σταρ πρωταγωνιστούν ως ένα αρραβωνιασμένο ζευγάρι που η σχέση του δοκιμάζεται
Πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2026 - Δεύτερη μεγάλου μήκους παραγωγή της εποχής Τζέιμς Γκαν
Ένα παράδοξο ερωτικό θρίλερ που καταφέρνει να είναι πετυχημένο στα όχι και τόσο εύκολα ανιχνεύσιμα υπαρξιακά μυστικά του
Μια φιλόδοξη και ατμοσφαιρική ταινία που ξεκινά από το μοτίβο του «cabin in the wood»
Ένα σκληρό χρονικό ενηλικίωσης που πιάνει εύστοχα τις αγωνίες της προεφηβικής ηλικίας
Απέσπασε την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου αλλά και το βραβείο ερμηνείας για τη Ρόουζ Μπερν
Η σκηνοθέτρια μας μιλάει για την πορεία της, τη νέα της ταινία «Maysoon» και την ηθοποιό Σαμπρίνα Αμάλι, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Ιστορική υποψηφιότητα για τον ηθοποιό με το «The Secret Agent»
Γυρίσματα στην Ελλάδα από τη Central Athens Film Productions
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε τις σκέψεις του για την ΑΙ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.