Κινηματογραφος

Δείτε την καλύτερη Ιρανική ταινία της χρονιάς, on demand, στο σπίτι

Ο «Φύλακας» του Νιμά Τζαβιντί στη νέα σελίδα Vimeo της ΝΕΟ Films, με 1,5€

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Warden
Ο “Φύλακας” του Νιμά Τζαβιντί

Ο «Φύλακας» του Νιμά Τζαβιντί, η Ιρανική ταινία -καλύτερη της χρονιάς από το Ιρανικό Κέντρο Κινηματογράφου- κυκλοφόρησε αλλά η προβολή της διακόπηκε.

Ο Ιρανικός κινηματογράφος δίνει πολύ συχνά πολύ σπουδαίες ταινίες και μία από αυτές είναι ο «Φύλακας» η οποία μας μεταφέρει στη δεκαετία του ‘60 στο Ιράν επί της βασιλείας του τελευταίου Σάχη. Μία φυλακή χαμένη στην έρημο, εκκενώνεται για να κατεδαφιστεί ενώ ο ταγματάρχης Γιαχέντ νοιώθει υπερήφανος για την επικείμενη προαγωγή του. Σύντομα όμως θα δει το βαθμό και τη δόξα του να κινδυνεύουν όταν ένας θανατοποινίτης κρατούμενος εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ένα παράδοξο ανθρωποκυνηγητό ακολουθεί, όπου ο Γιαχέντ γοητεύεται από μια κοινωνική λειτουργό, η οποία συμμετέχει στην έρευνα, πεπεισμένη όμως πως ο καταζητούμενος είναι αθώος. Καφκική ατμόσφαιρα μέσα σε μία άδεια φυλακή σαν λαβύρινθο, ένα αγωνιώδες θρίλερ την ώρα που βλέπουμε να καταρρέει η παντοδυναμία της εξουσίας.

Ο Φύλακας - Επίσημο Τρέιλερ

O Νιμά Τζαβιντί έχει στο ενεργητικό του έξι ταινίες μικρού μήκους, δύο ντοκιμαντέρ και περισσότερα από τριάντα τηλεοπτικά διαφημιστικά. Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του, με τίτλο «Μελβούρνη», προβλήθηκε σε περισσότερα από ογδόντα φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο, αποσπώντας δώδεκα διακεκριμένα βραβεία. Η δεύτερη ταινία του, «Ο φύλακας», ανακηρύχθηκε καλύτερη ταινία της χρονιάς από το Ιρανικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε την ταινία on demand στο σπίτι μας, με μόλις 1,5€, νοικιαζοντάς την για 24 ώρες στην σελίδα Vimeo της NEO Films.

O Fylakas - tainia
Ο “Φύλακας” του Νιμά Τζαβιντί

Σινεμά στο σπίτι κατα παραγγελία

Όπως δηλώνουν οι άνθρωποι της NEO Films, «Με αφορμή τον κορωνοϊό αλλά και την εξέλιξη της παγκόσμιας κινηματογραφικής αγοράς, θελήσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει την ταινία on demand στο σπίτι αμέσως μετά την κινηματογραφική προβολή. Όλο και μεγαλύτερη έμφαση δίνεται σε αυτό το μοντέλο διανομής ταινιών - το λεγόμενο transactional video on demand (κατά παραγγελία βίντεο με συναλλαγή), αφού ακόμα και τα μεγάλα στούντιο της Αμερικής τώρα στηρίζονται σε αυτό. Ήρθε η στιγμή να δώσουμε έμφαση και στην Ελλάδα».

Το Vimeo είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο που προσφέρει την ενοικίαση και πώληση καλλιτεχνικού περιεχομένου. Παρέχει τη δυνατότητα σε δημιουργούς και διανομείς να προβάλλουν περιεχόμενο εύκολα και γρήγορα σε πολλαπλές συσκευές. Επίσης, σε αντίθεση με παρόμοιες on demand υπηρεσίες στην Ελλάδα, το Vimeo δεν είναι πακεταρισμένο με υποχρεωτική ετήσια συνδρομή γραμμικής τηλεόρασης - που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε με πρόσβαση στο ιντερνετ μπορει να πληρώσει μόνο για την ταινία της αρεσκείας του και τίποτα άλλο.

Ο «Φύλακας» του Νιμά Τζαβιντί είναι μία καλή αρχή για να εμπλουτιστεί ο τρόπος που βλέπουμε σινεμά, με απόλυτη ασφάλεια νοικιάζοντας την ταινία και και παρακολουθώντας τη σε υπολογιστή, κινητό, τάμπλετ και έξυπνη τηλεόραση Smart TV.

Ο «Φύλακας» προβάλλεται εδώ.

O Fylakas - tainia
Ο “Φύλακας” του Νιμά Τζαβιντί

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ