Κινηματογραφος

Cannes Classics και «Τραγουδώντας στη βροχή»

Αναμένοντας την αυριανή τελετή λήξης και τα βραβεία του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Τραγουδώντας στη βροχή (Singing in the Rain)» των Τζιν Κέλι και Στάνλεϊ Ντόνε

Ανταπόκριση από 75ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών: Η προβολή της ταινίας «Τραγουδώντας στη βροχή (Singing in the Rain)» των Τζιν Κέλι και Στάνλεϊ Ντόνεν.

Τελευταία ημέρα προβολών σήμερα για το μακρύ 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, με τις πρεμιέρες να συνεχίζονται και σήμερα και την πιο ενδιαφέρουσα να είναι αυτή της ταινίας «Showing Up» της Κέλι Ράινχαρντ με πρωταγωνίστρια τη Μισέλ Γουίλιαμς. Από τις χθεσινές πρεμιέρες, η πιο σημαντική ήταν φυσικά αυτή της ταινίας «Broker» του Κόρε-Έντα Χιροκάζου, μια ταινία που αναμένεται να πλασαριστεί ψηλά στην κούρσα για τον Χρυσό Φοίνικα. Με τη σκέψη όλων ήδη στην αυριανή απονομή, η σοφότερη κίνηση για όποιον βρίσκεται στις Κάννες σήμερα, είναι να επισκεφθεί την αίθουσα Agnès Varda (το νέο όνομα της αίθουσας Soixantième) και να δει την ταινία «Τραγουδώντας στη Βροχή» των Τζιν Κέλι και Στάνλεϊ Ντόνεν, στο πλαίσιο της φετινής επίσημης επιλογής του προγράμματος Cannes Classics.

Ο Ντον (Τζιν Κέλι) είναι ένας ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου οποίος ερωτεύεται την Κάθι (Ντέμπι Ρέινολντς). Μαζί με τον φίλο του Κόσμο (Ντόναλντ Ο'Κόνορ) και την συμπρωταγωνίστριά του Λίνα (Τζιν Χάγκεν) προσπαθούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της βιομηχανίας, καθώς εκείνη σταθερά μετακινείται προς τον ομιλών κινηματογράφο.

Μία από τις πλέον εμβληματικές ταινίες όλων των εποχών, η οποία σήμερα φιγουράρει στην πρώτη θέση της κατάταξης των μεγαλύτερων μουσικών κωμωδιών του κινηματογράφου, από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Για την 70ή επέτειο του θρυλικού μιούζικαλ, θα πραγματοποιηθεί η προβολή από το Φεστιβάλ Καννών σε παρουσίαση της Warner Bros., με ολοκαίνουριο αποκατεστημένο 4Κ master αρχείο, με την τεχνολογία αιχμής ευθυγράμμισης και διαχωρισμού εικόνας, πετυχαίνοντας ακόμα καλύτερη ανάλυση εικόνας με τη χρήση HDR, κάνοντας το Technicolor εκθαμβωτικό και το σάουντρακ ακόμη πιο καθαρό, από τα προηγούμενα remasters, όπως εκείνο της 50ης επετείου το 2002, όπου είχε χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία Ultra-Resolution.

Η ταινία «Singing in the Rain» προβάλλεται σήμερα στην Salle Agnès Varda.
Το 75ο Φεστιβάλ των Καννών πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 28 Μαΐου 2022.

«Τραγουδώντας στη βροχή (Singing in the Rain)» των Τζιν Κέλι και Στάνλεϊ Ντόνε

Τραγουδώντας στη Βροχή (Singing in the Rain)
Η.Π.Α., 1952, Έγχρωμη
Μιούζικαλ / Κωμωδία / Ρομαντική, 103’
Σκηνοθεσία: Τζιν Κέλι, Στάνλεϊ Ντόνεν
Σενάριο: Μπέτι Κόμντεν, Άντολφ Γκριν
Πρωταγωνιστούν: Τζιν Κέλι, Ντέμπι Ρέινολντς, Ντόναλντ Ο'Κόνορ, Τζιν Χάγκεν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ