- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μίλο Μανάρα: Εικονογραφεί με μουσική τις ηρωίδες της Ιταλίας (video)
Ο σπουδαίος Ιταλός δημιουργός κόμικς επιστρέφει με νέες εικονογραφήσεις και ένα συγκινητικό βίντεο για τις ηρωίδες εργαζόμενες της καθημερινότητας.
Ο Ιταλός δημιουργός κόμικς Μίλο Μανάρα μας δίνει νέες εικονογραφήσεις και ένα συγκινητικό βίντεο αφιερωμένο στις ηρωίδες εργαζόμενες της Ιταλίας εν μέσω πανδημίας.
Η Ιταλία είναι η χώρα που δοκιμάζεται όσο καμία άλλη από την πανδημία. Με χιλιάδες νεκρούς και ένα σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης, κάποια νέα τις τελευταίες μέρες για μικρή ύφεση μας δίνουν ελπίδες πως σύντομα θα περάσει ο εφιάλτης.
Ο σπουδαίος Ιταλός δημιουργός κόμικς Μίλο Μανάρα αφιερώνει τη δουλειά του αποκλειστικά στους αφανείς ήρωες και ηρωίδες της καθημερινότητας, στις νοσηλεύτριες, γιατρούς, πληρώματα ασθενοφόρων, εργαζόμενες στην καθαριότητα και στα σούπερ μάρκετ, εργαζόμενοι στο ταχυδρομείο, courier και delivery, οδηγοί φορτηγών, σώματα ασφαλείας, εργαζόμενοι που δεν μπορούν να «μείνουν σπίτι» και το καθήκον τους καλεί καθημερινά να βρίσκονται έξω.
Νέες εικονογραφήσεις που μας ζητάνε να κάνουμε κουράγιο και να επιδείξουμε θάρρος, καθώς και ένα συγκινητικό βίντεο με τη φωνή της Ιταλίδας σοπράνο Roberta Invernizzi, έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες μέρες.
Ο Μίλο Μανάρα (Milo Manara, γεν. Λουσόν 12 Σεπτεμβρίου 1945), Ιταλός δημιουργός κόμικς και ζωγράφος, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σκιτσογράφους των κόμικς και είναι παγκόσμια φημισμένος ιδιαίτερα για τον ερωτισμό των έργων του.
Ο Μανάρα σπούδασε αρχιτεκτονική και ζωγραφική. Άρχισε να δουλεύει πάνω στα ερωτικά κόμικς το 1969. Γρήγορα ξεχώρισε για το ρεαλιστικό του σχέδιο και για τις αισθησιακές γυναίκες των ιστοριών του. Στα περισσότερα έργα του κάνει ο ίδιος και το σενάριο και το σχέδιο, έχει συνεργαστεί όμως και με άλλους συγγραφείς όπως ο Ούγκο Πρατ.
Στην Ελλάδα είναι αρκετά δημοφιλής και πολλά έργα του έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά από εταιρίες όπως η Βαβέλ, οι Εκδόσεις Λιβάνη, αλλά και το περιοδικό 9 της Ελευθεροτυπίας. Ενδεικτικά άλμπουμ: Το κουμπί της, Το άρωμα του αόρατου, Μοιραίο ραντεβού, Γκιουλιβεριάνα, Candid Camera, Ινδιάνικο καλοκαίρι, Όνειρο, ίσως.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός εικαστικός μας μίλησε για τη ζωή του, με αφορμή τη νέα ατομική έκθεσή του «Οροπέδια»
Όταν ένα χωριό διακοσίων κατοίκων γίνεται πολιτιστικός προορισμός
Από την Κιάρα Σουγκανίδου στον Απόστολο Χαντζαρά και την Άννα Παπαμαρκάκη- Evans
Μιλήσαμε με την εικαστικό με αφορμή τη νέα της έκθεση στην Γκαλερί Contemporary Athens
Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε ευρωπαϊκές χώρες, με διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε στάση
Ο δραματικότερος ζωγράφος του αμερικανικού ρεαλισμού, στην πλήρη ακμή του - Η ιστορία του εμβληματικού έργου
Μια εικονογράφος που τα σπάει
Αναδρομή στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Γάλλου ζωγράφου
Τι θα δούμε στη Σκουφά, την Genesis, την Crux αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Προτείνει τη δημιουργία «απολύτως πιστού αντιγράφου»
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την αλήθεια της τέχνης, το ήθος του δημιουργού και τη βιωμένη εμπειρία που αφήνει ίχνος στο έργο
Oι δημιουργίες κοσμούν πλέον την επίσημη κατοικία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Το αριστούργημα του Γιοχάνες Βερμέερ θα φιλοξενηθεί προσωρινά στο Μουσείο Τέχνης Nakanoshima στην Οσάκα
Το έργο απεικονίζει έναν ηλικιωμένο, φαλακρό άνδρα με πλούσια γενειάδα και έντονο βλέμμα
Τα έργα προσφέρθηκαν από τη Μπαρμπαρά Ντοφέν Ντυτιύ, σύζυγο του εγγονού του
Όταν ο γύρω κόσμος αναφέρεται στους «νέους» αναφέρονται ακόμα σε εμάς;
Ατομικές ή συλλογικές, καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή μή, σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα ή σε μικρότερους χώρους, δείτε τις εκθέσεις που θα θυμόμαστε
Ένας οδηγός για τις εκθέσεις που αξίζει να δεις σε μουσεία, γκαλερί, ιδρύματα και χώρους τέχνης
Τι είδαμε στη μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Ένα σπίτι του αθηναϊκού Μεσοπολέμου μετατρέπεται σε εφαλτήριο πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.