Κινηματογραφος

Πέθανε ο ηθοποιός Peter Baker Hall, γνωστός από το «Magnolia» και «Boogie Nights»

Σε ηλικία 90 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Actor Philip Baker Hall, known for Magnolia and Seinfeld, dies at 90
Ο ηθοποιός Philip Baker Hall © ΕPA Pool

Peter Baker Hall: Πέθανε ο ηθοποιός σε ηλικία 90 ετών.

Ο ηθοποιός Philip Baker Hall, γνωστός από ταινίες όπως το «Magnolia» και «Boogie Nights», πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Την είδηση μοιράστηκε ο γείτονάς του και συγγραφέας των Los Angeles Times Sam Farmer στο Twitter. «Ο γείτονάς μου, φίλος και ένας από τους πιο σοφούς, ταλαντούχους και ευγενικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ, ο Philip Baker Hall, πέθανε ειρηνικά χθες το βράδυ», έγραψε. 

 

 

O Hall ξεκίνησε από τη σκηνή στη Νέα Υόρκη πριν ξεκινήσει καριέρα στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του 1970 με μικρούς ρόλους στο Coma και σε τηλεοπτικές σειρές όπως το M*A*S*H και το Good Times. «Όταν πρωτοήρθα εδώ, ήμουν εντελώς αφελής. Δεν ήξερα από πού να ξεκινήσω», δήλωσε ο Hall στην Washington Post. «Η τηλεόραση δεν είχε πραγματικά κανένα νόημα για μένα. Δεν είχαμε ποτέ τηλεόραση. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει μια ταινία. Ποτέ. Δεν φαινόταν δυνατό ή πιθανό».

Όμως ο Hall συνέχισε να βρίσκει δουλειά καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '80 με ρόλους στα «Ghostbusters II», «Midnight Run» και «Say Anything» και στη δεκαετία του '90 με τα «Air Force One», «The Rock» και «The Truman Show».

Έγινε φίλος με τον Paul Thomas Anderson όταν ο νεαρός σκηνοθέτης εργαζόταν ως βοηθός παραγωγής σε μια ταινία του PBS. Στη συνέχεια, ο Anderson του έδωσε ρόλους στις ταινίες Hard Eight, Boogie Nights και Magnolia, οι οποίες οδήγησαν σε ακόμα περισσότερες δουλειές για τον Hall τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Larry David τον χρησιμοποίησε επίσης τόσο στο Seinfeld όσο και στο Curb Your Enthusiasm. «Ο Φίλιπ με έχει κάνει να γελάω περισσότερο από οποιονδήποτε ηθοποιό με τον οποίο έχω συνεργαστεί», είχε πει κάποτε.

Το 2012, ο Hall δήλωσε ότι ο χαρακτήρας του Seinfeld, ο αστυνομικός της βιβλιοθήκης Joe Bookman, ήταν αναμφισβήτητα ο πιο γνωστός στους περισσότερους ανθρώπους. 

Άλλες ταινίες του Hall στη μεγάλη οθόνη περιλαμβάνουν επίσης τα Dogville, The Insider, Zodiac, Argo, Bruce Almighty και The Amityville Horror, ενώ στη μικρή οθόνη τον είδαμε επίσης στο The Newsroom και στο Modern Family και η φωνή του ακούστηκε στο Bojack Horseman.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ