Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι αποστάσεις από την Εύα Καϊλή και η απόφαση για διαγραφή της (βίντεο)

Το «άδειασμα» μετά την ομιλία για το Κατάρ και η τελευταία συνομιλία στις Βρυξέλλες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή
Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Νίκος Ανδρουλάκης για Εύα Καϊλή - Η διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ - Το σκάνδαλο με το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο και η σύλληψη της ευρωβουλευτού

«Δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξη με κάποιους που κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ίππου με τη ΝΔ», ξεκαθάρισε, μιλώντας για την Εύα Καϊλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχολιάζοντας το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 τις εξελίξεις που οδήγησαν στη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι δεν θα δεχτεί κανένα εμπόδιο στην προσπάθειά του κόμματος που επιστρέφει δυναμικά στην πολιτική σκηνή.

«Μηδενική ανοχή σε όλα αυτά τα φαινόμενα» έστειλε το μήνυμα, την ώρα που δημοσιεύματα στον βελγικό Τύπο αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν σακούλες με χρήματα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες.

Η τελευταία συνομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη με την Εύα Καϊλή

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε την τελευταία φορά που συνομίλησε με την Εύα Καϊλή πριν από μία εβδομάδα παρουσία άλλων ευρωβουλευτών.

Ανέφερε, ακόμη, οτι η Εύα Καϊλή του είπε «κακώς με άδειασες» για το θέμα του Κατάρ. «Πήρα μια απόφαση περιφρούρησης της παράταξης» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά της διαγραφείσας ευρωβουλευτή μετά από την καταγγελία του στον Άρειο Πάγο για τις σε βάρος του παρακολουθήσεις με το Predator, την είχε θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ και οι χθεσινές αποκαλύψεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στον Ant1 και στη Φαίη Μαυραγάνη

Όταν η Εύα Καϊλή μίλησε υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο - Το «άδειασμα» από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή στις 22 Νοεμβρίου είχε προκαλέσει αντιδράσεις με την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφερόμενη στο Κατάρ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της είχε επικαλεστεί τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), την ώρα που αλλεπάλληλα δημοσιεύματα μιλούσαν για τους αριθμούς του Μουντιάλ που το Κατάρ δεν θέλει να φαίνονται και τους «χιλιάδες νεκρούς μετανάστες στα εργοτάξια του τρόμου».

«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο. Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο, ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί» είχε αναφέρει η Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή αποθεώνει το Κατάρ - «Είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα»

Και σε αυτήν την περίπτωση η αντίδραση από τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν άμεση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά «άδειασε» την Εύα Καϊλή.

«Δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άδειασε την Εύα Καϊλή για τα (ανύπαρκτα) εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ