Κινηματογραφος

Πέθανε ο Γερμανός ηθοποιός Χάρντι Κρούγκερ

Έγινε γνωστός από το «Barry Lyndon» και την «Γέφυρα του Άρνεμ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρντι Κρούγκερ © 20th Century-Fox/Getty Images
Χάρντι Κρούγκερ © 20th Century-Fox/Getty Images/Ideal Image

Ο Γερμανός ηθοποιός Χάρντι Κρούγκερ που είχε παίξει σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 70' πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

O Γερμανός ηθοποιός Χάρντι Κρούγκερ που πρωταγωνίστησε δίπλα στον John Wayne στο «Hatari» του Howard Hawks! (1962), στον Laurence Oliver στην «Γέφυρα του Άρνεμ» (1977) και στον Ryan O'Neal στο «Barry Lyndon» (1975) του Stanley Kubrick, πέθανε σε ηλικία 93 ετών στο σπίτι του στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια. 

Σε ηλικία 15 ετών, ο Κρούγκερ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κινηματογράφο, παίζοντας ένα μικρό ρόλο στη γερμανική ταινία «Young Eagles», όμως η καριέρα του σταμάτησε προσωρινά το 1944 όταν πήγε να υπηρέτησει στον Γερμανικό Στρατό σε ηλικία 17 ετών. Κατά την διάρκεια της θητείας του αιχμαλωτίστηκε από Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο Κρούγκερ ήταν ουσιαστικά ο πρώτος Γερμανός ηθοποιός που έγινε δεκτός από ακροατήρια ταινιών εκτός Γερμανίας μετά τον πόλεμο. Έκτοτε υποδυόταν συχνά, το ρόλο του Γερμανού στρατιώτη, κυρίως λόγω της χαρακτηριστικής εμφάνισης του (ξανθά μαλλιά, μπλε μάτια).

Το 1957 ο Κρούγκερ έκανε το ντεμπούτο του στον βρετανικό κινηματογράφο, στην ταινία «Ο ένας που διέφυγε», όπου έπαιξε τον διάσημο πιλότο Franz von Verra, ενώ το 1966 κέρδισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερου Ηθοποιού για τον ρόλο του Χάινριχ Ντόρφμαν στην ταινία «Η Πτήση του Φοίνικα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ