- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Athens Street Art Festival πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, με τον τίτλο «Crisis[?] What Crisis[?]», σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ξεκίνησε δυναμικά τις εκδηλώσεις του τον Ιανουάριο, οι οποίες κορυφώνονται το φετινό καλοκαίρι. Τριάντα Ευρωπαίοι και 30 Έλληνες Street Artists, «εισβάλλουν» στους χώρους του Smart Park στα Σπάτα, σε δημόσια κτίρια του αστικού ιστού σε διάφορους δήμους της Αττικής, σε βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες, όπως κι άλλους δημόσιους χώρους, μεταμορφώνοντάς τους με τις δημιουργίες τους.
Το Φεστιβάλ επιδιώκει να προβάλλει ότι η Ελλάδα παρά την κρίση που αντιμετωπίζει, μπορεί να πρωτοπορεί κινώντας τα νήματα της τέχνης και να διοργανώνει σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα, να αναδείξει τη διαφορά των καλλιτεχνών Street Artists και την αναρχία των ανώνυμων διαμαρτυριών με graffiti αλλά και να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες σήμερα ανταποκρίνονται στα μηνύματα και τα σύμβολα του αστικού περιβάλλοντος.

Πρώτος κύκλος εκδηλώσεων, το «Le Mur Athens (“Ο Τοίχος”)».Ένα Interactive Event στη διάρκεια του οποίου καλλιτέχνες με την παρουσία και την συμμετοχή του κοινού ζωγραφίζουν κάθε Σάββατο, μέχρι τις 31/06/2014, σε σταθερό Bill Board διαστάσεων 2.00 Χ 4.00 μ., συνοδευόμενοι από μουσική εκδήλωση και διάφορα happenings-έκπληξη.

Αυτό το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, εμφανίζεται ο Έλληνας καλλιτέχνης του Street Art, LΟAF. «Μέσα από τα έργα μου δεν περνάω ένα γενικό μήνυμα, καθώς το κάθε έργο μου εκφέρει το δικό του», δηλώνει ο LOAF, ο οποίος ξεκίνησε να ασχολείται με το graffiti από το 1999 έως το 2004, ενώ στη συνέχεια πειραματίστηκε με τα paste ups και stencils. Οι δημιουργίες του αποτελούνται από σπρέι, μαρκαδόρους, paste ups αυτοκόλλητα και stencils, ενώ φέρουν επιρροές από αρχαίους πολιτισμούς, κυρίως της Λατινικής Αμερικής και Αφρικής. Εμπνέεται από τη φύση, τα ζώα, αλλά και καταστάσεις της καθημερινότητας, όπως οι ανθρώπινες σχέσεις.

Από 1η Μαρτίου έως 31 Ιουνίου, θα έρθουν τμηματικά 30 Ευρωπαίοι Street Artists, οι οποίοι σε συνεργασία με 30 Έλληνες Street Artists θα εκτελέσουν, περισσότερα από 300 έργα Graffiti, και Stencil Art, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και New Media, διερευνώντας θέματα της αστικής αισθητικής. Στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σαφώς και ανταλλαγές απόψεων των καλλιτεχνών με το κοινό, θεωρητικές συζητήσεις για το νόημα της τέχνης σε εποχές κρίσης και τα θέματα που ανακύπτουν από αυτό, Stencil Workshop για παιδιά με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών, έκθεση φωτογραφίας δρόμου αλλά και έκθεση έργων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών όλο τον Ιούλιο.



Διοργάνωση: GK Art+Events Mgmt.
Πληροφορίες: Ανδρέας Τσουραπάς 6941585591, Δέσποινα Σαββοπούλου 6932243516
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το νέο πρότζεκτ καλύπτει τουλάχιστον 15 διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης
Στη δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζον Όλιβερ για την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Έργα του βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας
Το φετινό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων έχει τίτλο Βιο-Φωταύγεια (Bio-Lumina)
Μιλήσαμε με τον καλλιτέχνη για τη νέα έκθεσή του στην Ελλάδα, με τίτλο «The Athens algorithm»
Από την αναδρομική του Κυριάκου Μορταράκου και τη μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Κώστα Λάκη και τους καλλιτεχνικούς αλγόριθμους του Τσαρλς Σάντισον
Ο πολιτισμός ως βιώσιμη αξία για την πόλη και τα κτίριά της
Η ταυτοποίηση τέτοιων έργων είναι δύσκολη
Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά
Μιλήσαμε με τον εικαστικό με αφορμή την έκθεσή του «ΣημeioN 37º/ 23º» στο Sympan στον Πειραιά
Μιλήσαμε με τον ζωγράφο και καθηγητή με αφορμή την έκθεσή του «Ο λόγος και ο τόπος» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Μία εορταστική συνάντηση τέχνης για συλλέκτες και νέους φιλότεχνους που ανακαλύπτουν τον κόσμο των δημοπρασιών.
Η ζωγραφική του κινείται ανάμεσα στο άμορφο και το αναγνωρίσιμο, εκεί όπου το χρώμα αποφασίζει μόνο του να γίνει μορφή
Με αντικείμενα από τον προσωπικό και καλλιτεχνικό του βίο, η έκθεση αποτελεί must για κάθε λάτρη του Αυστραλού καλλιτέχνη
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την έκθεση «Ιδανική συνθήκη» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας σε Κourd, 47 Cycles, Αντωνοπούλου και CAN
Καλλιτέχνιδες που αρνήθηκαν να μείνουν αόρατες
Η παράσταση, που έγινε στο Roberts Park του Σάλταιρ, αποτέλεσε φόρο τιμής στην πόλη όπου γεννήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.