Φωτογραφια

Ο Νίκος Αλιάγας φωτογραφίζει την Ελλάδα και ο Guardian υποκλίνεται στην ασπρόμαυρη μαγεία

Πέρα από την κρίση: Ψάχνοντας την ψυχή της χώρας μέσα από κλικ

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131979-299793.jpg

«Ο Νίκος Αλιάγας είναι ένας ατσαλάκωτος παρουσιαστής στη Γαλλία, ο οποίος όμως τσαλακώθηκε φωτογραφίζοντας τη γενέτειρά του Ελλάδα. Ο ίδιος βρήκε μια χώρα γεμάτη ποίηση και ομορφιά, ακόμα και μέσα στην καρδιά της κρίσης». Με αυτή την παράγραφο ο βρετανικός Guardian προλογίζει μερικές από τις ασπρόμαυρες ατμοσφαιρικές φωτογραφίες του Έλληνα παρουσιαστή ο οποίος διαπρέπει στη Γαλλία, οι οποίες θα εκτίθενται στη Photo12 Galerie στο Παρίσι έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

image

Στις Αλυκές του Μεσολογγίου οι άνθρωποι καλύπτονται με λάσπη, «ένα φυσικό spa»

image

Η θεότητα Γιώτα: «Μπορώ να διαβάσω ολόκληρη τη ζωή της κυρίας Γιώτας στο πρόσωπό της» λέει ο ίδιος

image

Η αυλή των θαυμάτων: «Η ευτυχία βρίσκεται στο τέλος του διαδρόμου. Μια μικρή αυλή με λίγα τραπέζια»

image

Μετά το ψάρεμα: «Ο ψαράς έρχεται σπίτι αθόρυβα. Είτε τα δίχτυα του είναι γεμάτα είτε άδεια, αγαπά τη θάλασσα. Αγαπά τη θάλασσα για αυτό που του δίνει ή για αυτό που κρατά η ίδια για τον εαυτό της» 

image

Σημάδια των καιρών: «Τα χέρια ενός ηλικιωμένου άνδρα έψαχναν λέξεις που η μνήμη του είχε ξεχάσει. Λέξεις που τα χέρια του ανακάλυπταν ξανά. Τα ποιήματα της νιότης του».

Φωτό άρθρου: Στη σκιά των προγόνων. Ο Νίκος Αλιάγας σχολιάζει για αυτή τη φωτογραφία: «Κάποιοι βλέπουν ερείπια, άλλοι παλιές πέτρες. Εγώ ακούω περίεργους ανείπωτους ψιθύρους»

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ