Εικαστικα

Iamartsyros, το νέο καλλιτεχνικό βήμα της Παυλίνας Μπεχράκη

Η άρτι αφιχθείσα concept gallery στη Σύρο

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pavlina

Iamartsyros: η νέα concept gallery της Παυλίνας Μπεχράκη στη Σύρο

Η Παυλίνα Μπεχράκη είναι μια νεαρή εικαστικός-πολυεργαλείο θα την έλεγε κανείς, με καλλιτεχνικές ανησυχίες και ιδιαίτερη αισθητική που ασχολείται επίσης με τη μόδα. Πρόφατα, στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου του Μαΐου, μαζί με φίλους της μετέτρεψε μια πρώην καφετέρια στη Σύρο σε μια πολύχρωμη concept gallery, την Iamartsyros.

img_1831

Πρόκειται για μια εκκεντρική πινελιά στην Ακτή Πέτρου Ράλλη της Σύρου που φιλοξενεί Έλληνες καλλιτέχνες, κεραμίστες, ζωγράφους, digital artists, furniture designers, art jewellery και selected clothing. Το όνομα της εμπνευσμένο από το αγαπημένο μότο της Παυλίνας, “I AM ART", φόρος τιμής «σε όλα όσα και όσους μπορούν να θεωρηθούν τέχνη», όπως μας λέει. Με κεντρικό πυλώνα την αφηρημένη τέχνη δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία «να αντιληφθούν την τέχνη με τα δικά τους ερεθίσματα».

img_1456

Η γκαλερί διαθέτει επίσης έναν πολύ ζεστό εξωτερικό χώρο με φυτά, ψάθινα φωτιστικά και τραπεζάκια για να ξεκουράζονται οι επισκέπτες, ενώ στους τοίχους κρέμονται πάμπολλες δημιουργίες ελλήνων καλλιτεχνών προς πώληση. Το πιο ιδιαίτερο κομμάτι της concept gallery είναι το χαρακτηριστικά ταβάνι, στο οποίο η ίδια έγραψε το εξής:

“Ιt was my first time on the island 
Syros is different , beautiful 
This place was a mess before 
Me and my friends made it over a weekend 
It was not easy 
But it was fun 
The conclusion of the story is that 
We are what we create and we create what we are ! 
We are art 
You are art”

Αν το φετινό καλοκαίρι βρεθείτε στην όμορφη και γραφική πρωτεύουσα των Κυκλάδων, μην παραλείψετε να επισκευθείτε την πολύχρωμη αυτή γκαλερί αλλά και καταφύγιο όσων θεωρούν οτι η τέχνη σε όλες τις τις μορφές είνια μια γιορτή. H Iamartsyros θα λειτουργεί έως τέλη Σεπτέμβρη. 

Instagram: @iamartsyros

404dd2e2-6176-4a85-9f98-4d7e5d9e6e5f

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ