- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
240 φωτογραφίες από τον τολμηρό κόσμο του Slava Mogutin που σε βάζουν σε σκέψεις
O εξόριστος Ρώσσος ακτιβιστής αμφισβητεί τα ερωτικά ταμπού στο λεύκωμα «Bros & Brosephines»
Μια ανθολογία εικόνων για μάτια που δεν ντρέπονται και μυαλά που είναι ανοιχτά. Γεννήθηκε στη Σιβηρία, άφησε την οικογένειά του για να μετακομίσει στη Μόσχα σε ηλικία 14 ετών και ενηλικιώθηκε ως μια από τις πιο απειλητικές φωνές στη συντηρητική Ρωσία μετά την περίοδο της περεστρόικα. Συγγραφέας και αυτοδίδακτος δημοσιογράφος, η πρώτη ανοιχτή γκέι πένα στα μίντια της χώρας του, ένας αμφισβητίας των ταμπού που στοχοποιήθηκε έχοντας μεγαλώσει στη Σοβιετική Ένωση της λογοκρισίας και των ψυχροπολεμικών ιδεοληψιών. Το 1994 υπήρξε ο πρώτος πολίτης της Ρωσίας που επιχείρησε να παντρευτεί το σύντροφό του, τον Αμερικάνο εικαστικό Robert Filippini, με αποτέλεσμα να διωχθεί από τις αρχές και να δει το όνομά του σε πρωτοσέλιδους τίτλους του διεθνούς Τύπου. Ένα χρόνο αργότερα, σε ηλικία 21 ετών, έγινε ο πρώτος Ρώσος που ζήτησε πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ για λόγους ομοφοβικής διώξης.
Η έλευση του Slava Mogutin στη Νέα Υόρκη, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του και έστρεψε τη δράση του στη φωτογραφία. Εξερευνώντας τα μάτσο στερεότυπα και θολώνοντας τα όρια ανάμεσα στο σεξ και το στιλ, οι εικόνες του νετάρουν στο φετίχ, την πορνογραφία, τη μόδα, τις υποκουλτούρες και την τέχνη.
Το νέο του, τρίτο, φωτογραφικό λεύκωμα «Bros & Brosephines» από τον εκδοτικό οίκο powerhouse Books, μετά τα «Lost Boys» και «NYC Go-Go», κυκλοφορεί την 1η Αυγούστου και φέρνει 240 μοναδικές φωτογραφίες του στα χέρια κάθε φιλοπερίεργου. Στις 192 σελίδες του, λήψεις από 17 διαφορετικές επαγγελματικές και προσωπικές σειρές που σούταρε από το 2000 έως το 2015, μεταξύ των οποίων και πολλές αδημοσίευτες, εγείρουν ερωτήσεις. Γιατί βρίσκουμε ακόμα το γυμνό τόσο προκλητικό; Γιατί συμβιβαζόμαστε και γιατί επαναστατούμε; Γιατί θέλουμε να ακολουθούμε τη μόδα και γιατί να δείχνουμε διαφορετικοί; Τι είναι αυτό που μας κάνει τόσο διαφορετικούς; Είναι καλό ή άσχημο πράγμα να διαφέρεις; Οι φωτογραφίες ρωτούν και οι θεατές αποφασίζουν για τις απαντήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την φωτογραφία τράβηξε η Αμερικανίδα φωτογράφος Κάρολ Γκούζι
Ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα μιλάει για τη φωτογραφική του έκθεση στην Πρεσβεία της Βραζιλίας
Βασίλης Μανίκας και Ερίνα Παυλιδάκη μιλούν για την κοινή τους έκθεση στην iFocus Photo Gallery
Ένας καλλιτέχνης που ταύτισε το έργο του με την ιστορία της πόλης και της ίδιας της χώρας
Δεν είναι όμορφη, ούτε εντυπωσιακή. Είναι απλώς ανοιχτή κι αυτό είναι το πραγματικό θαύμα
Οι Vratko Barcik (Πράγα), Jason Jackson (Νέα Υόρκη) και Ricardo Castro Romero (Μαδρίτη) κάνουν residency σε ένα εγκαταλελειμμένο τόπο στην Άνδρο και φωτογραφίζουν ανθρώπους μέσα στα ερείπια
Έκθεση στο Παρίσι εξερευνά τη γήρανση - Μέσα από εικόνες και επιστήμη με βαθιά ανθρωποκεντρική ματιά
Απομονωμένες φυλές, αρχαίες παραδόσεις και άγρια τοπία. Ένα μοναδικό ταξίδι στην καρδιά της Αιθιοπίας.
Η φωτογράφος Αλέκα Τσιρώνη μιλάει στην ATHENS VOICE για την «υποχρεωτικότητα» της αισιοδοξίας στο γραφείο
Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου φωτογράφου μόδας στη Βενετία
Το Στρατόπεδο Καραϊσκάκη Α στο Χαϊδάρι μετατράπηκε σε μηχανισμό καταστολής και αντιποίνων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής
Δεν είναι απλώς μια παρουσίαση έργων, αλλά μια εμπειρία που σε φέρνει αντιμέτωπο με την οικειότητα, την απώλεια και την επιμονή της ζωής.
Σπάνιες εικόνες από μια ζωή στη σκηνή
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο για τη νέα του έκθεση μετά από 10 χρόνια
Το Women’s Photo Festival αποτελεί έναν νέο δυναμικό θεσμό αφιερωμένο στη φωτογραφία
Σπάνιες φωτογραφίες από τις παρελάσεις της παλιάς Αθήνας
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο που έχει αφιερώσει δεκαετίες καταγράφοντας ανθρώπους, μνήμες και στιγμές της καθημερινότητας.
Η φωτογραφική της ματιά εστιάζει σε ανθισμένα λουλούδια, τα οποία προσεγγίζει σαν πρόσωπα, ακίνητα ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.
Πώς από ένα όνειρο δημιουργήθηκε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας
Η εικόνα τραβήχτηκε το 1935 κατά την ανέγερση του RCA Building
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.