Εικαστικα

Νέο ΔΣ στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Τέσσερα νέα ονόματα στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Εννεαμελές και με τριετή θητεία

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΜΣΤ: Αυτά είναι τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του

Ο γνωστός καλλιτέχνης και καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Άγγελος Αντωνόπουλος είναι από χθες, οπότε και δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ, ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Ο κύριος Αντωνόπουλος, αντιπρόεδρος στο απερχόμενο ΔΣ, αναλαμβάνει τη θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο αρχιτέκτων-μηχανικός Γεώργιος Παπαναστασίου, ο οποίος μετακινείται στη θέση του αντιπροέδρου.

Στη νέα σύνθεση έρχονται ως μέλη ο γνωστός συλλέκτης, δικηγόρος-φορολογικός σύμβουλος Γεράσιμος Γιαννόπουλος, η ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μαρία-Μελίτα Εμμανουήλ, ο αρχιτέκτων-μηχανικός Κωνσταντίνος Μπούρας και ο σύμβουλος ψηφιακής επικοινωνίας σε θέματα πολιτισμού Μιχάλης Σαραντινός.

Στο ΔΣ παραμένουν ο ζωγράφος Παναγιώτης Βαρελάς, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ο Γεώργιος Λιόντος, επίτιμος Γενικός Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και η Όλγα Μεντζαφού, επίτιμη Διευθύντρια Συλλογών και Μουσειολογικού Προγραμματισμού της Εθνικής Πινακοθήκης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ