Πολιτικη & Οικονομια

QatarGate: «Η Εύα Καϊλή είπε στον σύντροφό της να επιστρέψει τα χρήματα», λέει ο δικηγόρος της

Αναβολή θα ζητήσουν οι συνήγοροί της από το βελγικό διαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή
© Theodore Manolopoulos / SOOC

Qatargate: Ο δικηγόρος της Εύα Καϊλή για τα χρήματα, τις κατηγορίες και τον ρόλο του συντρόφου της

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή αναμένεται να ζητήσουν σήμερα (14.12) αναβολή από το δικαστήριο του Βελγίου, όπου αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο παράτασης ή μη της προφυλάκισής της. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή βρίσκεται τα τελευταία δύο 24ωρα σε συνεχή επικοινωνία με τους δικηγόρους της, αφού οι αρχές της επέτρεψαν να επικοινωνεί μαζί της, μέσα από τις φυλακές όπου κρατείται στις Βρυξέλλες. 

Σχετικά με το ακριβές χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να το αποκαλύψει καθώς εντάσσεται στο απόρρητο που ισχύει στην προδικαστική διαδικασία, ενώ επεσήμανε ότι αν προέρχεται από παράνομη ή όχι δραστηριότητα είναι κάτι για το οποίο θα αποφανθούν οι αρχές. Μάλιστα, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή υποστήριξε ότι η ευρωβουλευτής δεν γνώριζε ότι υπήρχαν χρήματα σπίτι της και όταν τα ανακάλυψε είπε στο σύντροφό της «να μεταφερθούν και να πάνε στον ιδιοκτήτη τους».

Δικηγόρος Εύας Καϊλή: "Δηλώνει αθώα - Δεν την είχε ανάγκη το Κατάρ" | Σήμερα | 14/12/2022

Qatargate - Εύα Καϊλή: Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της για την εμπλοκή του πατέρα της

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή υποστήριξε ότι στην προσπάθεια απομάκρυνσης των χρημάτων, ενεπλάκη στην υπόθεση του Qatargate ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει στον ιδιοκτήτη τους. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος επικαλέστηκε ξανά το απόρρητο και προχώρησε στην αποκάλυψη του ονόματος του ιδιοκτήτη των χρημάτων. 

«Θα δώσει εξηγήσεις ο σύντροφός της για το ποιον αφορούσαν τα χρήματα» ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στο Mega ο κ. Δημητρακόπουλος, συμπληρώνοντας: «Τα χρήματα δεν φυτεύονται. Ο σύζυγος ή σύντροφός της τα έβαλε». Όπως είπε, το συνολικό ποσό προέρχεται από κατασχέσεις χρημάτων από εννέα άτομα, από τα οποία κρατούνται τα τέσσερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κ. Καϊλή είπε ότι δεν έχει δωροδοκηθεί ούτε από το Κατάρ, ούτε από κανέναν άλλον στη ζωή της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp1d0i43jzxd)

Qatargate - Εύα Καϊλή: «Δεν πλάσαρα προσωπική ατζέντα στο Κατάρ»

Μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Εύα Καϊλή μίλησε για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή για το σκάνδαλο Qatargate. «Η κα. Καϊλή δεν είχε εικόνα και εγώ της μετέφερα ότι όλος ο κόσμος και οι συνάδελφοί της καταγγέλλουν πως χρηματίστηκε από παράγοντες του Κατάρ. Δυσκολεύτηκε να το πιστέψει και μου λέει “σπάω τη σιωπή μου…”», ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ως απολύτως ψευδές χαρακτήρισε το γεγονός ότι η ίδια είχε προσωπική ατζέντα για τις χώρες του Κόλπου - συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ - όπως μετέφερε ο συνήγορός της. Ο κ. Δημητρακόπουλος, πρόσθεσε ότι από το 2019 γίνονταν συζητήσεις από την Κομισιόν, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούσε να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Κουβέιτ.

Σύμφωνα με την Εύα Καϊλή, οι πρώτοι που έθεσαν το ζήτημα να ξεκινήσει η συνεργασία της ΕΕ με το Κατάρ, ήταν ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον. Παράλληλα, η Εύα Καϊλή υποστηρίζει ότι όλα ήταν σε γνώση της προέδρου της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Κληθείς να σχολιάσει τη φωτογραφία με τα χρήματα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Le Soir», ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτά προέρχονται από το σπίτι της κ. Καϊλή ή από άλλων συλληφθέντων. «Βρέθηκαν χρήματα στην κ. Καϊλή, αλλά αυτά δεν προέρχονται από το Κατάρ, δεν υπάρχει καμία σχέση δωροδοκίας με το Κατάρ, δεν τους έκανε κανένα ρουσφέτι, καμία ανάγκη δεν την είχαν. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2023 είχε αποφασιστεί να πάει να μιλήσει στην Ευρωβουλή ο Εμίρης του Κατάρ να μιλήσει», προσέθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν είναι μόνο ποινική υπόθεση αυτή που αφορά την κ. Καϊλή, αλλά είναι εξόχως πολιτική.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp0vkza9t26h)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ