Κινηματογραφος

Jump Street 21

H «Ομάδα Δράσης 21» γίνεται ταινία. Δες το trailer…

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17669-45313.jpg

Αρχές δεκαετίας ’90. Πρώτα βήματα ιδιωτικής τηλεόρασης. Τετάρτη βράδυ, στις 22.00 αν θυμάμαι καλά, στο MEGA έπαιζε η «Ομάδα Δράσης 21» (λίγο αργότερα είχαμε και double bill με τον «αυτονομημένο» ‘Booker’).

Με το χαρακτηριστικό θέμα αρχής, με τους «μυστικούς» αστυνομικούς που ερευνούσαν υποθέσεις στα αμερικάνικα λύκεια, με τον Johnny Depp να πρωτοεμφανίζεται καταλαμβάνοντας χώρο στις αφίσες των «Μανίνα» - «Κατερίνα» και κατόπιν στα εφηβικά κοριτσίστικα δωμάτια. 20 χρόνια μετά αντιλαμβάνεσαι ότι εκείνοι οι κουλ μπάτσοι που εμπλέκονταν συναισθηματικά με τους «συμμαθητές» τους και καταδείκνυαν τα προβλήματα της αμερικάνικης κοινωνίας, ήταν κατεξοχήν δημιουργήματα των συντηρητικών USA ‘80s. Και ότι η όλη προσέγγιση ήταν κάπως ηθικοπλαστική.

Αλλά, ετοιμάσου τώρα να τους υποδεχθείς στο σινεμά. ‘Οπως τόσα και τόσα τηλεοπτικά franchises , έτσι κι αυτό ταϊζει την στερεμένη από ιδέες κινηματογραφική βιομηχανία. Σκηνοθετούν οι Phil Lord και Chris Miller, με τους Channing Tatum και Jonah Hill να παίζουν τους δύο undercovers που προσπαθούν να συλλάβουν έναν λυκειακό ναρκοβαρόνο.

Παίζει επίσης ο Ice Cube και ο Depp φυσικά κάνει το εθιμοτυπικό cameo. Όπως καταλαβαίνετε από το trailer, θα είναι πιο πολύ κωμωδία…

Και για νοσταλγικούς λόγους, αυτό ήταν το original intro της τηλεοπτικής σειράς…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ