Κινηματογραφος

Πώς θα ήταν ο Τζέιμς Μποντ του Ντάνι Μπόιλ;

Ο σκηνοθέτης αποχώρησε νωρίς από την παραγωγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
no-time-to-die-still_1581_107733130_type12905.jpg
O Ντάνιελ Κρέγκ στον ρόλο του Μποντ © ΕPA Pool

Ο Ντάνι Μπόιλ ο οποίος είχε αναλάβει να σκηνοθετήσει την τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ αλλά αποχώρησε αναφέρεται στο πώς θα ήταν η δική του εκδοχή.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης του «Trainspotting», «Slumdog Millionaire», του «127 Ωρες» και του «Steve Jobs» ο οποίος αποχώρησε από την παραγωγή λόγω καλλιτεχνικών διαφορών με το στούντιο αναφέρεται στη δική του εκδοχή του Τζέιμς Μποντ.

Ως γνωστόν, η τελευταία ταινία του Μποντ «No Time to Die» (αρχικά γνωστή ως Bond 25) ξεκίνησε να γυρίζεται το 2018 και βγήκε στα σινεμά το 2021 ελέω πανδημίας και καλλιτεχνικών διαφορών. Πριν ο Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα αναλάβει την σκηνοθεσία του κύκνειου άσματος του Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο τον Μποντ, ο Ντάνι Μπόιλ ήταν εκείνος στον οποίον είχαν δοθεί τα σκηνοθετικά ηνία, σε σενάριο του Τζον Χοτζ.

Τέσσερα χρόνια μετά ο Μπόιλ, μιλώντας στο βρετανικό Esquire, αποκάλυψε το πως θα ήταν η δική του ταινία η οποία θα είχε στοιχεία από το κλασικό σκηνικό του Ψυχρού Πολέμου των πρωτότυπων ταινιών, τοποθετώντας τον 007 στην Ρωσία.

«Θυμάμαι ότι σκέφτηκα αν πρέπει πραγματικά να ασχοληθώ με τα franchises; Επειδή τα στούντιο δεν θέλουν πραγματικά κάτι διαφορετικό. Θέλουν να το φρεσκάρεις λίγο, αλλά όχι να το αμφισβητήσεις πραγματικά, και θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό με αυτό τον Μποντ. Παραδόξως - θα ήταν πολύ επίκαιρο τώρα - όλα διαδραματίστηκαν στη Ρωσία, από όπου φυσικά ήρθε ο Μποντ, στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Διαδραματίζονταν στη σημερινή Ρωσία όπου και θα επέστρεφε, και απλώς έχασαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτό. Ηταν πραγματικά κρίμα», είπε ο Μπόιλ.

Στο ζήτημα είχε αναφερθεί και ο σχεδιαστής παραγωγής της ταινίας Μαρκ Τίλντσλεϊ στο Total Film λέγοντας: «Δυστυχώς ο Ντάνι, ενώ παρουσίασε εξαιρετικά πράγματα στην αρχή, είχε κάποιες τρελές και πρωτοποριακές ιδέες για τον Μποντ, οι οποίες δε συμφωνούσαν με όσα πίστευαν οι παραγωγοί Μπάρμπαρα Μπροκόλι και Μάικλ Γουίλσον. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον του δώσουν άλλη μια ευκαιρία και συνεργαστούν ξανά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ