Εικαστικα

«Αθήνα και πάλι Αθήνα»: Διαδικτυακή έκθεση από την γκαλερί Σκουφά

Το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, τα αρχαιολογικά της κατάλοιπα, η σύγχρονη μορφή της, οι εμπορικοί της δρόμοι, οι αθέατες πλευρές και οι γνωστές γειτονιές της

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα και πάλι Αθήνα / Ομαδική έκθεση // Δεκέμβριος 2020

Αθήνα και πάλι Αθήνα: 28 καλλλιτέχνες συνδιαλέγονται με την ελληνική πρωτεύουσα στη διαδικτυακή εικαστική έκθεση της γκαλερί Σκουφά.

Αθήνα και πάλι Αθήνα κι απόψε τα χείλη μου ας πουν,
Αθήνα και πάλι Αθήνα και γέροι και νιοί και παιδιά σ’ αγαπούν*

«Αθήνα και πάλι Αθήνα»: Διαδικτυακή έκθεση από την γκαλερί Σκουφά
Λάδι σε καμβά, 2020

γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει διαδικτυακά την ομαδική εικαστική έκθεση «Αθήνα και πάλι Αθήνα». O τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι της Σοφίας Βέμπο σε στίχους Μίμη Τραϊφόρου και υποδηλώνει το σημείο αφετηρίας και έμπνευσης που διατρέχει όλη την έκθεση.

«Αθήνα και πάλι Αθήνα»: Διαδικτυακή έκθεση από την γκαλερί Σκουφά
Καλλιόπη Ασαργιώτη, Η μπλε πολυκατοικία, λάδι σε καμβά

Η Αθήνα, το ιστορικό της κέντρο, τα αρχαιολογικά της κατάλοιπα, η σύγχρονη μορφή της, οι εμπορικοί της δρόμοι, οι αθέατες πλευρές και οι γνωστές γειτονιές της, συνθέτουν τις ιστορίες που μέσα από τα έργο του αφηγείται ο κάθε καλλιτέχνης. Από τον βράχο της Ακρόπολης, την οδό Αθηνάς και τα στενά της Πλάκας, στην μπλε πολυκατοικία της πλατείας Εξαρχείων, στην Πατησίων, εκεί που χτυπά ο πολυπολιτισμικός ρυθμός της πόλης, έως την Λεωφόρο Αλεξάνδρας το Γκάζι και τα θερινά σινεμά, 28 σύγχρονοι δημιουργοί συνδιαλέγονται με την ελληνική πρωτεύουσα, αξιοποιώντας προσωπικά βιώματα και εντυπώσεις.

«Αθήνα και πάλι Αθήνα»: Διαδικτυακή έκθεση από την γκαλερί Σκουφά
Athens in a balloon, μικτή τεχνική σε χαρτί

Λίγο πριν την λήξη ενός δύσκολου έτους και ενώ ο κόσμος κλυδωνίζεται από μία παγκόσμια, πρωτοφανή πανδημία, η ομαδική έκθεση «Αθήνα και πάλι Αθήνα» επιχειρεί να εστιάσει στις στιγμές που μοιραζόμαστε με φόντο την Αθήνα, τις εικόνες της που εντυπώνονται στη βιωμένη μνήμη, σε μία εποχή που επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση μας με την ίδια την πόλη.

«Αθήνα και πάλι Αθήνα»: Διαδικτυακή έκθεση από την γκαλερί Σκουφά
Ειρήνη Ηλιοπούλολου, Λάδι σε καμβά

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Νίκος Αγγελίδης, Εύα Αναγνώστου, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Μαρία Γιαννακάκη, Στέφανος Δασκαλάκης, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Στάθης Θεοδωρόπουλος, Ειρήνη Κανά, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Θανάσης Μακρής, Τάσος Μαντζαβίνος, Παναγιώτης Μπελντέκος, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Κώστας Παπανικολάου, Μαρία Πωπ, Βασίλης Πέρρος, Αχιλλέας Ραζής, Παύλος Σάμιος, Δημήτρης Σαρασίτης, Βίκη Σταματοπούλου, Βασίλης Σούλης, Αντώνης Στάβερης, Αμαλία Σωτηροπούλου, Ελένη Ταπτά, Γιώργος Χαδούλης, Πρόδρομος Χαραλαμπίδης.


*Στίχοι από το τραγούδι “Αθήνα και πάλι Αθήνα” σε στίχους Μίμη Τραϊφόρου και πρώτη εκτέλεση Σοφίας Βέμπο, 1942.

Μπορείτε να δείτε όλα τα έργα της έκθεσης και τη λίστα των συμμετεχόντων στην ιστοσελίδα της γκαλερί και να περιηγηθείτε εικονικά μέσω του καναλιού της γκαλερί Σκουφά στο Youtube.​

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ