- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Ανδρουλάκης: Οι αποστάσεις από την Εύα Καϊλή και η απόφαση για διαγραφή της (βίντεο)
Το «άδειασμα» μετά την ομιλία για το Κατάρ και η τελευταία συνομιλία στις Βρυξέλλες
Νίκος Ανδρουλάκης για Εύα Καϊλή - Η διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ - Το σκάνδαλο με το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο και η σύλληψη της ευρωβουλευτού
«Δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξη με κάποιους που κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ίππου με τη ΝΔ», ξεκαθάρισε, μιλώντας για την Εύα Καϊλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.
Σχολιάζοντας το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 τις εξελίξεις που οδήγησαν στη διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι δεν θα δεχτεί κανένα εμπόδιο στην προσπάθειά του κόμματος που επιστρέφει δυναμικά στην πολιτική σκηνή.
«Μηδενική ανοχή σε όλα αυτά τα φαινόμενα» έστειλε το μήνυμα, την ώρα που δημοσιεύματα στον βελγικό Τύπο αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν σακούλες με χρήματα στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες.
Η τελευταία συνομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη με την Εύα Καϊλή
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε την τελευταία φορά που συνομίλησε με την Εύα Καϊλή πριν από μία εβδομάδα παρουσία άλλων ευρωβουλευτών.
Ανέφερε, ακόμη, οτι η Εύα Καϊλή του είπε «κακώς με άδειασες» για το θέμα του Κατάρ. «Πήρα μια απόφαση περιφρούρησης της παράταξης» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά της διαγραφείσας ευρωβουλευτή μετά από την καταγγελία του στον Άρειο Πάγο για τις σε βάρος του παρακολουθήσεις με το Predator, την είχε θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ και οι χθεσινές αποκαλύψεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Όταν η Εύα Καϊλή μίλησε υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο - Το «άδειασμα» από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή στις 22 Νοεμβρίου είχε προκαλέσει αντιδράσεις με την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφερόμενη στο Κατάρ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα».
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της είχε επικαλεστεί τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), την ώρα που αλλεπάλληλα δημοσιεύματα μιλούσαν για τους αριθμούς του Μουντιάλ που το Κατάρ δεν θέλει να φαίνονται και τους «χιλιάδες νεκρούς μετανάστες στα εργοτάξια του τρόμου».
«Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο. Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο, ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί» είχε αναφέρει η Εύα Καϊλή.
Και σε αυτήν την περίπτωση η αντίδραση από τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν άμεση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά «άδειασε» την Εύα Καϊλή.
«Δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.