- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το πορτραίτο του αμφιλεγόμενου «Steve Jobs»
Άφησε για λίγο κάτω το iPhone και δες σήμερα αυτή την ταινία
Τι Να Δω Σήμερα: «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Σαν σήμερα 11 Απριλίου λανσάρεται το 1976, ο πρώτος υπολογιστής της πασίγνωστης αμερικανικής εταιρίας τεχνολογίας Apple, ο Apple I. Σήμερα αφήνουμε για λίγη ώρα το iPhone στην άκρη και βλέπουμε μια από τις πολλές ταινίες που υπάρχουν εκεί έξω για την πιο δημοφιλή προσωπικότητα από τον χώρο της τεχνολογίας. Αυταρχικός, ριψοκίνδυνος και για πολλούς σκέτη (επιχειρηματική και όχι μόνο) ιδιοφυία, σήμερα βλέπουμε την ταινία «Steve Jobs» του Ντάνι Μπόιλ.
Ο Στιβ (Μάικλ Φασμπέντερ) ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Apple Macintosh 128K, όταν το voice demo του υπολογιστή απλά δεν παίζει και απειλεί τον μηχανικό Άντυ (Μάικλ Στούλμπαργκ) πως αν δεν το φτιάξει σε μία ώρα, θα τον ξεμπροστιάσει στο κοινό και όλο τον κόσμο ως υπεύθυνο της αποτυχίας. Στο μεταξύ η πρώην σύντροφος του Στιβ, Κρίσαν (Κάθριν Γουότερστον) καταφθάνει με την κόρη τους, Λίσα και απαιτεί χρήματα και προσοχή για το παιδί της. Όσα ακολουθούν στοιχειοθετούν το πορτραίτο του ανθρώπου που για πολλούς άλλαξε τον χάρτη της τεχνολογίας παγκοσμίως και την καθημερινότητα εκατομμυρίων χρηστών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.
Βασισμένο στη βιογραφία του Στιβ Τζομπς, από τον Γουόλτερ Άιζακσον και σε εξαιρετικό σενάριο Άαρον Σόρκιν, η πλοκή της ταινίας μπορεί να τοποθετείται αρκετά χρόνια αργότερα από την κυκλοφορία του Apple I το 1976, ωστόσο καλύπτει το λανσάρισμα τριών εμβληματικών προϊόντων της Apple, τη γνωστή πικρόχολη διαμάχη επί της διατροφής και υποστήριξης της κόρης του Λίσα, καθώς επίσης και τις δραματικές αντιπαραθέσεις των συνεργατών, στα παρασκήνια μεγάλων παρουσιάσεων. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το μωσαϊκό της εικόνας ενός τουλάχιστον αμφιλεγόμενου ανθρώπου, ο οποίος θεωρείται ο οραματιστής και ο ενορχηστρωτής κορυφαίων αλλαγών της ψηφιακής εποχής που διανύουμε. Δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ.
Η ταινία «Steve Jobs» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την UIP. Είναι διαθέσιμη στα Apple TV+, Google Play Movies και Netflix.
Steve Jobs
Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., 2015, Έγχρωμη
Δράμα / Βιογραφική, 122’
Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ
Σενάριο: Άαρον Σόρκιν, Γουόλτερ Άιζακσον (βιβλίο)
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Σεθ Ρόγκεν, Μάικλ Στούλμπαργκ, Τζεφ Ντάνιελς, Κάθριν Γουότερστον
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια ταινία με επίκεντρο το προσφυγικό και τις ανθρώπινες σχέσεις σε ένα περιβάλλον κοινωνικών αντιθέσεων
Νέα προσθήκη στην πολυαναμενόμενη ταινία των αδελφών Ρούσο για τη Marvel
Η ποπ σταρ θα κάνει εμφάνιση στο «What Happens at Night», στο πλευρό των Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζένιφερ Λόρενς
Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τον ρόλο του 007 περνούν από οντισιόν στο Λονδίνο
Έπαιξε μεταξύ άλλων στα «Alien», «Top Gun» και «Picket Fences»
Από ξεχασμένες καλτ ταινίες μέχρι σπάνιες εικόνες της queer Αθήνας των ’80s
Ο Αμερικανός ράπερ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, σενάριο και σκηνοθεσία
Ένας ιδανικός χώρος για να βρουν οι δημιουργοί καθοδήγηση, συνεργάτες και θάρρος
Η ταινία της Γκρέτα Γκέργουιγκ ξεπέρασε σε θεάσεις τα τρέιλερ των «Barbie» και «Super Mario»
Η εμβληματική ταινία με τους Χιου Τζάκμαν και Κρίστιαν Μπέιλ επανακυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες
Ο 64χρονος σταρ θα τιμηθεί σε ειδική τελετή στο θέατρο Dolby του Λος Άντζελες
Η νέα ταινία με τον Μπραντ Πιτ, «The Further Mis-Adventures of Cliff Booth», θα διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1977
Tρυφερή δραμεντί με γλυκόπικρο χιούμορ
Το φιλμ εντυπωσιάζει κυρίως χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία του Πότσι Ποντσιρόλι
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το τίμημα της επιτυχίας αλλά και μια αιματοβαμμένη ιστορία εκδίκησης
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών δημιουργών
Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα θα λάβει το βραβείο European Achievement in World Cinema
Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το φεστιβάλ που ξεκινάει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο 30 δευτερολέπτων με αφορμή την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.