Μες στο Μουσείο, μες στο Μουσείο, μια μέρα μπήκα με φόρα κι εγώ. Μη με κρατάτε, μη με τραβάτε, απ’ το Μουσείο δεν θέλω να βγω!
Άννα Δαμιανίδη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Γαλλική Λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη, Δημοσιογραφία στο Παρίσι και διάφορα άλλα πράγματα στην Αθήνα όπου εργάζεται σαν δημοσιογράφος απο το 1975. Στην Αυγή, στα ΝΕΑ, στην Ελληνική Ραδιοφωνία, έκανε ρεπορτάζ κι έγραψε πολλά χρονογραφήματα. Μετέφρασε κάποια βιβλία κι έγραψε μερικά δικά της, εκ των οποίων δυο παιδικά γραμμένα την εποχή που μεγάλωνε τα παιδιά της. Το τελευταίο παιδικό κυκλοφόρησε φέτος απο τις εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ, λέγεται ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ναι, λένε ψέματα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, πρέπει να λένε και ψέματα
Ταχτική, ήσυχη γειτονιά, χαμηλά καλοβαλμένα σπίτια, γαζίες ανθισμένες, όλα σαν να γεννήθηκαν μετά το 2000. Αυτή είναι η Νίκαια
Δεν έχουν όπλα, δεν έχουν οργάνωση, δεν έχουν τίποτε. Μόνο το πρόσωπο και τα μαλλιά τους.
Από τότε αγαπώ τους τουρίστες, δεν μπορώ να ξεχάσω τη λατρεία, και την ευτυχία που έζησα στα φοιτητικά καλοκαίρια μου
Αν αξίζεις πρέπει να το αποδείξεις στο κέντρο της πόλης. Κι ο εχθρός ποιος είναι; Η δική μας καθημερινότητα προφανώς.
Να συνηθίσει πια το μάτι μας να συγκρίνει ομορφιά πολυκατοικιών, να μην μπερδεύεται με αυτά τα παράξενα ερείπια
Το πρώτο βήμα στη γέφυρα σε πάει σε άλλο κόσμο. Ένα μόνο βηματάκι, δεν θες πολύ, κι αμέσως σε χτυπάει το αεράκι του Μέλανα Δρυμού
Το τι φοράω παραέξω σε παπούτσια είναι ένα μικρό προσωπικό δράμα, το οποίο στην πραγματικότητα αφορά πολύ κόσμο
Γίνεται παρέλαση στην έκθεση Plasmata που οργάνωσε φέτος η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, τα ψηφιακά έργα τέχνης αυτή τη φορά έχουν ακαταμάχητη έλξη.