- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
22 φωτογραφίες από τη χιονισμένη Νέα Υόρκη του Saul Leiter
Οι αξεπέραστες εκόνες ενός master της έχρωμης φωτογραφίας μόδας
Ο Saul Leiter γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Pi Pittsburgh της Pennsylvania. Ο πατέρας του ήταν εβραίος διδάσκαλος Ταλμούδ και έτσι ο Saul σπούδαζε για να γίνει ραβίνος. Στα 12 του, η μητέρα του τού αγόρασε μια φωτογραφική μηχανή. 10 χρόνια μετά θα παρατούσε τη θεολογική σχολή μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη για να γίνει καλλιτέχνης ζωγράφος.
Τα επόμενα 20 χρόνια ο Leiter εργάσθηκε ως φωτογράφος μόδας και οι φωτογραφίες εκδόθηκαν από τα μεγαλύτερα έντυπα της εποχής: τα Show, Elle, British Vogue, Queen και Nova.
Ο Leiter όμως με τη μεγάλη του αγάπη για τη ζωγραφική και το αίμα του καλλιτέχνη, ξεπέρασε τα όρια της επαγγελματικής του οπτικής και δημιούργησε υπέροχες φωτογραφίες καλλιτεχνικής αξίας. Δουλεύοντας με έναν απρόσμενο τρόπο, τηλεφακό με φλουταρίσματα μεγάλα και έγχρωμο φιλμ, κατάφερε να αποδώσει μοναδικές εικόνες σε κάθετο κάδρο –επιρροή των περιοδικών– που το χρώμα και τα επίπεδά τους μοιάζουν με επάλληλες στρώσεις μπογιάς σε καμβά.
Με αυτό τον τρόπο φωτογράφισε την πολύχρωμη χιονισμένη Νέα Υόρκη και τους κατοίκους της. Mε μοναδική λεπτότητα και αισθητική.





















ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βασίλης Μανίκας και Ερίνα Παυλιδάκη μιλούν για την κοινή τους έκθεση στην iFocus Photo Gallery
Ένας καλλιτέχνης που ταύτισε το έργο του με την ιστορία της πόλης και της ίδιας της χώρας
Δεν είναι όμορφη, ούτε εντυπωσιακή. Είναι απλώς ανοιχτή κι αυτό είναι το πραγματικό θαύμα
Οι Vratko Barcik (Πράγα), Jason Jackson (Νέα Υόρκη) και Ricardo Castro Romero (Μαδρίτη) κάνουν residency σε ένα εγκαταλελειμμένο τόπο στην Άνδρο και φωτογραφίζουν ανθρώπους μέσα στα ερείπια
Έκθεση στο Παρίσι εξερευνά τη γήρανση - Μέσα από εικόνες και επιστήμη με βαθιά ανθρωποκεντρική ματιά
Απομονωμένες φυλές, αρχαίες παραδόσεις και άγρια τοπία. Ένα μοναδικό ταξίδι στην καρδιά της Αιθιοπίας.
Η φωτογράφος Αλέκα Τσιρώνη μιλάει στην ATHENS VOICE για την «υποχρεωτικότητα» της αισιοδοξίας στο γραφείο
Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου φωτογράφου μόδας στη Βενετία
Το Στρατόπεδο Καραϊσκάκη Α στο Χαϊδάρι μετατράπηκε σε μηχανισμό καταστολής και αντιποίνων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής
Δεν είναι απλώς μια παρουσίαση έργων, αλλά μια εμπειρία που σε φέρνει αντιμέτωπο με την οικειότητα, την απώλεια και την επιμονή της ζωής.
Σπάνιες εικόνες από μια ζωή στη σκηνή
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο για τη νέα του έκθεση μετά από 10 χρόνια
Το Women’s Photo Festival αποτελεί έναν νέο δυναμικό θεσμό αφιερωμένο στη φωτογραφία
Σπάνιες φωτογραφίες από τις παρελάσεις της παλιάς Αθήνας
Μιλήσαμε με τον φωτογράφο που έχει αφιερώσει δεκαετίες καταγράφοντας ανθρώπους, μνήμες και στιγμές της καθημερινότητας.
Η φωτογραφική της ματιά εστιάζει σε ανθισμένα λουλούδια, τα οποία προσεγγίζει σαν πρόσωπα, ακίνητα ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.
Πώς από ένα όνειρο δημιουργήθηκε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας
Η εικόνα τραβήχτηκε το 1935 κατά την ανέγερση του RCA Building
Αποκλειστικές φωτογραφίες για την Athens Voice
Η φωτογραφική διείσδυση ως πράξη μνήμης, βλέμματος και ηθικής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής: Το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.