Εικαστική Άνοιξη στη δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης της VERGOS Auctions
146 έργα από 68 ευρέως αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, πιο προσιτά από ποτέ
Διαδικτυακή ανοιξιάτικη δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης της Vergos Auctions, την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 18.00, με τιμές εκκίνησης από 100 ευρώ.
Εποχή ανανέωσης, η άνοιξη ενέπνευσε κάθε σπουδαίο καλλιτέχνη με τους συμβολισμούς και τη χάρη της. Πολύχρωμη, γεμάτη ζωή και μεταμορφώσεις, με τη φύση να ανθίζει και να προσφέρει ερεθίσματα για σκέψεις, η άνοιξη είναι ίσως η πιο κατάλληλη εποχή για αλλαγές.
Η ανοιξιάτικη δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης της VERGOS Auctions από το 2021 που εγκαινιάστηκε, κατάφερε να φέρει την τέχνη κοντά στο ευρύ κοινό πραγματοποιώντας το όνειρο πολλών ανθρώπων να αποκτήσουν μοναδικά έργα σε προσιτές τιμές. Κι αν κάποτε ακουγόταν απλησίαστη η ιδέα να μεταμορφώσει κάποιος τον προσωπικό ή επαγγελματικό του χώρο με ένα πρωτότυπο έργο τέχνης ενός μεγάλου έλληνα δημιουργού, με τη νέα κατηγορία δημοπρασιών της VERGOS Auctions, είναι πια εφικτό.
Την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 6.00 μμ, η ανοιξιάτικη Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης δίνει σε όλες και όλους τη δυνατότητα να κάνουν δικό τους ένα ζωγραφικό έργο ή ένα γλυπτό, με τιμές που ξεκινούν από 100€.
Στη δημοπρασία περιλαμβάνονται 146 έργα από 68 ευρέως αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων: Γ. Γαΐτης, Σπ. Βασιλείου, Γ. Μόραλης, Δ. Μυταράς, Α. Φασιανός, Γ. Χαλεπάς, Β. Σπεράντζας, Γ. Τσαρούχης, Takis, Γ. Λάππας, Χρ. Καγκαράς, Ν. Χριστόπουλος, Μποστ, Όπυ Ζούνη, Μαρία Πωπ, Εδ. Σακαγιάν, Γ. Ζογγολόπουλος, Ε. Βερναρδάκη και πολλοί άλλοι. Η καταρτισμένη ομάδα της VERGOS Auctions επέλεξε με προσοχή τα δημιουργήματα που απαρτίζουν τα είδη αυτής της δημοπρασίας, που δίχως υπερβολή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «ανοιξιάτικη σύνθεση».
Τα «Κόκκινα Πουλιά» του Αλέκου Φασιανού, το «Μεταξοχώρι» του Γιάννη Τσαρούχη, το «Ορέον Βάζον με Ανθέων» του Μποστ, το «Ζευγάρι» του Γιάννη Μόραλη, «Η Πόρτα» του Σπύρου Βασιλείου, «Ο πύργος και η αυλή στο φρούριον του Αλκάνιθ» της Μαρίας Πωπ, είναι μερικά από τα υπέροχα έργα τέχνης που αποτύπωσαν τη μαγεία και τη μοναδικότητα της άνοιξης, και προσφέρονται σε τιμές εκκίνησης που δεν ξεπερνούν τις 3.000 €.
Τα έργα, όπως σε κάθε δημοπρασία της VERGOS Auctions, μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι στη user friendly ιστοσελίδα www.vergosauctions.com και από κοντά στα γραφεία του Οίκου, κατόπιν ραντεβού. Το διαδίκτυο έχει πλέον απλοποιήσει τη διαδικασία συμμετοχής, όμως αν ανήκετε στους «παραδοσιακούς» μπορείτε επίσης να λάβετε μέρος με γραπτή προσφορά ή τηλεφωνικά. Φυσικά μπορείτε να ζητήσετε επιπλέον πληροφορίες ή συμπληρωματικές φωτογραφίες για τα έργα που σας ενδιαφέρουν.
Η Ανοιξιάτικη Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης είναι σίγουρα μια μοναδική ευκαιρία για κάθε φιλότεχνο, αφού δεν συναντά κανείς συχνά τόσο μεγάλες υπογραφές σε τόσο προνομιακές τιμές εκκίνησης αλλά μπορεί να είναι και μία καινούργια αρχή για όποιον εκτός από αισθητικούς λόγους συνδέεται με την τέχνη επενδυτικά. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε τη δική σας συλλογή έργων αλλά δεν γνωρίζετε πώς ή αισθάνεστε πως έχετε απορίες, εμπιστευτείτε την έμπειρη ομάδα της VERGOS, που θα σας καθοδηγήσει με ασφάλεια σε κάθε βήμα: από την υποβολή προσφοράς μέχρι και την τελική παράδοση του έργου στον αγοραστή του.
Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στις δημοπρασίες έργων τέχνης, η VERGOS Auctions είναι σήμερα ο μεγαλύτερος και μακροβιότερος Οίκος Δημοπρασιών της Ελλάδας. Σε λίγες μέρες στην ανοιξιάτικη Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, προσφέρει τη δυνατότητα να ανθίσει ο χώρος και η καθημερινότητά μας με μερικές από τις αξιομνημόνευτες στιγμές και δημιουργίες της ελληνικής τέχνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι θα δούμε στη Σκουφά, την Genesis, την Crux αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Προτείνει τη δημιουργία «απολύτως πιστού αντιγράφου»
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την αλήθεια της τέχνης, το ήθος του δημιουργού και τη βιωμένη εμπειρία που αφήνει ίχνος στο έργο
Oι δημιουργίες κοσμούν πλέον την επίσημη κατοικία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Το αριστούργημα του Γιοχάνες Βερμέερ θα φιλοξενηθεί προσωρινά στο Μουσείο Τέχνης Nakanoshima στην Οσάκα
Το έργο απεικονίζει έναν ηλικιωμένο, φαλακρό άνδρα με πλούσια γενειάδα και έντονο βλέμμα
Τα έργα προσφέρθηκαν από τη Μπαρμπαρά Ντοφέν Ντυτιύ, σύζυγο του εγγονού του
Όταν ο γύρω κόσμος αναφέρεται στους «νέους» αναφέρονται ακόμα σε εμάς;
Ατομικές ή συλλογικές, καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή μή, σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα ή σε μικρότερους χώρους, δείτε τις εκθέσεις που θα θυμόμαστε
Ένας οδηγός για τις εκθέσεις που αξίζει να δεις σε μουσεία, γκαλερί, ιδρύματα και χώρους τέχνης
Τι είδαμε στη μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Ένα σπίτι του αθηναϊκού Μεσοπολέμου μετατρέπεται σε εφαλτήριο πολιτισμού
Πρόσωπα, σώματα και μορφές, συνθέσεις και γεωμετρικές φόρμες, φυτά και ζώα γίνονται εφαλτήρια της αιώνιας αναζήτησης του ανθρώπινου ψυχισμού
Από το μεγάλο πρότζεκτ στο Γουλανδρή μέχρι την αναδρομική του Σπύρου Πώρου
Μιλήσαμε με την εικαστικό για την έκθεσή της «Error 404: Reality Not Found» και την απόσταση ανάμεσα στην παιδική αθωότητα και την ενήλικη ματαιοδοξία
9 καλλιτέχνες συνομιλούν μέσω της ζωγραφικής και της γλυπτικής
Τα πιο χαρακτηριστικά έργα από τις δύο πιο πρόσφατες εκθέσεις του στη χώρα μας, όπου εντοπίσαμε στοιχεία «ελληνικότητας».
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το νέο πρότζεκτ καλύπτει τουλάχιστον 15 διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.