Κινηματογραφος

Πώς αντιμετωπίζει το Χόλιγουντ τον κορωνοϊό;

Ποιες σειρές σταματούν τα γυρίσματα, ποιες ταινίες αναβάλλουν τις πρεμιέρες τους.

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από τη σειρά Riverdale ©Courtesy of Riverdale
Σκηνή από τη σειρά Riverdale ©Courtesy of Riverdale

Κορωνοϊός: Οι ταινίες που δεν θα βγουν τελικά αυτό το μήνα στις αίθουσες και οι σειρές που αναστέλλουν τα γυρίσματα.

Η πανδημία δεν εξαιρεί κανέναν, ούτε καν το Χόλιγουντ και τους εργαζόμενους του. Οι επιπτώσεις και τα προληπτικά μέτρα έχουν ήδη αλλάξει αρκετά το πρόσωπο της βιομηχανίας αδειάζοντας στούντιο, διακόπτοντας γυρίσματα και αναβάλλοντας πρεμιέρες.

Στην ανατολική ακτή, τα στούντιο που φιλοξενούν το talk show της Γουέντι Γουίλιαμς και το Καλημέρα Αμερική αποφάσισαν να κλείσουν τις θέσεις του κοινού από τα καθημερινά γυρίσματα. Κάποια αντικατέστησαν τους θεατές με άτομα από το προσωπικό, ενώ άλλοι αφήνουν τους ομιλητές να απευθύνονται σε άδειες καρέκλες.

Η σειρά Riverdale, που βρίσκεται στη μέση των γυρισμάτων της 4η σεζόν στο Βανκούβερ, ήταν από τις πρώτες τηλεοπτικές σειρές που ανέστειλαν την παραγωγή. Ένας παραγωγός από την Warner Bros. TV δήλωσε ότι κάποιος που εργάζεται για το CW show ήρθε σε επαφή με κάποιον θετικό στον ιό και τώρα περιμένει τα αποτελέσματα του δικού του τεστ.

«Εργαζόμαστε στενά με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες υγείας στο Βανκούβερ για να ταυτοποιήσουμε και να επικοινωνήσουμε όλους όσους μπορεί να ήρθαν σε επαφή με το μέλος της ομάδας μας. Η υγεία και η ασφάλεια των υπαλλήλων, του καστ και της ομάδας μας είναι η πρώτη μας προτεραιτότητα. Έχουμε πάρει και θα συνεχίσουμε να παίρνουν προφυλάξεις για να προστατεύσουμε όλους όσους δουλεύουν στις παραγωγές μας παγκοσμίως. Ως μέτρο προφύλαξης, η παραγωγή του Riverdale aναστέλλεται».

Ο Orlando Bloom από την άλλη, αποκάλυψε στο Instagram ότι η σειρά Carnival Row στην οποία πρωταγωνιστεί σταματά επίσης τα γυρίσματα της 2η σεζόν στη Πράγα. «Αντί από εμάς, καθώς μπαίνουμε σε καραντίνα. Αλλά θα επιστρέψουμε στις Η.Π.Α. Τουλάχιστον επιστρέφω σπίτι» είπε στους 3 εκατ. ακολούθους του και συμπλήρωσε «μείνετε ασφαλείς εκεί έξω και μπείτε μόνοι σας σε καραντίνα. Μοιάζει τρελό πραγματικά όλο αυτό με τον κορωνοϊό. Κάντε το σωστό για εσάς και την οικογένειά σας και μείνετε ασφαλείς. Σε λίγες εβδομάδες θα τον κερδίσουμε τον ιό».

Η σειρά "The Prom" του Ryan Murphy που θα προβαλόταν στο Netflix με πρωταγωνίστριες τη Nicole Kidman και την Meryl Streep, σταμάτησε επίσης τα γυρίσματα μέχρι να σταματήσει η πανδημία.

Εκτός από τις τηλεοπτικές σειρές όμως, το Χόλιγουντ παίρνει τα μέτρα του και στον κινηματογράφο αναβάλλοντας πρεμιέρες ή προγραμματίζοντάς τις για τον επόμενο χρόνο, σε μια προσπάθεια να μην τις καταδικάσουν να παίζονται σε άδειες αίθουσες με μηδέν εισιτήρια. Οπότε:

Fast & Furious 9 - Τα Universal Studios ανέβαλλαν την κυκλοφορία για το 2021.

A Quiet Place Part II - Η ταινία της Emily Blunt και του John Krasinski θα έκανε πρεμιέρα αυτό το μήνα αλλά αναβλήθηκε.

No Time to Die - Η τελευταία ταινία του Daniel Craig ως πράκτορας James Bond δεν θα κυκλοφορήσει Απρίλιο τελικά αλλά Νοέμβριο.

Mulan - Η βασισμένη στα κινούμενα σχέδια ταινία της Μουλάν θα κυκλοφορούσε στις 27 Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε -νέα ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

X-men: New mutants - Η ταινία των υπερηρώων δεν θα κυκλοφορήσει τελικά στις 3 Απριλίου όπως ήταν προγραμματισμένο.

Antlers - το θρίλερ είχε ημερομηνία κυκλοφορίας 17 Απριλίου, η οποία επίσης ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Σε άλλα νέα, ο Tom Hanks και η συζυγός του Rita Wilson βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 και βρίσκονται σε καραντίνα. Ο Tom γύριζε μια ταινία στην Αυστραλία, της οποίας η παραγωγή επίσης αναστάλθηκε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ